اعتراف فرمانده سپاه به کمبود نیرو برای سرکوب شهروندان و استفاده از بازنشستگان

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تایید و اعتراف کرد که این نهاد در جریان خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی به دنبال قتل حکومتی مهسا ژینا امینی، برای سرکوب معترضان مجبور به استفاده از نیروهای بازنشسته شده است.

او روز ششم مهر در جمع «وابستگان و بازنشستگان» سپاه پاسداران، خطاب به آن‌ها گفت که این افراد با وجود «چین و چروک صورت و موهای سفید» هنوز در میدان هستند، «اغتشاش که می‌شود»، مراجعه می‌کنند، سازماندهی می‌شوند و به میدان می‌روند.

مهر ماه سال گذشته ایران‌اینترنشنال در گزارشی بر پایه اطلاعات اختصاصی از بحران کمبود نیرو در سپاه پاسداران خبر داد.

بر اساس این گزارش، سپاه پاسداران برای سرکوب اعتراضات مردمی از بازنشستگان، خانواده‌ها و وابستگان سپاه و بسیج خواسته بود تا خود را به این نیرو معرفی کنند اما با خودداری آن‌ها مواجه شده بود.

سپاه برای بازنشستگان پیامک‌هایی فرستاده و از آنان خواسته بود «در شرایط حساس کنونی» در برنامه‌های سازماندهی شده برای سرکوب اعتراضات شرکت کنند.

این اما اولین‌ بار نبوده است که سپاه پاسداران برای انجام عملیات‌های خود به بازنشستگان و خانواده سپاهیان و بسیجیان متوسل شده است.

چند ماه پیش از شکل‌گیری خیزش انقلابی نیز اخباری درباره این موضوع منتشر شد که نیروی قدس سپاه برای انجام عملیات برون‌مرزی خود از بازنشستگان سپاه پاسداران استفاده کرده است.

از سوی دیگر اوایل آذر ماه سال گذشته و با هک شدن خبرگزاری فارس، یک فایل صوتی از نشست گروهی از مدیران رسانه‌های وابسته به حکومت با قاسم قریشی، جانشین سازمان بسیج منتشر شد که در آن بر «خسته شدن نیروهای سرکوبگر» تاکید می‌شود.

به گفته یکی از حاضران در این جلسه، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با حسین اشتری، فرمانده وقت انتظامی کشور گفته بود به نیروهای خود اعلام کند که «یک وقت خود را نبازند».

در این جلسه همچنین مدیران رسانه‌های وابسته به حکومت خواستار افزایش حقوق نیروهای یگان ویژه فرماندهی انتظامی شده و گفته بودند نیروهای ناجا «خسته شده‌اند و خیلی ناراضی‌اند».

حاضران در آن جلسه همچنین اعتراف کرده بودند از اواخر شهریور تا اوایل آذر، دانشجویان در ۶۲ دانشگاه و دانشکده در ایران تجمع کرده و در روز ۲۴ آبان پیرو فراخوان‌های اعتصاب، بازارهای ۲۲ استان کشور تعطیل شدند.

بر اساس گزارش‌ها در جریان خیزش انقلابی دست‌کم ۵۵۱ شهروند معترض از جمله ۶۸ کودک کشته، صدها تن زخمی و هزاران نفر دستگیر شدند.