• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

در استان‌هایی که کانون خیزش انقلابی بودند، مشارکت در انتخابات در پایین‌ترین سطح بود

۱۰ تیر ۱۴۰۳، ۰۲:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

آمارهای رسمی و غیر رسمی نشان می‌دهد در استان‌هایی که در خیزش انقلابی شاهد گسترده‌ترین اعتراضات بودند، مشارکت مردم در انتخابات در مقایسه با دوره‌های قبلی شدیدترین افت را داشته است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد در شهر تهران که در زمان خیزش مهسا بسیاری از مناطق آن تا ماه‌ها عرصه اعتراضات علیه جمهوری اسلامی بود، تنها ۲۳ از مردم پایتخت پای صندوق رای رفتند. آمار مشارکت مردم تهران در انتخابات ۱۴۰۰ نیز ۲۶ درصد بود.

طبق داده‌های رسمی، در استان کردستان که در سال ۱۴۰۱ از کانون‌های اصلی خیزش مهسا ژینا امینی بود، میزان مشارکت ۲۳ درصد بود. این در حالی است که در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ میزان مشارکت این استان ۳۷.۴ درصد اعلام شده بود.

کردستان تحت حاکمیت جمهوری اسلامی شاهد سرکوب آزادی‌های سیاسی، تبعیض فزاینده علیه شهروندان کرد و سنی، فساد سیستماتیک دستگاه‌ها و مقام‌های حکومتی، مشکلات اقتصادی، کشته شدن کولبران و انواع محرومیت‌ها بوده است.

در استان سیستان و بلوچستان که در سال ۱۴۰۰ طبق آمار رسمی میزان مشارکت در انتخابات ۶۲.۸ درصد ثبت شده بود، این بار آمارهای رسمی از مشارکت ۴۰ درصدی رای‌دهندگان خبر می‌دهد.

سیستان و بلوچستان در دهه‌های گذشته به حاشیه رانده شده‌ترین استان کشور از نظر امکانات اقتصادی و اجتماعی بوده و مردم آن، به ویژه شهروندان بلوچ و سنی، تبعیض‌های مضاعفی را در عرصه‌های مختلف تجربه کرده‌اند. کشته شدن سوخت‌بران و جان‌باختن ساکنان این استان به دلیل نبود بسیاری از زیرساخت‌های ضروری، خبرهایی است که به صورت مداوم از این منطقه گزارش می‌شود.

سیستان و بلوچستان در جمعه خونین زاهدان، شاهد مرگبارترین روز خیزش انقلابی در کشور بود و از زمانی که ماموران جمهوری اسلامی در هشتم مهر ۱۴۰۰ با رگبار گلوله ۱۰۰ نفر را کشتند و صدها نفر دیگر را زخمی کردند، جمعه‌های اعتراضی در این شهر تا ماه‌ها ادامه داشت.

100%

در استان گیلان نیز که در خیزش انقلابی یکی از کانون‌های اعتراضات «زن، زندگی، آزای» بود، میزان مشارکت در انتخابات ۳۲.۶ درصد اعلام شده است. این در حالی است که در انتخابات ۱۴۰۰، آمارهای رسمی از مشارکت ۵۷ درصدی مردم این استان خبر داده بودند.

در استان خوزستان نیز که با وجود منابع گسترده انرژی، با معضلات گسترده اقتصادی و بیکاری و بحران‌های زیست‌محیطی مواجه است، آمارهای غیر رسمی نشان می‌دهد که در این دور از انتخابات تنها ۲۹.۶ درصد مردم مشارکت کردند. در انتخابات ۱۴۰۰، آمار رسمی مشارکت مردم خوزستان ۵۰ درصد اعلام شده بود.

این انتخابات رکورد پایین‌ترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی را شکست و طبق آمار رسمی حکومت، مشارکت در این دور از انتخابات ۳۹.۹۲ درصد بود. در انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی در سال ۱۴۰۰ نیز رکورد پایین‌ترین میزان مشارکت با رقم ۴۸ درصد شکسته شده بود.

سطح بی‌سابقه مشارکت پایین در این انتخابات در حالی صورت گرفت که با وجود تلاش‌های جمهوری اسلامی در رقابتی نشان دادن این انتخابات و تایید صلاحیت پزشکیان به عنوان نامزد جریان اصلاح‌طلب، حتی بسیاری از چهره‌های کلیدی اصلاح‌طلبان از جمله میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مصطفی تاج‌زاده نیز به کارزار تحریم این انتخابات پیوستند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

پنتاگون: ژنرال برت سیلویا به‌دلیل افشای اطلاعات طبقه‌بندی‌شده برکنار شد
۱

پنتاگون: ژنرال برت سیلویا به‌دلیل افشای اطلاعات طبقه‌بندی‌شده برکنار شد

۲

علی دبیر پس از بدنسازی در تپه و ریکاوری با شلنگ، رحمان عموزاد را دو ساعت در سونا نگه‌داشت

۳

بایننس ابعاد هک را ۶.۳ میلیارد دلار برآورد کرد؛ همه واریزها و برداشت‌ها متوقف شدند

۴

یک معلم بازنشسته در پی فشار ناشی از بازداشت دخترش در جشن تولدی در علی‌آباد کتول جان باخت

۵

جمهوری اسلامی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹ با مین چسبان به نفتکشی در تنگه هرمز حمله کرد

انتخاب سردبیر

  • نیروهای بسیجی و لباس‌شخصی به تجمع هالووین جوانان در خیابان ایرانشهر تهران حمله کردند

    نیروهای بسیجی و لباس‌شخصی به تجمع هالووین جوانان در خیابان ایرانشهر تهران حمله کردند

  • افراد دارای معلولیت و سالمندان با نابرابری در دسترسی به امکانات شهری روبه‌رو هستند

    افراد دارای معلولیت و سالمندان با نابرابری در دسترسی به امکانات شهری روبه‌رو هستند

  • آیا پرندگان دریایی در پروازهای طولانی خود دچار «جت لگ» می‌شوند؟

    آیا پرندگان دریایی در پروازهای طولانی خود دچار «جت لگ» می‌شوند؟

  • صرافی‌های رمزارزی پس از هک بی‌سابقه بایننس تدابیر امنیتی خود را تقویت کردند

    صرافی‌های رمزارزی پس از هک بی‌سابقه بایننس تدابیر امنیتی خود را تقویت کردند

  • خزانه‌داری آمریکا از سقوط ریال، تورم ۹۰ درصدی و کاهش تحویل نفت ایران خبر داد

    خزانه‌داری آمریکا از سقوط ریال، تورم ۹۰ درصدی و کاهش تحویل نفت ایران خبر داد