• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پیکر کیانوش سنجری در قطعه ۲۵۰ بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد

۲۵ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، پیکر کیانوش سنجری در قطعه ۲۵۰ بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد. طبق این گزارش، نیروهای امنیتی این قطعه را بسته و به مردم اجازه ورود ندادند. یک کانال تلگرامی نزدیک به حکومت، تصاویری از مزار سنجری منتشر کرد.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است شهروندانی که قصد داشتند در مراسم خاکسپاری سنجری شرکت کنند، سعی کرده‌اند از مسیرهای دیگر خود را به قطعه ۲۵۰ برسانند اما ماموران اجازه ورود آن‌ها را به محل دفن این زندانی سیاسی پیشین ندادند.

بر اساس این اطلاعات، ماموران امنیتی دست‌کم دو تن از شهروندانی که خود را برای حضور در مراسم سنجری به بهشت زهرای تهران رساندند، بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

بنا بر اطلاعات رسیده از منابع مطلع که در نزدیکی محل خاکسپاری سنجری حضور داشته‌اند، ماموران امنیتی تلفن‌های همراه برخی از شهروندان حاضر در محل را بازرسی کرده و به حاضران در آن محل گفته‌اند حق هیچ‌گونه تصویربرداری‌ای ندارند.

ماموران امنیتی، همچنین از پلاک خودروهایی که در حوالی قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا در تردد بودند، عکس‌برداری کرده و به گفته ناظران، تلاش کرده‌اند تا به هر طریق ممکن با ایجاد جو رعب و وحشت، از حضور مردم بر مزار سنجری جلوگیری کنند.

سنجری، شامگاه چهارشنبه ۲۳ آبان در حرکتی اعتراضی به زندگی خود پایان داد.

او روز سه‌شنبه در ایکس نوشته بود اگر تا غروب چهارشنبه آرشام رضایی، فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی و توماج صالحی از زندان آزاد نشوند، «در اعتراض به دیکتاتوری [علی] خامنه‌ای و شرکایش» به زندگی خود پایان می‌دهد.

به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر می‌کنید در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، روز ۲۵ آبان در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان از افزایش خودکشی در ایران ابراز تاسف کرد و گفت: «نباید عملکرد ما به گونه‌ای باشد که بیزاری از دین و زندگی به جایی برسد که افراد دست به خودکشی بزنند.»

سنجری، با وجود پیام‌های زیادی که زیر نوشته‌اش در شبکه ایکس دریافت کرد و این‌که به گفته فعالان داخل ایران، دو تن از پزشکان متخصص و شماری از فعالان سیاسی شناخته‌شده با او در تماس بودند، ساعت هفت شب تصویری از پل حافظ در تهران منتشر کرد.

او دقایقی بعد (ساعت ۷:۲۰ شامگاه چهارشنبه)، متنی دیگر در شبکه ایکس خود منتشر کرد و نوشت: «الوعده وفا. هیچ کس نباید به خاطر بیان عقایدش زندانی شود. اعتراض حق هر شهروند ایرانی‌ست. زندگی من پس از این توییت به پایان خواهد رسید اما فراموش نکنیم که ما برای عشق به زندگی جان داده و می‌دهیم و نه مرگ. آرزومندم روزی ایرانیان بیدار و بر بردگی چیره شوند. پاینده ایران.»

این زندانی سیاسی پیشین، در بیوگرافی شبکه ایکس خود نوشته است «هنوز زنده» است.

محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران، روز ۲۴ آبان درباره مرگ سنجری گفت: «او سابقه چند بار بستری در بیمارستان داشته و به گفته همراهانش، مشکلات روحی و روانی داشته است.»

سنجری سابقه چندین‌ بار بازداشت و زندانی شدن در ایران را داشت. او پس از آزادی بارها درباره وضعیت سلامتی، شکنجه‌هایی که بر او اعمال شده بود و آزاری که در بیمارستان روانی امین‌آباد دیده بود، اطلاع‌رسانی کرد.

بیشتر بخوانید: مرگ اعتراضی کیانوش سنجری، روزنامه‌نگار، پس از اعتراض به ادامه حبس ۴ زندانی سیاسی

Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست
۱

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست

۲

مریم سعیدپور در جوایز بین‌المللی عکاسی ۲۰۲۶ به عنوان عکاس هنرهای زیبای سال انتخاب شد

۳

تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

۴
روایت شما

لغو آزمون‌های زبان؛ تحریمی که مهاجرت تحصیلی را دشوارتر از همیشه کرد

۵
تحلیل

کارشناس اسرائیلی: موفقیت فشار اقتصادی بر حکومت ایران به عزم واشینگتن بستگی دارد

انتخاب سردبیر

  • ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

    ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

  • کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

    کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

  • تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

    تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

  • انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

    انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

  • جمهوری جادو، مملکت امام زمان
    تحلیل

    جمهوری جادو، مملکت امام زمان