یک اعدام دیگر با اتهام ادعایی «قاچاق انسان» و «فحشا»؛ شهروز سخنوری سحرگاه شنبه اعدام شد

شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۳۰

بامداد روز شنبه ۳۰ اردیبهشت، شهروز سخنوری اعدام شد. قوه قضاییه جمهوری اسلامی در حالی مدعی است اجرای این حکم اعدام به جرم «قاچاق انسان به قصد فحشا» بوده که به گفته سازمان حقوق بشر ایران، فعالیت او با «تعاریف حقوقی» از قاچاق انسان «فاصله بسیاری» دارد.

شهروز سخنوری که قوه قضاییه از او با عنوان «الکس» نیز یاد کرده است سال ۱۳۹۹ در مالزی از سوی پلیس اینترپل دستگیر و به ایران استرداد شد.

برخلاف متهمان اعتراضات ضدحکومتی که از مرحله صدور تا اجرای حکم اعدام آنان به اتهام «محاربه و فساد فی‌الارض» معمولا کم‌تر از شش ماه زمان می‌برد، شهروز سخنوری سه سال پس از دستگیری و صدور حکم، اعدام شد.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را علاوه بر «قاچاق انسان» به جرم «تاسیس و اداره شبکه وسیع فساد و فحشا در سطح بین‌المللی» به «افساد فی‌الارض» محکوم کرد.

سازمان حقوق بشر ایران در توییتی با اشاره به اتهام قاچاق انسان برای شهروز سخنوری نوشت: «این فرد به کارگران جنسی کمک می‌کرد که با میل و رضایت خود، برای کار به خارج از ایران بروند که با تعاریف حقوقی از قاچاق انسان، فاصله بسیار دارد.»

پس از صدور حکم دادگاه بدوی، وکلای شهروز سخنوری درخواست فرجام دادند اما دیوان عالی کشور فرجام‌خواهی را رد و حکم «افساد فی‌الارض» را تایید کرد، با این استدلال که: «از ناحیه آن‌ها ایراد و اعتراضی که موثر در نقض دادنامه فرجام خواسته باشد، مطرح نشده است.»

قوه قضاییه مدعی است حکم اعدام او بر پایه «اقرار و اعتراف صریح متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی و دادرسی به تاسیس و اداره شبکه وسیع فساد و فحشا در سطح بین‌المللی» صادر شده است.

در گزارشی که خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی درباره اجرا شدن این حکم اعدام منتشر کرده، همچنین آمده است: «متهم در جریان تحقیقات و در نزد مقام تحقیق در دادسرا بارها به ارتکاب اعمال مجرمانه خود و تشکیل و راه‌اندازی زیرساخت‌های انجام اعمال خلاف عفت و فحشا در دوبی و کشور مالزی اقرار کرده است.»

این در حالی‌ است که نهادهای حقوق بشری بارها با اتکا به شواهد گوناگون، درباره شکنجه و آزار و اذیت متهمان برای اعتراف‌گیری اجباری از آنان گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است: «الکس برای جذب دختران ایرانی و ارتکاب فحشا توسط آن‎‌ها اقدامات متعددی انجام داده و برای معرفی این دختران وجوه مختلفی به دیگر متهمان پرداخت کرده است.»

میزان همچنین مدعی است شهروز سخنوری «پس از جذب روسپی به شبکه، برای او ویزا و بلیت هواپیما» می‌گرفته و البته «دستمزدها را با تاخیر و در چند مرحله پرداخت می‌کرد تا زنان و دختران مجبور به ادامه همکاری با او باشند».

قوه قضاییه بر اساس شواهدی که عمده آن بر «اقرار و اعتراف متهم» بوده، رفتار شهروز سخنوری را «مصداق گسترده» با نتیجه «اشاعه فساد و فحشا در حد وسیع» عنوان کرد و سحرگاه روز شنبه او را در زندان رجایی‌شهر کرج به دار آویخت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
مستند کوتاه - نامه فرهنگستان
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها