تقویت جنبش حامیان کناره‌گیری بایدن در سکوت رهبران حزب دموکرات

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۱

به گزارش وب‌سایت سمافور، جنبش مخالفان ادامه نامزدی بایدن برای انتخابات ریاست‌جمهوری، همزمان با سکوت رهبران حزب دموکرات، پرقدرت‌تر و گسترده‌تر شده است. قرار است بایدن شامگاه پنج‌شنبه نشستی خبری برگزار کند تا نشان دهد که آمادگی و توانایی لازم برای ادامه کارزار انتخاباتی را دارد.

ان‌پی‌آر، رادیو ملی آمریکا، پنج‌شنبه ۲۱ تیر در گزارشی کنفرانس خبری بایدن را «کم‌سابقه» و آزمونی عمومی برای او توصیف کرد که می‌تواند قدرت و توان رییس‌جمهوری ایالات متحده را برای باقی مانده در رقابت‌های انتخاباتی ارزیابی کند.

این کنفرانس خبری ساعت پنج و نیم عصر به وقت محلی برابر با یک بامداد جمعه ۲۲ تیر به وقت ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ان‌پی‌آر، این کنفرانس پس از پایان نشست رهبران ناتو در واشینگتن و در حالی برگزار می‌شود که که مدیران کارزار انتخاباتی بایدن امیدوار بودند با نشست ناتو، قدرت و رهبری او را در صحنه جهانی نمایش دهند.

اکنون شواهد حاکی ازآن است که ارزیابی‌ها چندان با این خوش‌بینی نمی‌خواند و خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از چند مقام بلندپایه حزب که نخواستند نامشان فاش شود گزارش داده که اگرچه بایدن در خصوص طیفی گسترده از موضوعات برجسته صحبت کرد اما انتظارات را برآورده نکرد.

به این ترتیب، این رویداد زیر سایه شک و تردیدهایی قرار گرفت که دموکرات‌ها، حامیان مالی کمپین و رای‌دهندگان درباره توانایی بایدن برای حضور او در کاخ سفید در چهار سال آینده ابراز می‌کنند.

به دنبال عملکرد ضعیف بایدن در اولین مناظره رو در رو با دونالد ترامپ در هشتم تیر، انتقادها از رییس‌جمهور کنونی آمریکا شدت گرفته است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، سن بایدن عامل مهمی در عدم اطمینان رای‌دهندگان آمریکایی به او به شمار می‌رود.

پس از این مناظره، فراخوان‌ها برای معرفی نامزدی دیگر به جای بایدنِ ۸۱ ساله افزایش قابل توجهی یافته است.

سمافور روز پنج‌شنبه در گزارشی نوشت که رهبران دموکرات، فضای زیادی به حزب خود برای پردازش پیامدهای مناظره بایدن داده‌اند. اعضای حزب نیز در این فضا، بر درخواست‌ها و فراخوان‌هایشان برای کناره‌گیری بایدن شدت بخشیده‌اند.

مصاحبه روز چهارشنبه نانسی پلوسی، رییس سابق مجلس نمایندگان آمریکا و اظهار تردید او در مورد باقی ماندن بایدن در رقابت‌ها، باعث شد که موجی از انتقادات در داخل و خارج از کنگره علیه کارزار انتخاباتی رییس‌جمهوری کنونی ایالات متحده شروع شود.

سناتور پیتر ولش نیز اولین عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا بود که از بایدن خواست تا برای «صلاح کشور» از رقابت‌های انتخاباتی خارج شود.

به گزارش سمافور، با وجود تردیدهای جدی درون حزب دموکرات برای حمایت از بایدن، مخالفت علنی با ادامه حضور بایدن در رقابت‌های انتخاباتی به شماری از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا محدود مانده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری دیگر از اعضای حزب دموکرات در فضای عمومی ساکت مانده‌اند و ظاهرا منتظرند ببینند چه اتفاقات دیگری ممکن است در اخبار، نظرسنجی‌ها یا برنامه‌های سخنرانی عمومی بایدن رخ بدهد.

یکی از ویژگی‌های مهم این جنبش پیش‌رونده اما آرام مخالفت با بایدن این است که چاک شومر و حکیم جفریز، دو رهبر اصلی حزب دموکرات در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در این جریان دخالت چندان مستقیمی ندارند.

به گفته سمافور، به نظر می‌رسد نه تلاش‌های طرفداران بایدن و نه مخالفان او «سازمان‌دهی شده» نیستند و شومر و جفریز از فعالیت‌هایی که ممکن است اعضای حزب را به سوی همراهی یا مخالفت با بایدن سوق دهد، به شدت اجتناب می‌کنند.

شماری از اعضای حزب دموکرات به سمافور گفتند در پشت پرده هیچ دستور جلسه یا برنامه پنهانی برای رسیدن به توافق یا تحت فشار قرار دادن اعضا وجود ندارد.

دوشنبه جو بایدن نامه‌ای قاطع به کنگره نوشت و خواهان توقف بحث درباره انتخاب یک نامزد جدید برای ریاست‌جمهوری از سوی دموکرات‌ها شد اما به نظر می‌رسد که کمپین او استراتژی قدرتمندی برای عملکرد واحد اعضای حزب ندارد.

به نوشته سمافور، با ادامه سکوت رهبران دموکرات، برخی از افراد موثر در حزب مانند نانسی پلوسی و پیتر ولچ و حتی حامیان مهم دمکرات‌ها مانند جورج کلونی، خلا موجود را پر کرده‌اند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است ۱۵ آبان (پنجم نوامبر) برگزار شود. بر اساس یکی از آخرین نظرسنجی‌های انجام شده، ۴۹ درصد از رای‌دهندگان از ترامپ و ۴۳ درصد از بایدن حمایت می‌کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر

شنیداری

پادکست‌ها