وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات: سرعت اینترنت افزایش یافته و ادعای اختلال، جنگ روانی است

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۳۱

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات جمهوری اسلامی، صبح روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، ضمن دفاع از عملکرد دو ساله خود، ادعای اختلال در سرعت و کیفیت اینترنت ایران را «جنگ روانی» خواند.

عیسی زارع‌پور که با هدف توضیح در مورد گزارش کمیسیون صنایع درباره کیفیت اینترنت در مجلس حاضر شده بود مدعی شد ظرفیت فعلی اینترنت دو برابر نیاز کشور است و علت عدم رضایت‌مندی مردم از وضعیت موجود را باید در بخش‌های دیگری جست‌وجو کرد.

او همچنین با اشاره به وضعیت فیلترینگ اینترنت گفت می‌تواند «بساط سوداگری فیلترشکن فروشی» را جمع کند.

شهروندان ایران به دلیل محدودیت‌های شدید اینترنتی به ناچار مجبور به هزینه‌کرد اضافه برای تهیه فیلترشکن‌هایی هستند که عمدتا ناامن به حساب می‌آیند. بخش بزرگی از این ابزارهای دور زدن سانسور به وسیله مجموعه‌های وابسته به نهادهای حاکمیتی تامین می‌شود که گاه از آن‌ها به عنوان «مافیای فیلترشکن» یاد می‌شود.

از سوی دیگر محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در کانال تلگرامی خود با اشاره به گزارش کمیسیون صنایع مجلس، اجرای سیاست‌های فعلی محدودسازی اینترنت از سوی جمهوری اسلامی را موجب ناکارآمدی و شکست پروژه فیلترینگ عنوان کرد.

به گفته او، گزارش مجلس حاوی گزاره مهمی درباره عدم توانایی سیستم فیلترینگ در تشخیص بخشی از ترافیک شبکه است.

طبق این گزارش در حال حاضر «میزان ترافیک ناشناس [ترافیکی که سیستم فیلترینگ قادر به تشخیص پروتکل آن نیست] از پنج درصد به ۲۵ درصد» افزایش پیدا کرده است که بخشی از این مساله به دلیل پیشرفت پروتکل‌های فنی استفاده شده در برخی وی‌پی‌ان‌هاست.

کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کیفیت اینترنت در ایران، اوضاع فعلی را موجب نارضایتی مردم و خسارت اقتصادی کسب‌وکارها دانست.

به گفته مصطفی طاهری، نماینده زنجان، دست کم هشت نهاد مختلف در زمینه فیلترینگ اینترنت در ایران فعالیت می‌کنند و تعدد این مجموعه‌ها موجب آسیب به این حوزه شده است.

با وجود این، راهکار وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و نهادهای مسوول تامین کننده اینترنت در کشور به جای رفع محدودیت‌های فعلی، برنامه‌ریزی برای جلوگیری از فروش فیلترشکن‌ها و اعمال گسترده‌تر سانسور و اختلالات عمدی اینترنتی است.

چندی پیش انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار یک گزارش فنی، یکی از اصلی‌ترین نهادهای مسوول اوضاع اسف‌بار اینترنت در کشور را شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان کرد.

بر اساس این گزارش، این شرکت به عنوان زیرمجموعه وزارت ارتباطات و تامین‌کننده اصلی اینترنت در ایران «مسوولیت اختلالات و سرعت پایین اینترنت را نمی‌پذیرد».

این گزارش همچنین تاکید کرد دولت در صورت اراده می‌تواند با «​جلوگیری از اختلال در اینترنت به بهانه مقابله با فیلترشکن‌ها» ظرف مدت کوتاهی کیفیت دسترسی به اینترنت شهروندان را افزایش دهد؛ اقدامی که نه در تمایل مسوولان دولت است و نه در افق ایدئولوژی‌های حاکمیت جای دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها