• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اعدام یک نفر در ایران به اتهام همکاری با اسرائیل

۱۳ اسفند ۱۴۰۲، ۱۶:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های نزدیک به حکومت در ایران بدون اشاره به جزییات و ذکر نام، از اعدام یک نفر تحت عنوان «عامل موساد»، سازمان اطلاعاتی خارجی اسرائیل، خبر دادند. تاریخ دقیق و مکان اجرای این حکم اعدام نیز اعلام نشده است.

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران روز یکشنبه نوشت فرد اعدام شده، هشتم بهمن سال ۱۴۰۱ «با هدایت افسر اطلاعاتی موساد قصد داشت مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان را منفجر کند».

ایران به نسبت به جمعیت خود، بیشترین شمار اجرای حکم اعدام در جهان را داراست.

در شامگاه هشتم بهمن ۱۴۰۱ و در پی وقوع انفجار در یکی از مراکز مهمات‌سازی در اصفهان، وزارت دفاع جمهوری اسلامی گفت این مرکز هدف «حمله ناموفق» ریزپرنده‌ها قرار گرفته است.

وزارت دفاع در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این حمله با استفاده از ریزپرنده‌ها صورت گرفته که یکی از آنها مورد اصابت پدافند هوایی و دو فروند دیگر در تله‌های پدافندی گرفتار و منفجر شدند.»

بر اساس اعلام مقامات جمهوری اسلامی، این تهاجم تلفات جانی نداشت و فقط «آسیب جزئی» به سقف کارگاه وارد شد.

پس از این انفجار، روزنامه وال‌استریت ژورنال در خبری اختصاصی به نقل از مقام‌های آمریکایی و افراد آگاه به عملیات، اسرائیل را مسوول حمله پهپادی به یکی از مجتمع‌های کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان معرفی کرد.

سخنگوی نیروی هوایی اوکراین نیز اعلام کرد که حمله پهپادی به تاسیسات نظامی در اصفهان پیامد سیاست‌های جمهوری اسلامی است.

وبلاگ اینتلی‌تایمز در اسرائیل اعلام کرد که محل هدف قرار گرفته، «آزمایشگاه مواد و انرژی اصفهان» بوده است.

این وبلاگ که گزارش‌های اطلاعاتی منتشر می‌کند، افزود هدف حمله پهپادی در اصفهان، «پژوهشگاه فضایی ایران» وابسته به وزارت دفاع بوده است.

اینتلی تایمز همچنین نوشت که زمان این حمله اتفاقی نبوده و در پایان روزی انجام شد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از نمایشگاه دستاوردهای صنعتی ایران که شامل دستآوردهای پهپادی نیز بود دیدار کرد.

بعد از این حمله، سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد اعلام کرد حکومت ایران، اسرائیل را مسوول این حمله پهپادی می‌داند و حق «پاسخ قاطع» به آن را برای خود محفوظ می‌داند.

این مقام جمهوری اسلامی برای این ادعای خود دلیل و سندی ارائه نکرد و صرفا به چند اظهارنظر اشاره کرد.

اظهارات رییس‌جمهوری اسرائیل علیه جمهوری اسلامی در مقر ناتو در بروکسل از جمله مواردی بود که ایروانی به آن‌ها اشاره کرد.

او همچنین به یک گفت‌وگوی بنیامین نتانیاهو با سی‌ان‌ان اشاره کرد و تاکید کرد نتانیاهو به «اقدامات خرابکارانه و تروریستی» در ایران «اعتراف» کرده است.

نتانیاهو در آن گفت‌وگو از پاسخ به این سوال که آیا اسرائیل عامل حمله شامگاه هشتم بهمن بوده، خودداری کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل به طور کلی گفت هر زمان که حمله‌‌ای در خاورمیانه انجام می‌شود، این حمله به اسرائیل نسبت داده می‌شود که «گاهی اسرائیل واقعا مسوول حمله بوده و گاهی نه».

در فروردین امسال، رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران نوشتند نیروهای جمهوری اسلامی یک حمله پهپادی علیه مجتمع وزارت دفاع در اصفهان را خنثی کردند.

تاکنون جمهوری اسلامی تعدادی از زندانیان را به اتهام «جاسوسی» و «عامل بودن» برای موساد اعدام کرده که با واکنش گسترده بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری مواجه شده است.

در آذرماه نیز قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد حکم اعدام فردی به اتهام «در اختیار قرار دادن اطلاعات به افسر موساد با هدف بر هم زدن نظم کشور و تبلیغ به نفع گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی»، در زندان زاهدان اجرا شد.

در آن زمان نیز به هویت فرد اعدام شده اشاره‌ای نشده بود.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در پرونده کشته شدن «دانشمندان هسته‌ای» نیز تعدادی از جمله مازیار ابراهیمی را دستگیر کردند که بعدا مشخص شد آنان تحت شکنجه شدید مجبور به اعتراف علیه خود شدند.

مصطفی تاج‌زاده، از چهره‌های اصلاح‌طلب که اکنون در زندان است، پیشتر در این باره نوشته است: «اعترافات متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای شباهت زیادی با سناریوی پیشنهادی اطلاعاتی‌ها در ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای داشت.»

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

رسانه پرتغالی: رونالدو تصمیمی برگشت‌ناپذیر گرفته؛ دیگر برای تیم‌ملی بازی نمی‌کند
۱

رسانه پرتغالی: رونالدو تصمیمی برگشت‌ناپذیر گرفته؛ دیگر برای تیم‌ملی بازی نمی‌کند

۲

فرزانه فصیحی خطاب به احسان حدادی: «تو بدنام‌ترین ورزشکار تاریخ ایرانی، باید درس عبرت شوی»

۳

درگیری شدید در زاهدان؛ سپاه پاسداران از کشته شدن ۶ فرد مسلح خبر داد

۴
تحلیل

چرا روبیو دستور «بیرون انداختن» هیات جمهوری اسلامی را از نیویورک صادر کرد

۵

اکسیوس: روبیو پس از بن‌بست مذاکرات به هیات ایرانی دستور داد آمریکا را ترک کند

انتخاب سردبیر

  • گزارش یک جاسوسی؛ از خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای تا انفجار مرکز موشکی در ملارد
    گزارش ویژه

    گزارش یک جاسوسی؛ از خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای تا انفجار مرکز موشکی در ملارد

  • آسیب‌پذیری لجستیکی در راه‌آهن سراسری و ۲۵ جاده راهبردی کشور
    گزارش ویژه

    آسیب‌پذیری لجستیکی در راه‌آهن سراسری و ۲۵ جاده راهبردی کشور

  • شهروندان: با هزینه‌های سنگین دندان‌پزشکی، یا دندان را می‌کشیم یا ماه‌ها درد می‌کشیم
    روایت شما

    شهروندان: با هزینه‌های سنگین دندان‌پزشکی، یا دندان را می‌کشیم یا ماه‌ها درد می‌کشیم

  • آیا بازگشت بریتانیا به اتحادیه اروپا می‌تواند اقتصاد این کشور را متحول کند؟
    تحلیل

    آیا بازگشت بریتانیا به اتحادیه اروپا می‌تواند اقتصاد این کشور را متحول کند؟

  • امارات متحده عربی تحقیق درباره احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو را آغاز کرد

    امارات متحده عربی تحقیق درباره احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو را آغاز کرد