رییس اتاق بازرگانی: شایعه پذیرش اف‌ای‌تی‌اف و رفع‌ تحریم‌ها صحت ندارد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۰۹

حسین سلاح‌ورزی، رییس اتاق بازرگانی ایران، اخبار و شایعاتی مبنی بر گشایش در حوزه تجارت خارجی، رفع تحریم‌ها و پذیرش اف.ای.تی‌.اف را رد کرد و گفت: «در عمل هیچ یک از این موارد صحت ندارند.»

یک روز پس از این اظهارنظر، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی هم در نشست خبری هفتگی خود گفت که درباره گزارش های مربوط به احتمال پیوستن ایران به لوایح مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف اطلاعی ندارد.

به گفته رییس اتاق بازرگانی، برخی نهادها همچنان بر سیاست‌های خارجی قبلی پافشاری می‌کنند.

سلاح ورزی که در چهارمین نشست از دوره دهم این اتاق سخن می‌گفت، راه حل پیشنهادی بخش خصوصی برای اصلاح اقتصاد را تنش‌زدایی خارجی و افزایش فروش نفت و گاز و آوردن پول این منابع برای تکمیل زنجیره تولید ارزش در کشور اعلام کرد.

سلاح‌ورزی گفت: «اگر تحریم‌های ظالمانه نتوانست اقتصاد ایران را به زانو در بیاورد، ولی خطر مداخلات نابجای دولت به زیان تولیدکنندگان بخش خصوصی، چنین خواهد کرد.»

در این نشست، رییس اتاق بازرگانی از دولت خواست تا یک بسته سیاست ارزی روشن برای بخش خصوصی تدوین کند تا اهداف ارزی برنامه هفتم توسعه اجرایی شود.

همچنین در نشست شورای روسای اتاق‌های بازرگانی استان‌های ایران، فعالان اقتصادی بخش خصوصی خواستار پایان سیاست پیمان‌سپاری ارزی شدند.

در پی خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها علیه ایران به ویژه در حوزه بانکی، مشکلات تامین ارز برای واردات، بازگشت ارزهای صادراتی و جهش دوره‌ای قیمت‌های ارز از جمله مشکلات و موانع فعالیت‌های بخش خصوصی بوده‌اند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، روز شنبه هشتم مهرماه در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی که به مواد و تبصره‌های مربوط به سیاست‌های ارزی اختصاص داشت، سامانه «بریکس‌پی» را دقیقا جایگزین سوئیفت دانست و گفت: «کشورهای عضو بریکس و بقیه کشورهایی که تمایل دارند می‌توانند از این سیستم الکترونیکی بین بانکی استفاده کنند.»

در حالی رییس مجلس شورای اسلامی از بریکس پی به عنوان جایگزین سوئیفت نام برده است که «انوک گودونگ وانا»، وزیر دارایی آفریقای جنوبی، حدود یک ماه قبل، در پانزدهمین اجلاس کشورهای عضو بریکس، گفته بود: «گروه بریکس به دنبال جایگزینی سیستم های پرداخت بین المللی از جمله سوئیفت نیست، بلکه به دنبال ایجاد سیستمی است که تجارت با ارزهای محلی را تقویت کند.»

نمایندگان مجلس روز هشتم مهرماه در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه مصوب کردند تا پایان دوره برنامه هفتم توسعه حداقل ۳۰ درصد واردات در حوزه کشاورزی، دارو، کالاهای اساسی و مواد پایه برای صنعت از طریق مبادلات مالی دوجانبه بین کشورها اتفاق بیفتد.

این مصوبه نمایندگان مجلس، در راستای موضوع دلار زدایی و خارج شدن از مسیر سوئیفت در حوزه دلار ارزیابی شده است.

از جمله موضوعات مطرح شده در اجلاس اخیر بریکس که در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، تقویت پیوندهای تجاری و سرمایه گذاری بین بریکس و کشورهای آفریقایی و استفاده بیشتر از ارزهای محلی در روابط تجاری دو به دو کشورها بود.

تهاتر کالایی و استفاده از ارزهای محلی به عنوان راهکاری برای رهایی از تحریم‌های آمریکا و ممنوعيت استفاده از دلار به عنوان راهکارهای جایگزین برقراری روابط تجاری در دولت سیزدهم مطرح شده است. محدودیت در برقراری روابط تجاری آزاد با کشورهای جهان  و نداشتن حق انتخاب در این روابط از جمله انتقادهای وارد بر این شیوه‌هاست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴
جهان‌نما
۲۴
دنیای چین - فصل دوم

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.