یک سرباز در ساوجبلاغ ۲ نفر را کشت و به دست ماموران کشته شد

شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۱

اداره اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان البرز خبر داد بامداد شنبه ۲۱ بهمن، یک سرباز در شهرستان ساوجبلاغ یک مامور انتظامی و یک شهروند را کشت و در جریان تعقیب و گریز و شلیک گلوله از سوی ماموران، به دلیل واژگون شدن خودرو جان باخت.

بر اساس این گزارش، سرباز وظیفه یگان امداد شهرستان ساوجبلاغ، به دلیلی نامعلوم، به سمت یکی از پرسنل این یگان تیراندازی کرد و او را کشت.

او پس از آن با تیراندازی به سوی یک شهروند دیگر او را نیز کشت و خودرویش را به سرقت برد.

خبرگزاری ایرنا درباره این ماجرا نوشت ماموران انتظامی به این سرباز دستور ایست دادند و پس از بی‌توجهی او به دستور، اقدام به تیراندازی به سمت خودرو کردند که این سرباز به دلیل واژگون شدن خودرو جان باخت.

فرماندهی انتظامی البرز گفت علت این رخداد مشخص نیست و همچنان در دست پیگیری است.

هم‌زمان یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال چند ویدیو از محل این رخداد خبر داد این سرباز کلانتری مرکزی هشتگرد بامداد ۲۱ بهمن در مقابل مسجد جامع هشتگرد کرج، یکی از ماموران همکار خود را به گلوله بست و باعث مرگش شد و به پای یک شهروند زن هم گلوله‌ای شلیک کرد و به بیمارستان منتقل شد.

فرستنده این ویدیو با بیان اینکه سرباز نیروی انتظامی با مامور کادری همکار خود بر سر «اسپری زدن» مشکل داشته، گفت: «این سرباز بعد از حادثه با ماشین گشت کلانتری فرار کرده و در چند خیابان دورتر از صحنه جرم با استفاده از اسلحه خودکشی کرده است.»

روز پنج‌شنبه ۱۲ بهمن نیز یک سرباز و یکی از کارکنان کلانتری بر اثر اشتباه سهوی و تیراندازی بی‌هدف کشته شدند.

پیش از آن در روز یکم بهمن یک سرباز در پادگان باغین کرمان، هم‌رزمان خود را به گلوله بست که پنج سرباز وظیفه در آن حادثه کشته شدند.

موردی مشابه این رویداد، اول فروردین سال ۱۴۰۱ در پادگان دیلم استان بوشهر رخ داد و یک سرباز در حین تعویض پست، چهار سرباز هم‌خدمتی خود را کشت.

خودکشی و دیگرکشی سربازان در ایران موضوعی سابقه‌‌دار است و تا کنون موارد متعددی در این زمینه خبرساز شده‌اند.

(به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک مورد اعتماد یا نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند.)

از اواخر اردیبهشت تا اوایل تیر ماه امسال دست‌کم سه سرباز دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داده‌اند.

سربازی به نام یونس دارابی یکی از این افراد بود که پس از مواجه شدن با مجازات اضافه خدمت و بازداشت از سوی مافوقش در یکی از پادگان‌های فرماندهی انتظامی تهران با خوردن قرص خودکشی کرد.

خالق احمدنژاد، سرباز وظیفه دیگری اهل روستای گاومیش گلی از توابع بوکان بود که روز ۳۰ خرداد در یکی از پادگان‌های شهرستان عجب‌شیر با شلیک اسلحه سازمانی به زندگی خود پایان داد.

روز ۳۱ اردیبهشت نیز جوانی به نام محمود آرش که مشغول گذراندن دوره اجباری خدمت در پادگان سپاه ارومیه بود، با شلیک گلوله خودکشی کرد.

پیش از آن‌ها و در خرداد سال ۱۴۰۱، خودکشی سربازی ۱۹ ساله به نام آرین طاهری حین نگهبانی در برجک زندان قصرشیرین، خبرساز شده بود.

سامان دشتی، سرباز نظام وظیفه دیگری بود که آبان سال ۱۴۰۰ و در سن ۲۰ سالگی دست به خودکشی زد.

پدر او همان زمان به روزنامه شرق گفت خدمت سامان باید روز ۳۰ آبان به پایان می‌رسید اما وقتی برای تسویه رفت، به او گفتند باید چند روز بیشتر بماند و هنوز کسری خدمت دارد و به همین دلیل او جان خودش را گرفت.

آمار دقیقی از شمار موارد اقدام به خودکشی سربازان در کشور وجود ندارد اما رسانه‌ها و فعالان اجتماعی در ایران بارها هشدار داده‌اند این نوع خودکشی‌ها روندی افزایشی داشته است.

روزنامه شرق دو سال پیش در گزارشی نوشت علاوه بر خودکشی‌های موفق، ۱۵ درصد از سربازان یعنی یک نفر از هر شش سرباز افکار خودکشی در سر دارند.

مقاله‌ای پژوهشی در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در همین زمینه آماری منتشر کرد و هشدار داد شیوع افکار خودکشی در سربازان از ۵/۸ درصد تا ۲۸/۴ درصد برآورد شده است.

خدمت سربازی در ایران از دهه‌ها پیش اجباری شده است.

بر اساس آخرین برآوردها اکنون دست‌کم سه میلیون سرباز غایب وجود دارد.

در سال گذشته بیش از ۳۱۷ هزار نفر از مشمولان به خدمت سربازی اعزام شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها