• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

فریدم هاوس از کاهش آزادی‌ها در جهان برای هجدهمین سال پیاپی خبر داد

۱۰ اسفند ۱۴۰۲، ۱۷:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان فریدم هاوس (خانه آزادی)، مستقر در آمریکا اعلام کرد بررسی‌هایش در مورد سال گذشته میلادی نشان می‌دهند آزادی‌ها در جهان برای هجدهمین سال پیاپی کاهش یافته است. چنین کاهشی در شرایطی است که در سال ۲۰۲۴ در بسیاری از کشورهای جهان انتخابات برگزار می‌شود.

فریدم هاوس روز پنج‌شنبه ۱۰ اسفند در گزارشی نوشت در سال ۲۰۲۳، حقوق سیاسی و آزادی‌های مدنی در ۵۲ کشور کاهش یافته و تنها در ۲۱ کشور بهبود یافته است.

این گزارش با اشاره به پیروزی دوباره نایب بوکله، رییس‌جمهوری السالوادور، تاکید کرد که این پیروزی «با دستکاری گسترده قوانین انتخاباتی» امکان‌پذیر شد.

بوکله بر خلاف محدودیت‌های تعیین شده در قانون اساسی زمینه را برای نامزدی دوباره خود در انتخابات فراهم کرد و سپس با اعلام وضعیت اضطراری، باعث بازداشت خودسرانه بیش از ۶۵ هزار معترض شد.

فریدم هاوس اضافه کرد که تغییر قوانین انتخابات کمی پیش از برگزاری آن، تنها یکی از چندین تاکتیک در زمینه دستکاری در انتخابات مختلف جهان است.

این سازمان نوشت تلاش‌ها برای تضعیف یکپارچگی انتخابات (قبل، حین یا بعد از رای‌گیری) باعث وخامت آزادی‌های سیاسی در ۲۶ کشور از ۵۲ کشوری شد که در سال ۲۰۲۳ کاهش کلی آزادی‌ها را تجربه کردند.

بر اساس این گزارش، درگیری‌های خشونت‌آمیز و پیامدهایش، تهدیدی دوگانه برای آزادی و امنیت است.

طبق نوشته فریدم هاوس، بیشترین کاهش امتیاز در سال ۲۰۲۳ به منطقه قره‌باغ کوهستانی مربوط است که سال‌هاست صحنه جنگ میان جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده است.

جمهوری آذربایجان در سال گذشته ۴۰ امتیاز را در زمینه آزادی‌ها از دست داد.

الهام‌ علی‌اف، رییس‌جمهوری این کشور، به تازگی برای یک دوره دیگر به ریاست جمهوری آذربایجان انتخاب شد.

او از بیش از ۲۰ سال پیش تا کنون قدرت را در این کشور در دست گرفته است.

فریدم هاوس به تهاجم همه‌جانبه روسیه به اوکراین نیز پرداخته است که به تازگی دومین سالگرد آغاز آن گذشت.

بر اساس این گزارش، آزادی‌ها در مناطقی از اوکراین که اکنون تحت اشغال روسیه هستند کاهش یافته و اقتدارگرایی در خود روسیه نیز بیشتر شده است.

در آفریقا، دولت نیجر با یک کودتای نظامی سرنگون شد که منجر به کاهش امتیاز این کشور شد.

فریدم هاوس همچنین تاکید کرد: «عدم وجود خودمختاری باعث نقض گسترده آزادی‌ها در سرزمین‌ها می‌شود.»

بر اساس این گزارش، در حالی که میلیاردها نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ پای صندوق‌های رای می‌روند، نشانه‌ها حاکی از موجی از کاهش طولانی مدت آزادی‌هاست.

این نهاد حقوق بشری تاکید کرد: «دموکراسی‌ها باید با تعهد به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در داخل و خارج از کشور، تعمیق همبستگی خود با متحدان خط مقدم و مسئول دانستن دیکتاتورها برای نقض حقوق بشر، به مسئولیت خود به عنوان مباشر نظام بین‌الملل عمل کنند.»

فریدم هاوس نوشت نیروهای دموکراتیک از جمله با ایجاد ائتلاف‌های بین‌المللی برای حمایت از هنجارها و ارزش‌های دموکراتیک، می‌توانند جریان اقتدارگرایی فزاینده را تغییر دهند.

این سازمان پیش از این بارها نسبت به کاهش آزادی‌های مدنی در جهان هشدار داده است.

در جریان شیوع کرونا در جهان، «خانه آزادی» (فریدم هاوس) در گزارشی اعلام کرد دولت‌ها از بیماری کووید-۱۹ به عنوان بهانه‌ای برای خاموش کردن مخالفت‌ها، به حاشیه راندن گروه‌های اقلیت و کنترل اطلاعات استفاده کرده‌اند.

این سازمان در گزارش سال ۲۰۲۱ خود امتیاز ایران در آزادی اینترنت را ۱۶ از ۱۰۰ اعلام کرد و نوشت ایران در رتبه‌بندی جهانی پس از چین جایگاه آخر آزادی اینترنت را دارد و در سطح خاورمیانه و شمال آفریقا نیز آخرین کشور از نظر آزادی اینترنت بوده است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

مرگ‌های مشکوک در بیمارستان گلستان اهواز؛ بازداشت دو رزیدنت و شائبه تزریق پتاسیم به بیماران
۱

مرگ‌های مشکوک در بیمارستان گلستان اهواز؛ بازداشت دو رزیدنت و شائبه تزریق پتاسیم به بیماران

۲

حسین زیاری، داور فوتبال و مدیرکل برنامه و بودجه استانداری سمنان به ۵ سال زندان محکوم شد

۳

نوید محمدزاده پس از جنجال بر سر حمایت از فلسطین از نمایش «آرش» کنار گذاشته شد

۴
تحلیل

دو جنگ پی‌درپی چگونه زنجیره تامین صنایع رنگ ایران را مختل کرد

۵
روایت شما

شهروندان خطاب به معاون پزشکیان: نمی‌شود حقوق‌ها ریالی باشد و هزینه‌ها دلاری

انتخاب سردبیر

  • جست‌وجویی ۵ روزه؛ پدر ایمان اسدی تصویر پسرش را میان هزاران عکس کهریزک یافت

    جست‌وجویی ۵ روزه؛ پدر ایمان اسدی تصویر پسرش را میان هزاران عکس کهریزک یافت

  • دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند

    دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند

  • سپاه در حال برنامه‌ریزی برای عملیات خرابکارانه در تنگه مالاکا و بندرهای شرق آسیا است
    اختصاصی

    سپاه در حال برنامه‌ریزی برای عملیات خرابکارانه در تنگه مالاکا و بندرهای شرق آسیا است

  • ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

    ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

  • کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

    کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند