

سازمان هلال احمر اعلام کرد به دنبال هشدار سازمان هواشناسی و احتمال وقوع سیل در پی بارش رگبار و باران شدید در هفت استان، امدادگران این سازمان به حالت آمادهباش درآمدهاند. از سوی دیگر سخنگوی صنعت برق کشور گفت تابستان امسال قرار نیست برق ایران قطع شود.
سازمان هواشناسی کشور روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت از احتمال بارش شدید رگبار و به دنبال آن وقوع سیل در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی و ارتفاعات استانهای مازندران و گلستان خبر داد.
در پی این هشدار، نیروهای هلال احمر در هفت استان کشور به حال آمادهباش درآمدند.
این آمادهباش در شرایطی است که بارش شدید باران و تگرگ از شامگاه سهشنبه در شهرستان گرمی و بیلهسوار استان اردبیل آغاز شده و خسارت زیادی در این مناطق بر جای گذاشته است.
همچنین بر اساس اطلاعیه مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، طی دو روز آینده در برخی مناطق شمال غرب، دامنههای جنوبی البرز، شمال شرق، همچنین در غرب و جنوب غرب و جنوب فارس و هرمزگان وزش باد نسبتا شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک انتظار میرود.
از سوی دیگر با توجه به مشکلات موجود در زمینه برقرسانی با توجه به گرمای هوا در تابستان، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور گفت سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان از سوی بیمه پرداخت خسارت صورت گرفت و پیشبینی میشود که امسال هیچگونه جداول خاموشیای منتشر نشود.
او ادامه داد: «برای امسال هیچگونه جداول خاموشی برنامهریزی شده را منتشر نخواهیم کرد و امیدواریم تابستان امسال را بدون خاموشی سپری کنیم.»
این ادعا در شرایطی است که زمستان سال گذشته، ایران گرفتار بحران انرژی طولانیمدتی شد که ادارهها، مدارس، گاز و برق خانگی و جایگاههای سوخت را به تعطیلی کشاند.
ادامهدار شدن این بحران و نیمه تعطیل شدن بیش از نیمی از کشور در حالی بود که پیشتر جواد اوجی، وزیر نفت، از «زمستان سخت» در اروپا به دلیل قطع انتقال گاز روسیه گفته و مدعی شده بود جمهوری اسلامی میتواند به اروپاییها در زمینه عبور از «زمستان سخت» کمک کند.
برای تابستان امسال نیز سخنگوی صنعت برق اعلام کرد که کشور با کمبود و خاموشی مواجه نخواهد شد اما با وجود مشکلاتی مانند «فرسودگی و کمبود نیروگاهها»، برق ایران به کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان صادر میشود.
به گفته سخنگوی صنعت برق، قرارداد ایران با عراق پنج ساله است و تبادلات برقی با این کشور افزایش مییابد.
در مورد پاکستان هم به گفته او از سال گذشته برنامهریزیهایی برای «افزایش حجم تبادلات» انجام گرفته است.
ایران در حال حاضر ۴۰ تا ۴۵ مگاوات تبادل برقی با این کشور دارد که پیشبینی شده «تا دو برابر» افزایش یابد.