متوسط مصرف بنزین در ایران در سال جدید ۱۱۴ میلیون لیتر اعلام شد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۳

یک هفته پس از انتشار خبر رسیدن مصرف روزانه بنزین در ایران به ۱۴۴ میلیون لیتر و هشدار مقام‌های وزارت نفت درباره افزایش این مصرف، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی میانگین مصرف بنزین در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۲ را بیش از ۱۱۴ میلیون لیتر اعلام کرد.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی وابسته به وزارت نفت اعلام کرد که میانگین مصرف بنزین از ابتدای سال ۱۴۰۲ (یکم تا یازدهم فروردین‌ماه) ۱۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزارلیتر بوده است.

بر اساس این گزارش، مصرف بنزین در روز یازدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۲، ۱۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر بوده که این عدد در ‌مقایسه با مدت مشابه پارسال (یازدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۱) با ۱۲۱ میلیون لیتر مصرف، ۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در گزارش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی آمده که در روز ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیش از ۱۴۴ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که «رکوردی بی‌سابقه در مقدار مصرف بنزین کل کشور» به‌شمار می‌آید.

همچنسن بر اساس این گزارش، طی ۱۰ روز پایانی منتهی به سال ۱۴۰۱ به‌طور میانگین ۱۲۱.۸ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (۲۰ تا ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰) با ۱۰۶.۹ میلیون لیتر، ۱۳.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سه روز پیش، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: «در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به طور میانگین دو برابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد.»

پیش‌تر ایران‌اینترنشنال سندی اختصاصی را منتشر کرده بود که نشان می‌داد ذخایر استراتژیک بنزین در ایران به میزان مصرف برای پنج روز کاهش یافته و وزارت اطلاعات هشدار داده بود که سال جاری، سال سختی خواهد بود.

پس از انتشار سند ایران اینترنشنال درباره طرح حکومت برای مدیریت مصرف بنزین و کمبود سوخت در ایران، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نفت در امور برنامه‌ریزی، گفت که «ضرورت ایجاب می‌کند نهضت بهینه‌سازی مصرف انرژی» در کشور به‌راه افتد.

به گزارش رسانه‌های ایران، فلاحتیان روز یکشنبه ششم فروردین گفت: «مصرف بنزین امروز در کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در روز رسیده است، این میزان مصرف در سال گذشته ۸۸ میلیون لیتر در روز بوده است.»

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت ادامه داد: «اگر کشوری زیرساخت و مدیریت مناسب در صنعت نفت و گاز نداشته باشد از عهده چنین مصرفی بر نخواهد آمد.»

فلاحتیان توضیحات بیشتری درباره «نهضت بهینه‌سازی» مصرف انرژی به ویژه مصرف بنزین در کشور ارائه نکرد، اما برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را نشانه‌ای از قصد دولت ابراهیم رئیسی برای «گران کردن بنزین» دانسته‌اند.

همچنین پیشتر سندی به ایران‌اینترنشنال رسید که نشان می‌داد ذخایر استراتژیک بنزین در ایران به میزان مصرف برای پنج روز کاهش یافته و دولت طرح جدیدی برای آماده‌سازی فضای عمومی درباره «مدیریت مصرف سوخت» دارد.

بر اساس این سند، در نشست برگزار شده در این مورد، نماینده وزارت اطلاعات هشدار داده که سال سختی در پیش روست.

در نشست ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات کشور به تاریخ سوم اسفند، در عین حال از مقامات خواسته شده از «هر گونه اظهار نظر، پیشنهاد یا اقدامی که برداشت زمینه‌سازی برای افزایش قیمت شود»، خودداری کنند.

در این نشست همچنین تصمیماتی درباره نحوه انتشار مطالب در رسانه‌ها و فضای مجازی درباره فروش اموال دولتی و ارز گرفته شده است.

این نشست با حضور نمایندگان نهادهای مختلف و با «محوریت» بررسی طرح «مدیریت مصرف سوخت» در نهاد ریاست جمهوری برگزار شده و تاریخ این سند با فوریت «آنی» و طبقه‌بندی «محرمانه»، ششم اسفند ۱۴۰۱ است.

در پی انتشار سند اختصاصی ایران اینترنشنال درباره کاهش ذخایر استراتژیک بنزین به میزان مصرف برای ۵ روز، علی مطهری، نایب‌رییس پیشین مجلس به سایت جماران گفت وضعیت فعلی مصرف بنزین «قابل ادامه نیست»، اما تصمیم‌گیری درباره آن «با توجه به وضع معیشتی نامناسب مردم، مساله بسیار ظریفی است.»

همچنین پس از انتشار سند ایران اینترنشنال، یک شهروند ویدیویی از چابهار ارسال کرد و گفت یک جایگاه عرضه سوخت از دادن بنزین به مسافران خودداری می‌کند.

در دوره‌های مختلف تصمیم دولت به سهمیه‌بندی سوخت و افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی را به دنبال داشته است. بزرگ‌ترین این اعتراضات در آبان ماه ۹۸ رخ داد که به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای امنیتی هزار و ۵۰۰ نفر از معترضان را کشتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
تیتر اول
خبرها
امروز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.