• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

زاکانی و دوراهی مرگ سیاسی یا ادامه شهرداری

۲۷ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

اصلاح‌طلبان که فاتحان انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری هستند و چهره‌های دولت مستعجل ابراهیم رئیسی که حالا به دنبال جایگاهی برای خود بعد از پایان دولت سیزدهم می‌گردند، هر دو روی یک موضوع توافق دارند: علیرضا زاکانی باید از شهرداری و خیابان بهشت تهران رانده شود.

زاکانی، شهردار تهران که خود را «تانک انقلاب» می‌داند در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در ایران، به شیوه‌ای احمدی‌نژادی به اصلاح‌طلبان حمله کرد.

او پیش از این در جایگاه نمایندگی مجلس با طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد و کمیسیون برجام، چوب لای چرخ جریان اصلاحات، کارگزاران و اعتدالیون گذاشت.

حالا اصول‌گرایان هم می‌گویند زاکانی باید برکنار شود و جایش را به فردی از دولت رئیسی، مثل محمد مخبر یا مهرداد بذرپاش بدهد.

اتهامات زاکانی

بسیاری از شهروندان، شهرداری تهران را پاداش حضور پوششی زاکانی در انتخابات ۱۴۰۰ دانستند. مشکلات زاکانی از همان زمان آغاز شهرداری‌اش شروع شد. او آبان ۱۴۰۰ ابتدا حکم انتصاب حسین حیدری، دامادش را صادر کرد.

در موضوع خرید وسایل نقلیه از چین نیز زاکانی متهم است. علاوه بر حاشیه‌های چرایی خرید از چین، او در موضوع قراردادی چند هزار میلیارد تومانی با شرکتی وابسته به خودش نیز متهم است.

۲۵ تیر ۱۴۰۳، سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران گفت: «اگر شهرداری درباره قرارداد چند هزار میلیاردی شفاف‌سازی نکند، جزییات را در صحن می‌گویم.»

هفته گذشته، ویدیویی منتشر شد که در آن شخصی ادعا می‌کند مشاور زاکانی از او بابت پست معاونت شهرسازی منطقه یک تهران درخواست ۴۰۰ سکه و ۴۵۰ هزار دلار پول نقد کرده است.

اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز فاش شد زاکانی میلیاردها تومان از بودجه شهرداری تهران را در ۳۶ ردیف به مدیران خود تحت عنوان کمک‌هزینه ودیعه مسکن پرداخت کرده است.

زاکانی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تعدادی از نیروهای حفاظت شهرداری را تحت عنوان حجاب‌بان در ایستگاه‌های مترو مستقر کرد. 

او برای ساخت مسجد در پارک‌های تهران نیز خیز برداشت؛ هر چند به نظر می‌رسد موفق نشد.

دختر سلیمانی در مقابل علیرضا زاکانی

یکی از کسانی که در شورای شهر تهران پیگیر برکناری زاکانی شده، نرجس، دختر قاسم سلیمانی است. او که حالا رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران به شمار می‌رود، در تذکری خواستار برکناری زاکانی شده است.

سلیمانی با اشاره به اینکه در ایام انتخابات و نبود زاکانی و معاونانش در مدیریت شهری به دلیل مشغله‌های انتخاباتی، شهر بهتر اداره شد، خواست شهردار برکنار شود.

دختر سلیمانی اعتقاد دارد شهردار تهران «هر دم در هوس جایی دگر» است.

به گفته او، تخلفات شهرداری در دوران زاکانی به امری عادی تبدیل شده است و «استفاده از حلقه تنگ دوستان در انتصابات شهرداری»، دیگر اقدام زاکانی بوده است.

در مقابل این انتقادات، در همان جلسه‌ای که سلیمانی این تذکر را داد، محمد آقامیری، عضو دیگر شورای شهر و حامی زاکانی گفت که اصلاح‌طلبان صحبت‌های سلیمانی را تحسین می‌کنند.

روز چهارشنبه ۲۷ تیر ماه نیز روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران، نوشت که صحبت‌های دختر سلیمانی، «ضد انقلاب را خوشحال می‌کند».

این سطح از حمله به دختر سلیمانی کم‌سابقه است.

رد برکناری شهردار

۱۷ تیر ماه و بعد از اینکه کارزاری برای برکناری زاکانی در فضای مجازی به راه افتاد، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران گفت مبنای کار این شورا امضاهای کارزارهای این‌چنینی نیست.

پرویز سروری، نایب رییس شورای شهر تهران، جمع‌آوری امضا را «اقدامی پوپولیستی» خواند و بسیاری از امضاها را «فیک» دانست.

به گفته او این کارزار «از سوی اصلاح‌طلبانی که در انتخابات از زاکانی زخم خوردند» هدایت می‌شود.

خود زاکانی روز ۲۷ تیر ماه در حاشیه جلسه هیات دولت گفت که تمام اتهامات به او ۱۰۰ درصد کذب است و از تهیه‌کنندگان کارزار برکناری شهردار تهران شکایت خواهد کرد.

راه بی‌بازگشت زاکانی

زاکانی که با پوشش رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ به غنیمت شهرداری تهران رسید، در انتخابات ۱۴۰۳ هم اقدام خود را تکرار کرد اما این بار تیرش به سنگ خورد و مسعود پزشکیان به عنوان رییس‌جمهوری تعیین شد.

در این شرایط، اکنون ناگهان افشاگری‌ها علیه او افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد طرح‌هایی مثل حجاب‌بان و مسجدسازی در پارک هم نتوانستند جایگاه زاکانی را در شهرداری تهران محکم کنند و حالا او مانده و هم‌حزبی‌هایش که پس از هیات دولت به دنبال پستی در شهرداری تهران هستند و اصلاح‌طلبانی که حضور او را در خیابان بهشت تهران، در دوره ریاست جمهوری پزشکیان، خوش ندارند.

اگر زاکانی نتواند از چالش پیش رویش عبور و خودش را در شهرداری تهران تثبیت کند، احتمالا با دو انصراف در انتخابات ریاست جمهوری و حاشیه‌های اخیر، دچار مرگ سیاسی خواهد شد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد
۱

قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

۲

بلغارستان پس از تهدید جمهوری اسلامی هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی را از خاک خود خارج کرد

۳

جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

۴

تلگراف: هکرهای وابسته به حکومت ایران یک نیروگاه بریتانیا را چهار روز از کار انداختند

۵

۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

انتخاب سردبیر

  • قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

    قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

  • جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

    ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

  • جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

    جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

  • تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی
    اختصاصی

    تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی