بی‌خبری از ۵ روزنامه‌نگار فردای اقتصاد، ۳ روز پس از هجوم ماموران به تحریریه

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۹

با گذشت سه روز از حبس شماری از روزنامه‌نگاران تحریریه رسانه فردای اقتصاد به دست ماموران امنیتی در ساختمان محل این رسانه، همچنان خبری از پنج روزنامه‌نگار این رسانه نیست و بیم آن می‌رود که بازداشت شده باشند.

علی میرزاخانی، سردبیر، بهزاد بهمن‌نژاد، قائم مقام سردبیر و سه تن از ویدیو-ژورنالیست‌های فردای اقتصاد به نام‌های علی تسنیمی، نیکان خبازی و مهرداد عسکری از روز دوشنبه ۱۶ بهمن تا کنون به خانه برنگشته‌اند و اطلاعی از وضعیت آنان در دست نیست.

از ساعت دو بعد از ظهر روز دوشنبه حدود ۳۰ خبرنگار فردای اقتصاد بدون هیچ توضیحی از سوی ماموران امنیتی در ساختمان محل کار خود حبس شدند.

این روزنامه‌نگاران در تماس از محل کارشان به خانواده‌های خود خبر دادند گوشی‌های تلفن همراه و کامپیوترهایشان توقیف شده‌ است.

بامداد سه‌شنبه ۱۷ بهمن شماری از روزنامه‌نگاران این رسانه فردای اقتصاد پس از حدود ۱۴ ساعت حبس در تحریریه به وسیله ماموران امنیتی، از ساختمان خارج شدند اما از آن زمان تا کنون خبری درباره وضعیت پنج روزنامه‌نگار محبوس باقی‌مانده منتشر نشده است.

مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران (دادبان) روز پنج‌شنبه درباره ناپدیدسازی قهری روزنامه‌نگاران این رسانه هشدار داد و اعلام کرد مشخص نیست آیا این پنج نفر همچنان در تحریریه فردای اقتصاد محبوس‌اند یا به جای دیگری منتقل شده‌اند.

به گفته دادبان، خودداری نهادهای امنیتی و به ویژه قوه قضاییه از اطلاع‌رسانی دقیق درباره وضعیت و محل نگهداری این افراد در حالی است که در صورت بازداشت قانونی، مقام قضایی مسوول پرونده موظف است خانواده‌های دستگیرشدگان را از وضعیتشان مطلع کند.

دادبان بر همین اساس تاکید کرد آنچه در حال حاضر اتفاق افتاده مصداق بارز ناپدیدسازی قهری دست‌کم پنج روزنامه‌نگار از سوی نهادهای امنیتی است.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه بدون ذکر توضیح یا جزییاتی بیشتر اعلام کرد بازرسی از محل سایت خبری فردای اقتصاد هیچ ارتباطی با فعالیت خبرنگاری و رسانه‌ای نداشته و اتهامات در حوزه دیگری در حال بررسی است.

فردای اقتصاد در ساختمانی واقع شده که متعلق به گروه مالی کیان است.

محمد طاهری، سردبیر هفته‌نامه تجارت فردا به نقل از افراد مطلع نوشته بود بازداشت موقت خبرنگاران فردای اقتصاد مربوط به شرکت مادر آن یعنی کیان است و به خود این رسانه ارتباطی ندارد.

بر اساس توضیحی که در سایت کارگزاری توسعه معاملات کیان نوشته شده، این گروه سال ۱۳۹۶ با سرمایه ثبتی ۱۰ میلیارد تومان در حوزه بازار سرمایه مانند معاملات برخط سهام و اوراق بهادار و ارائه مشاوره به شرکت‌ها و اشخاص در بورس و فرابورس شروع به کار کرد.

شامگاه دوشنبه تا بامداد سه‌شنبه در واکنش به این «بازداشت گروهی»، جمعی از خانواده‌های خبرنگاران فردای اقتصاد مقابل ساختمان این رسانه در حوالی میدان آرژانتین تهران تجمع کرده بودند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی از این اتفاق با عنوان «گروگان‌گیری روزنامه‌نگاران اقتصادی» یاد کردند.

هم‌زمان با این توقیف دسته‌جمعی، اعتمادآنلاین خبر داد مهدی افشارنیک، خبرنگار اقتصادی هفته گذشته و احتمالا در روز ۱۱ بهمن بازداشت شده است.

در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جهموری اسلامی ده‌ها روزنامه‌نگار در ایران به بهانه‌های مختلف بازداشت و احضار شدند که باعث شد ایران بار دیگر به سومین زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان تبدیل شود.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعلام کرد پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی، دست‌کم ۱۰۰ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت و بیش از ۲۱ نفر آنان در مجموع به ۷۷ سال زندان محکوم شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
جهان‌نما
خبر
ترور

شنیداری

پادکست‌ها