سازمان امنیت آذربایجان نقش تهران در تلاش برای قتل نماینده پارلمان آذربایجان را تایید کرد

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۴

سازمان امنیت جمهوری آذربایجان از بازداشت چند نفر از عوامل حمله مسلحانه به فاضل مصطفی، نماینده مجلس این کشور، خبر داد و اعلام کرد که آنان وابسته به جمهوری اسلامی بوده و چندین بار به ایران سفر کرده بودند.

رسانه‌های آذربایجانی روز دوشنبه چهاردهم فروردین بر اساس اطلاعات این سازمان نوشتند که «دخالت جمهوری اسلامی در تلاش برای قتل فاضل مصطفی نماینده پارلمان آذربایجان تایید شد».

بر اساس گزارش این رسانه‌ها، فردی به نام آذر ساریجانوف به عنوان سازمان‌دهنده اصلی این اقدام بوده و عامل شلیک‌کننده به نماینده پارلمان نیز فردی با نام شیرینوف سابوخی است.

پیشتر نیز سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان اعلام کرده بود که تحقیقات و نتایج اولیه بازجویی‌ها از عوامل دستگیر شده، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در ترور نماینده پارلمان آذربایجان نقش داشته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری توران، ساریجانوف یک فعال مذهبی چهل و هفت ساله است که بارها به ایران سفر کرده است.

او در دهه ۱۳۷۰ و اوایل دهه ۱۳۸۰ در شهر قم دوره‌های آموزش مذهبی را گذرانده و در این مدت با نیروهای ویژه جمهوری اسلامی همکاری داشته است.

این گزارش می‌افزاید که این فرد پس از بازگشت به آذربایجان با حمایت مالی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، به تجارت پرداخت.

همچنین فرد شلیک‌کننده نیز در سال‌های اخیر پانزده بار به ایران سفر کرده و دوره‌های آموزش رزمی را در ایران گذرانده است.

خبرگزاری توران با انتشار نام دیگر مظنونان این حمله اضافه کرد که آنان نیز بارها به ایران سفر کرده بودند. با این حال، هنوز هویت دو نفر از بازداشت‌شدگان اعلام نشده است.

تلاش هفته گذشته برای کشتن یک نماینده پارلمان آذربایجان که از منتقدان جمهوری اسلامی است، در حالی صورت گرفت که تنش‌ها میان تهران و باکو به ویژه بر سر روابط آذربایجان و اسرائیل افزایش یافته است.

روز جمعه و پس از آن که وزارت دفاع جمهوری آذربایجان ادعای اخیر فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی را درباره حضور «اسرائیل و نیروهای داعش» در خاک جمهوری آذربایجان «افترا و تهمتی زشت» خواند، جمهوری اسلامی خواستار توضیح آذربایجان درباره همکاری با اسرائیل شد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ادعا کرد اظهارات وزیر امور خارجه اسرائیل مبنی بر توافق با وزیر امور خارجه آذربایجان در مورد «تشکیل یک جبهه متحد علیه ایران» سندی از تصمیم اسرائیل برای «تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی» است.

کنعانی از مقام‌های جمهوری آذربایجان خواست در این زمینه توضیح دهند. این در حالی است که وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز پنج‌شنبه ۱۰ فروردین در بیانیه‌ای، به اظهارات اخیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی پاسخ داد.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه خود سخنان حیدری را «چرندیات» خواند و نوشت: «کیومرث حیدری مدعی است آذربایجان در جنگ ۴۴ روزه از تروریست‌های داعشی که از سوریه آورده شده بودند استفاده کرده و آن‌ها هنوز در این کشور هستند.»

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با تاکید بر این که «ارتش سرافراز آذربایجان به تنهایی سرزمین‌های ما را از اشغال آزاد کرد»، ادعای فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی را «یک اتهام و تهمت پوچ» خواند.

روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از ماجرای حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان در تهران و کشته شدن رییس تیم امنیتی سفارت، تیره شده است.

بهمن ماه سال گذشته به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله شد که باکو آن را «تروریستی» خواند و سفارت خود را در ایران بست.

جنگ شش هفته‌ای جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه ناگارنو - قره‌باغ در پاییز ۱۳۹۹ نیز یکی از عوامل تنش‌زا در روابط جمهوری اسلامی با همسایگان خود بوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها