آمریکا ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را لغو می‌کند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۶

روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که انتظار می‌رود ایالات متحده ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را در هفته‌های آینده لغو کند.

این روزنامه بریتانیایی روز یکشنبه ششم خرداد به نقل از یک منبع مطلع که هویتش را فاش نکرده، نوشت واشینگتن به عربستان سعودی اعلام کرده آماده است این ممنوعیت را لغو کند.

کاخ سفید و دولت عربستان سعودی هنوز به این گزارش فایننشال تایمز واکنشی نشان نداده‌اند.

پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا، واشینگتن موضع سخت‌تری را در قبال عملیات نظامی عربستان سعودی علیه حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن اتخاذ کرد.

بایدن همچنین در زمینه قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی، ریاض را تحت فشار گذاشت.

عربستان سعودی که بزرگترین مشتری تسلیحاتی ایالات متحده است تحت این محدودیت‌ها قرار گرفته است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده و عربستان سعودی به انعقاد مجموعه‌ای از توافقات در زمینه انرژی هسته‌ای و همکاری‌های امنیتی و دفاعی بسیار نزدیک هستند.

این توافقات بخشی از توافق دوجانبه گسترده‌تر شامل عادی‌سازی روابط ریاض و اسرائیل است.

فایننشال تایمز افزود که با این حال، لغو ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی مستقیما با این مذاکرات مرتبط نبوده است.

روز ۳۰ اردیبهشت، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در شهر ظهران با یکدیگر دیدار و درباره پیش‌نویس «تقریبا نهایی‌شده» توافق امنیتی بین واشینگتن و ریاض گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داد که در این دیدار روابط راهبردی دو کشور و راه‌های تقویت آن در زمینه‌های مختلف بررسی شد و نسخه تقریبا نهایی پیش‌نویس توافق‌نامه‌های راهبردی پادشاهی عربستان سعودی و آمریکا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اواسط اردیبهشت‌ماه، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که آمریکا و عربستان سعودی در آستانه پیمانی تاریخی هستند که نه تنها تضمین‌های امنیتی بی‌سابقه‌ای را به پادشاهی سعودی ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند در صورت پایان دادن به جنگ در غزه راه را برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل هموار کند.

بر اساس این گزارش، چنین توافقی به‌طور بالقوه خاورمیانه را تغییر می‌دهد و این اقدام علاوه بر تقویت امنیت اسرائیل و عربستان سعودی، موقعیت آمریکا را در منطقه به ضرر جمهوری اسلامی و حتی چین تقویت خواهد کرد.

این پیمان ممکن است چنان امتیازاتی به عربستان سعودی بدهد که اجرایی شدنش نیازمند تایید سنای آمریکا باشد و حتی فراتر از آن، به بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، امکان دسترسی به سلاح‌های پیشرفته‌ آمریکایی را بدهد که تا کنون فروش آنها به عربستان ممنوع بوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
در کارگه هنرمندی - فصل دوم
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها