ترکیه از توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای کاهش تنش‌ها استقبال کرد

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۷

یک روز پس از اعلام توافق جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان برای کاهش تنش‌ها میان این دو کشور همسایه، وزارت امور خارجه ترکیه از تصمیم برای برداشتن برخی گام‌ها در این زمینه استقبال کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه که روز جمعه ۱۷ آذر صادر شد، این کشور از تصمیم باکو و ایروان برای ادامه مذاکرات در مورد برداشتن گام‌های بیشتر در زمینه برقراری روابط صلح‌آمیز حمایت کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه، وزارت امور خارجه ترکیه در زمینه امضای هر چه سریع‌تر توافق‌نامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان ابراز امیدواری کرد.

دستگاه دیپلماسی آنکارا اعلام کرد توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان یکی از مهم‌ترین تحولات برای برقراری صلح و ثبات دائمی در منطقه قفقاز جنوبی است.

آذربایجان و ارمنستان شامگاه پنج‌شنبه ۱۶ آذر به طور مشترک اعلام کردند دو‌ کشور در خصوص فرصت ایجاد شده برای دست‌یابی به صلح هم‌نظر بوده و قصد امضای توافق‌نامه صلح دارند.

بر اساس توافق دو کشور، جمهوری آذربایجان ۳۲ نظامی ارمنی و ارمنستان نیز دو نظامی آذربایجانی را به نشانه حسن نیت آزاد می‌کنند.

اواسط مهر ماه، الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان گفته بود در صورت موافقت ارمنستان، باکو آماده است فورا با این کشور بر سر میز مذاکره بنشیند.

علی‌اف روز یک‌شنبه ۱۶ مهر در دیدار با ایراکلی گاریباشویلی، نخست‌وزیر گرجستان در تفلیس تاکید کرد مشارکت گرجستان برای حل مناقشه قره‌باغ ضروری است.

این اظهارات تنها یک روز پس از آن مطرح شد که رییس‌جمهوری آذربایجان با انتقاد از مواضع فرانسه در قبال مناقشه قره‌باغ، پاریس را مقصر منازعه احتمالی بین باکو و ایروان دانسته بود.

علی‌اف روز ۱۵ مهر هشدار داد تصمیم فرانسه برای ارسال سلاح به ارمنستان، تنش‌ها در منطقه را تشدید خواهد کرد.

آذربایجان روز ۱۲ مهر اعلام کرد علی‌اف در نشستی که قرار بود با حضور روسای کشورهای ارمنستان، آلمان و فرانسه و نمایندگان اتحادیه اروپا در اسپانیا برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان سه سال پیش و پس از حدود سه دهه، بار دیگر بر سر حاکمیت قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر درگیر شدند و پس از چندین هفته، آتش‌بسی تحت حمایت مسکو امضا شد.

تنش‌ها بین باکو و ایروان پس از آن همچنان ادامه یافت و هر از گاهی به درگیری نظامی منجر شد.

قره‌باغ بر اساس قوانین بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل می‌دادند که بیشتر آن‌ها در پی مناقشه اخیر به ارمنستان گریختند.

این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترل جمهوری آذربایجان خارج شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها