تیراندازی و خودکشی در کلانتری پاکدشت جان یک سرباز و یکی از کارکنان را گرفت
اداره اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی شرق استان تهران اعلام کرد روز پنجشنبه ۱۲ بهمن یک سرباز و یکی از کارکنان کلانتری بر اثر اشتباه سهوی و تیراندازی بیهدف کشته شدند.
بر اساس این گزارش، یک سرباز وظیفه کلانتری ۱۴ پاکدشت با تیراندازی بیهدف، به شکل سهوی یکی از کارکنان فرماندهی انتظامی را کشت و یکی دیگر را مجروح کرد.
فرماندهی انتظامی شرق استان تهران افزود: «فرد مهاجم پس از این اقدام بلافاصله در یک اقدام احساسی به سمت خود شلیک کرد.»
این سرباز پس از اقدام به خودکشی به بیمارستان منتقل شد اما بر اثر شدت جراحت وارده، جان خود را از دست داد.
روز یکم بهمن نیز یک سرباز در پادگان باغین کرمان، همرزمان خود را به گلوله بست که پنج سرباز وظیفه در آن حادثه کشته شدند.
این سرباز که پس از تیراندازی فرار کرده بود، یک روز بعد دستگیر شد اما هنوز درباره دلایل این اقدام او اطلاعاتی منتشر نشده است.
موردی مشابه این رویداد، اول فروردین سال ۱۴۰۱ در پادگان دیلم استان بوشهر رخ داد و یک سرباز در حین تعویض پست، چهار سرباز همخدمتی خود را کشت.
خودکشی و دیگرکشی سربازان در ایران سابقهای طولانیتر دارد و تا کنون موارد متعددی در این زمینه خبرساز شدهاند.
(به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبهرو میشوید که از جملهها و عبارتهایی نشاندهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده میکنند، از آنان بخواهید با پزشک مورد اعتماد یا نهادهایی که در این زمینه فعالیت میکنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانیهایشان صحبت کنند.)
از اواخر اردیبهشت تا اوایل تیر سال جاری دستکم سه سرباز دست به خودکشی زده و جان خود را از دست دادهاند.
سربازی به نام یونس دارابی یکی از این افراد بود که پس از مواجه شدن با مجازات اضافه خدمت و بازداشت از سوی مافوقش در یکی از پادگانهای فرماندهی انتظامی تهران با خوردن قرص خودکشی کرد.
خالق احمدنژاد، سرباز وظیفه دیگری اهل روستای گاومیش گلی از توابع بوکان بود که روز ۳۰ خرداد در یکی از پادگانهای شهرستان عجبشیر با شلیک اسلحه سازمانی به زندگی خود پایان داد.
روز ۳۱ اردیبهشت نیز جوانی به نام محمود آرش که مشغول گذراندن دوره اجباری خدمت در پادگان سپاه ارومیه بود، با شلیک گلوله خودکشی کرد.
پیش از آنها و در خرداد سال ۱۴۰۱، خودکشی سربازی ۱۹ ساله به نام آرین طاهری حین نگهبانی در برجک زندان قصرشیرین، خبرساز شده بود.
سامان دشتی، سرباز نظام وظیفه دیگری بود که آبان سال ۱۴۰۰ و در سن ۲۰ سالگی دست به خودکشی زد.
همان زمان پدر او به روزنامه شرق گفت که خدمت سامان باید روز ۳۰ آبان به پایان میرسید اما وقتی برای تسویه رفت، به او گفتند باید چند روز بیشتر بماند و هنوز کسری خدمت دارد و به همین دلیل او جان خودش را گرفت.
آمار دقیقی از شمار موارد اقدام به خودکشی سربازان در کشور وجود ندارد اما رسانهها و فعالان اجتماعی در ایران بارها هشدار دادهاند که این نوع خودکشیها روندی افزایشی داشته است.
روزنامه شرق دو سال پیش در گزارشی نوشت علاوه بر خودکشیهای موفق، ۱۵ درصد از سربازان یعنی یک نفر از هر شش سرباز افکار خودکشی در سر دارند.
مقالهای پژوهشی در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در همین زمینه آماری منتشر کرد و هشدار داد شیوع افکار خودکشی در سربازان از ۵/۸ درصد تا ۲۸/۴ درصد برآورد شده است.
خدمت سربازی در ایران از دههها پیش اجباری شده است.
بر اساس آخرین برآوردها اکنون دستکم سه میلیون سرباز غایب وجود دارد.
در سال گذشته بیش از ۳۱۷ هزار نفر از مشمولان به خدمت سربازی اعزام شدند.