روزنامه واشینگتن ‌پست نوشته است به نظر می‌رسد تلاش برای رخنه در حساب‌ها، دست‌کم در مورد راجر استون، مشاور باسابقه ترامپ، موفق بوده است

اف‌بی‌آی تلاش منتسب به تهران برای هک کمپین‌های ترامپ و بایدن-هریس را بررسی می‌کند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۳

روزنامه واشینگتن‌پست و شبکه سی‌ان‌ان به نقل از منابع مطلعی که نام آنها را اعلام نکردند، گزارش دادند اف‌بی‌آی در حال بررسی تلاش‌های هکری مشکوک جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن یکی از همکاران دونالد ترامپ و مشاوران کارزار انتخاباتی بایدن-هریس است.

اف‌بی‌آی پیشتر در روز دوشنبه در بیانیه‌ای کوتاه به‌طور رسمی اعلام کرد که در حال بررسی حمله سایبری گزارش‌شده به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ است، اما از اظهارنظر بیشتر خودداری کرد.

به نوشته واشینگتن‌پست، سه کارمند در کارزار انتخاباتی بایدن-هریس ایمیل‌های فیشینگ نیزه‌ای دریافت کردند که به گونه‌ای طراحی شده بودند که صحیح به نظر برسند، اما می‌توانستند به مهاجم اجازه دهند که به ارتباطات گیرندگان این ایمیل‌ها دسترسی بیابند.

فیشینگ نیزه‌ای (Spear Phishing) یا فیشینگ هدفمند به تلاش‌های فیشینگ برای افراد یا شرکت‌های خاص گفته می‌شود. برخلاف فیشینگ فله‌ای، یا بدون هدف مشخص، مهاجمان در فیشینگ نیزه‌ای، برای افزایش احتمال موفقیت خود، اطلاعات شخصی مربوط به هدف را گردآوری و از آن استفاده می‌کنند.

به گفته این منابع مطلع، بازرسان تا کنون شواهدی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن تلاش‌های هکرهایی که گمان می‌رود وابسته به جمهوری اسلامی هستند پیدا نکرده‌اند.

شبکه سی‌ان‌ان نیز در همین زمینه به نقل از دو منبع آگاه که نام آنها را اعلام نکرد، گزارش داد که اف‌بی‌آی و سایر نهادهای بازرسی در ایالات متحده در حال بررسی هک و افشای اسناد تبلیغاتی ترامپ هستند.

دونالد ترامپ جمهوری اسلامی را مسئول این حمله اینترنتی دانسته است و اف‌بی‌آی بر این باور است که هکرها احتمالا توانسته‌اند به حساب ایمیل شخصی یک فرد مرتبط با کارزار انتخاباتی ترامپ نفوذ کنند و آن را به خطر اندازند.

به گفته یکی از منابع، هکرها پس از نفوذ و دسترسی به حساب ایمیل شخصی این فرد، تلاش کردند با استفاده از این ایمیل به حساب یکی از مقام‌های ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ رخنه کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، پس از آنکه این اقدام در ماه ژوئن رخ داد، کارزار انتخاباتی ترامپ، اف‌بی‌آی و شرکت مایکروسافت کوشیدند که این نفوذ را شناسایی و آن را مهار کنند و دریابند که آیا تهدید سایبری گسترده‌تری از سوی جمهوری اسلامی وجود دارد یا نه.

یکی دیگر از منابع مطلع سی‌ان‌ان به این شبکه گفت که اف‌بی‌آی همچنین در ماه ژوئن کارزار انتخاباتی بایدن- هریس را مطلع کرد که کارزار آنها هدف هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

یکی از مقام‌های کارزار انتخاباتی کامالا هریس به سی‌ان‌ان گفت: «کمپین ما با هوشیاری تهدیدات سایبری را رصد و از اطلاعات خود محافظت می‌کند. در حال حاضر ما از هیچ نقض امنیتی در سیستم‌های خود آگاه نیستیم.»

جمهوری اسلامی ایران این اتهامات را رد کرده است و دولت آمریکا نیز به‌طور علنی و رسمی تهران در این زمینه متهم نکرده است.

با این حال، سی‌ان‌ان به نقل از مقام آگاه گفت که تکنیک‌هایی که هکرها برای هدف قرار دادن کارزار ترامپ به کار می‌گیرند، با تکنیک‌های مرتبط با هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی مطابقت دارد.

پیش از این نیز گزارش‌های متعددی از اقدامات تهاجمی عوامل وابسته به جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا منتشر شده بود. حجم و ابعاد این اقدامات تهاجمی به‌گونه‌ای بوده که حملات سایبری و اقدامات روسیه را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مقام‌های اطلاعاتی ایالات متحده ماه گذشته در مورد کارزار مخفی جمهوری اسلامی در رسانه‌های اجتماعی برای تضعیف نامزدی ترامپ و افزایش اختلافات سیاسی و اجتماعی در ایالات متحده قبل از انتخابات ماه نوامبر هشدار دادند.

شرکت مایکروسافت نیز اعلام کرد که هکرهای جمهوری اسلامی از جمله سایت‌های خبری جعلی راه انداخته‌اندکه هدف آنها شعله‌ور کردن اختلافات بین رای‌دهندگان لیبرال و محافظه‌کار است.

آوریل هاینس، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده، همچنین جمهوری اسلامی را به تلاش برای تحریک مخفیانه اعتراضات مرتبط با جنگ اسرائیل و حماس در ایالات متحده متهم کرده و گفته بود که عوامل جمهوری اسلامی در لباس فعالان آنلاین شهروندان آمریکایی را تحریک و در مواردی از آنها حمایت مالی کرده‌اند.

ستاد انتخاباتی ترامپ اعلام کرد که پس از دریافت کپی‌هایی از یک سند داخلی مربوط به بررسی کارزار انتخاباتی سناتور جی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ، هک شده است.

واشینگتن‌پست به نقل از منابع آگاه خود نوشت که اف‌بی‌آی اگرچه مظنون است که جمهوری اسلامی پشت حملات فیشینگ ماه ژوئن بوده، اما تردید دارد که آیا تهران مسئول ارسال اطلاعات داخلی کارزارهای انتخاباتی برای خبرنگاران نیز هست یا خیر.

واشینگتن‌پست و پولیتیکو، که این اطلاعات را دریافت کرده‌اند، گزارش داده‌اند که فردی که ادعا می‌کند به اسناد داخلی کارزار ترامپ دسترسی دارد و از حساب AOL و نام «رابرت» استفاده می‌کند، با آنها تماس گرفته است.

واشینگتن‌پست به نقل از برخی از مشاوران ستاد انتخاباتی ترامپ نوشته است زمانی که کارزار ترامپ به این نتیجه رسید که هک شده است، در ابتدا این امر را به دلیل بی‌اعتمادی به اف‌بی‌آی، به این نهاد گزارش نداد.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت که به نظر می‌رسد تلاش برای رخنه در حساب‌ها، دست‌کم در مورد راجر استون، مشاور باسابقه ترامپ، موفق بوده است؛ هر چند گفته می‌شود که او به‌طور رسمی با هیچ‌یک از کارزارهای انتخاباتی در ارتباط نبوده است.

استون در مصاحبه‌ای کوتاه گفت: «مقامات به من اطلاع دادند که چند حساب ایمیل شخصی‌ام به خطر افتاده است. من واقعاً بیشتر در مورد آن نمی دانم و در حال همکاری هستم. همه اینها خیلی عجیب است.»

سخنگوی کارزار انتخاباتی ترامپ روز شنبه گفت که اسناد دریافتی از سوی خبرنگاران «به‌طور غیرقانونی از منابع خارجی متخاصم با ایالات متحده به دست آمده است که هدف آن مداخله در انتخابات ۲۰۲۴، مختل کردن روند دموکراتیک ما و ایجاد هرج و مرج در سراسر جهان است.»

استون به هفت جرم، از جمله دروغ گفتن در مورد تلاش‌هایش برای دریافت جزییات ایمیل‌های خصوصی هیلاری کلینتون از ویکی لیکس محکوم شد، اما ترامپ در سال ۲۰۲۰، یک ماه قبل از ترک قدرت، او را عفو کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها