حدود نیمی از تالابهای ایران به کانون ریزگردها تبدیل شدهاند
سیاوش شمسیپور، معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، هشدار داد حدود نیمی از تالابهای ایران یا به کانون گرد و غبار تبدیل شدهاند یا در آستانه خشک شدن هستند.
سیاوش شمسیپور، معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، هشدار داد حدود نیمی از تالابهای ایران یا به کانون گرد و غبار تبدیل شدهاند یا در آستانه خشک شدن هستند.
شمسیپور یکشنبه ۱۴ بهمن در سخنانی به مناسبت روز جهانی تالاب، بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب و تامین حقابه تالابها تاکید کرد.
او با بیان اینکه حقآبه تالابها در برنامه هفتم توسعه ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب تعیین شده است، به منابع درآمدی تالابها اشاره کرد و گفت هر هکتار از تالابها حدود ۴۵ هزار دلار ارزشگذاری شدهاند.
در سالهای اخیر گزارشهای بسیاری درباره پیامدهای خشک شدن تالابهای کشور و تبدیل آنها به کانون گرد و غبار منتشر شده است.
پیشتر در در ۲۹ شهریور، آرزو اشرفیزاده، مدیرکل احیای تالابهای سازمان محیط زیست، در پاسخ به پرسشی درباره خشک شدن ۹ تالاب در تابستان گفته بود برخی از این تالابها فصلی هستند و خشک شدن آنها در مردادماه و فصل تابستان «دور از انتظار نیست».
معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سخنان خود، به اهمیت وجود تالابها پرداخت و گفت آنها علاوه بر تاثیرات مثبتی که در محیط زیست انسانها دارند، تامین کننده پروتئین بیش از یک میلیارد نفر از مردم دنیا و منبع تامین خوراک دام و تخمریزی ماهیها هستند.
شمسیپور با اشاره به کنوانسیون رامسر بهعنوان اولین کنوانسیون زیستمحیطی که به نام ایران به ثبت رسیده، افزود در حال حاضر ۱۷۲ کشور عضو این کنوانسیون هستند.
کنوانسیون رامسر برای تالابها، پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنهاست که در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر به تصویب رسید.
وضعیت تالابها در کشور در حالی رو به وخامت میگذارد که کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران، شهریور ۱۴۰۲ خبر داد دولت ژاپن در ۱۰ سال گذشته، سالانه یک میلیون دلار به طرح جهانی حفاظت از تالابهای ایران کمک کرده است.
بیشتر بخوانید: ۹ تالاب ایران در لیست سیاه کنوانسیون رامسر قرار گرفت