یک قاضی فدرال درخواست برای مصونیت ترامپ در پرونده مداخله در انتخابات را رد کرد

یک قاضی فدرال در آمریکا حکم کرد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا، از تعقیب قضایی در پرونده‌ای علیه او که به اتهام «مداخله در انتخابات» در واشینگتن گشوده شده است، مصون نیست.

تانیا چاتکن، قاضی فدرال دستگاه قضایی آمریکا، درخواست ترامپ را برای مختومه کردن پرونده رد کرد و او را به توطئه برای لغو انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا متهم کرد.

تصمیم این قاضی آمریکایی رد نظرات تیم وکیلان مدافع ترامپ به شمار می‌رود که پیش از جلسه دادگاه مطرح شده بود.

این قاضی پیش از این حکم داده بود که ترامپ در چهارم مارس (۱۴ اسفند)، در ارتباط با پرونده اتهام توطئه برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در واشینگتن محاکمه شود.

او در شهریور ماه درخواست وکیلان ترامپ را برای تغییر دادن این تاریخ به دلیل برنامه‌های انتخاباتی ترامپ رد کرد.

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، دعوای حقوقی بر سر مصونیت ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری‌اش می‌تواند در نهایت به دیوان عالی ایالات متحده کشیده شود.

ترامپ هر گونه تخلف مطرح شده در این پرونده را رد کرده و انتظار می‌رود به سرعت برای آنچه وکیلانش «یک موضوع حقوقی حل نشده» خوانده‌اند، درخواست تجدیدنظر کند.

وکیلان او هنوز به این حکم و تصمیم قاضی واکنشی نشان نداده‌اند.

چاتکن در حکم خود گفته است وظیفه ریاست جمهوری مانع از آن نمی‌شود که یک رییس‌جمهوری به طور مادام‌العمر مجوز بیرون ماندن از زندان داشته باشد.

او تاکید کرد روسای جمهوری سابق از هیچ شرایط خاصی در رابطه با مسوولیت کیفری فدرال خود بهره‌مند نیستند: «متهم ممکن است مشمول تحقیقات فدرال، کیفرخواست، تعقیب، محکومیت و مجازات برای هر گونه اعمال مجرمانه‌ای باشد که در زمان ریاست جمهوری انجام شده است.»

قاضی چاتکن همچنین اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه این کیفرخواست حق آزادی بیان او را به عنوان رییس‌جمهوری پیشین آمریکا نقض می‌کند، رد کرد.

وکیلان ترامپ استدلال کرده بودند که او بر اساس متمم اول قانون اساسی حق دارد نتیجه انتخابات را به چالش بکشد و ادعا کند که این نتایج به تقلب آلوده‌اند اما چاتکن گفت: «به خوبی ثابت شده است متمم اول قانون اساسی از سخنانی که به عنوان ابزار جرم استفاده می‌شود، محافظت نمی‌کند. متهم صرفا به دلیل اظهارات نادرست (...) نیست که تحت پیگرد قرار می‌گیرد بلکه پیگرد او به دلیل اظهارات نادرست آگاهانه به عنوان بخشی از یک توطئه جنایتکارانه و ایجاد مانع در روند انتخابات است.»

وکیلان ترامپ، دادستان‌های این پرونده را به تلاش برای «جرم‌انگاری گفتار سیاسی» و «حمایت سیاسی» متهم کردند.

در مرداد ماه، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا در جلسه تفهیم اتهام خود در دادگاهی فدرال در واشینگتن‌ دی‌سی در مورد چهار اتهام کیفری‌اش در ارتباط با «توطئه» برای لغو نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰، اعلام بی‌گناهی کرد.

قاضی دادگاه فدرال واشینگتن برای رسیدگی به اتهام‌های کیفری ترامپ شرایط آزادی برای او را تایید کرد و به او هشدار داد مرتکب جرمی نشود.

هم‌زمان با برگزاری جلسه تفهیم اتهام، مخالفان و موافقان دونالد ترامپ با در دست داشتن بنرهایی در بیرون محل برگزاری دادگاه او تجمع کرده بودند.

رییس‌جمهوری پیشین آمریکا پس از جلسه تفهیم اتهام در دادگاه، در جمع خبرنگاران گفت: «این روز برای آمریکا روزی بسیار غم‌انگیز است.»

ترامپ اتهام‌های مطرح شده علیه خود را «آزار و اذیت یک مخالف سیاسی» خواند.