• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ایرانیان سال گذشته میلادی در رتبه سوم دریافت مجوز اقامت ترکیه قرار گرفتند

۴ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

پس از روس‌ها و اوکراینی‌ها، ایرانیان سال گذشته میلادی بیشترین مجوز اقامت در ترکیه را دریافت کردند اما بررسی آمار مهاجرپذیری و مهاجرفرستی این کشور در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد در مقابل ۶/۵ درصد از مهاجران ایرانی که وارد ترکیه شده‌اند، ۱۰/۶ درصد از ایرانیان این کشور را ترک کرده‌اند.

بر اساس گزارش تازه ترک‌استات، مرکز آمار ترکیه، تعداد اتباع روسیه که در سال گذشته میلادی موفق به اخذ اجازه اقامت در ترکیه شده‌اند در مقایسه با سال پیش ‌از آن حدود ۳۳ درصد کاهش داشته است و شهروندان ایرانی نیز با دریافت حدود ۲۶ هزار مجوز اقامت،‌ بعد از روسیه و اوکراین در جایگاه سوم قرار گرفتند.

ترک‌استات به تازگی خبر داد که در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۴۹۴ هزار و ۵۲ نفر به ترکیه مهاجرت کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۳۳/۲ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این آمار، شهروندان فدراسیون روسیه با ۲۵ درصد در رتبه اول جمعیت مهاجر خارجی قرار گرفتند و پس از این گروه، شهروندان اوکراین با ۸/۱ درصد، ایران با ۶/۵ درصد، افغانستان با ۵/۴ درصد و عراق با ۴/۸ درصد قرار دارند.

بررسی تابعیت جمعیت مهاجر نشان می‌دهد ۹۴ هزار و ۴۰۹ نفر از کسانی که در این سال در ترکیه مقیم شده‌اند یعنی حدود ۱۹ درصدشان، شهروندان خود این کشور و بقیه، اتباع خارجی بودند.

بیشترین جمعیت مهاجر نیز در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال قرار داشته است.

از سوی دیگر، میزان مهاجرفرستی از ترکیه هم نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی ۴۶۶ هزار و ۹۱۴ نفر از ترکیه به مقصد دیگر کشورها مهاجرت کردند که ۱۳۹ هزار و ۵۳۱ نفرشان (برابر با حدود ۳۰ درصد) شهروند ترکیه بودند.

از میان اتباع خارجی که ترکیه را ترک کرده‌اند نیز عراقی‌ها با ۲۰ درصد در رتبه اول بوده‌اند و پس از آن به ترتیب اتباع ایران با ۱۰/۶ درصد، ازبکستان با هفت درصد، افغانستان با شش درصد و ترکمنستان با ۴/۸ درصد قرار دارند.

این آمار نسبت به سال گذشته میلادی ۶۲/۳ درصد افزایش یافته است.

مقایسه میزان مهاجرپذیری و مهاجرفرستی ترکیه در سال ۲۰۲۲ میلادی بیانگر این است که نه تنها شهروندان ترک و به ویژه جمعیت جوانش به دلیل تداوم بحران‌های اقتصادی و سیاسی تمایل بیشتری به مهاجرت نشان داده‌اند بلکه مهاجران و عمدتا پناهجویان خارجی هم مدت زمان کمتری در این کشور مانده‌اند.

این مقایسه آماری در مورد ایرانیان مهاجر نیز صدق می‌کند: در حالی‌ که حدود ۳۲ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ میلادی مقیم این کشور شده‌اند، در مقابل بیش از ۴۹ هزار و ۴۹۰ نفر ترکیه را به مقصد دیگر کشورها ترک کرده‌اند.

در میان شهرهای ترکیه، ‌استانبول با اختصاص حدود یک‌سوم کل آمار به خود، بیشترین میزان مهاجرپذیری و مهاجرفرستی را در سال گذشته میلادی داشته است.

پس از آن بیشترین مهاجرپذیری در آنتالیا با ۱۴/۸ درصد و بیشترین مهاجرفرستی از آنکارا با ۹/۸ درصد بوده‌ است.

بورسا، مرسین، سامسون و ازمیر هم دیگر شهرهای هر دو فهرست هستند.

انتشار آمار مهاجرپذیری و مهاجرفرستی ترکیه در سال گذشته میلادی در شرایطی است که حضور مهاجران غیرقانونی و پناهجویان عمدتا سوری یکی از اصلی‌ترین محورهای مورد بحث کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر ترکیه بود.

احزاب و سیاستمداران راست‌گرای افراطی در ترکیه معتقدند حضور پناهجویان در این کشور موجب «فقیر شدن مردم» شده است.

به گفته آن‌ها «بزرگ‌ترین چالش ترکیه» بازگرداندن «۱۳ میلیون پناهجوی خواستار پناهندگی و پناهجویان غیرقانونی» است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

فرحناز اسپد، روزنامه‌نگار و مجری ایران‌اینترنشنال، درگذشت
۱

فرحناز اسپد، روزنامه‌نگار و مجری ایران‌اینترنشنال، درگذشت

۲

دادگاه فدرال کانادا با درخواست مقام سابق جمهوری اسلامی برای توقف روند اخراج مخالفت کرد

۳

وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی برای گسترش جنگ آماده می‌شود

۴

هایدن پنتیر، بازیگر مجموعه‌های «قهرمانان» و «نشویل»، در ۳۶ سالگی درگذشت

۵

اختلال در احراز اقامت برای دریافت کالابرگ؛ شهروندان ساعت‌ها در دفاتر پیشخوان معطل ماندند

انتخاب سردبیر

  • فرانسه دو دیپلمات جمهوری اسلامی را اخراج می‌کند

    فرانسه دو دیپلمات جمهوری اسلامی را اخراج می‌کند

  • کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفته صدوسی‌وچهارم به ۶۰ زندان رسید

    کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفته صدوسی‌وچهارم به ۶۰ زندان رسید

  • فرحناز اسپد، روزنامه‌نگار و مجری ایران‌اینترنشنال، درگذشت

    فرحناز اسپد، روزنامه‌نگار و مجری ایران‌اینترنشنال، درگذشت

  • شرکت‌های چینی برای دوری از خطرات تنگه هرمز، نفت را خارج از خلیج فارس بارگیری می‌کنند

    شرکت‌های چینی برای دوری از خطرات تنگه هرمز، نفت را خارج از خلیج فارس بارگیری می‌کنند

  • دادگاه فدرال کانادا با درخواست مقام سابق جمهوری اسلامی برای توقف روند اخراج مخالفت کرد

    دادگاه فدرال کانادا با درخواست مقام سابق جمهوری اسلامی برای توقف روند اخراج مخالفت کرد