سفر دادستان طالبان به ایران هم‌زمان با نشر خبر واگذاری سفارت افغانستان در تهران به طالبان

جمعه ۱۴۰۱/۱۲/۰۵

در حالی که گزارش‌ها حاکی از تحویل سفارت افغانستان در تهران به طالبان است، مولوی شمس‌الدین شریعتی، دادستان کل طالبان، در راس هیاتی به ایران سفر کرد.

گروه طالبان روز جمعه اعلام کرد این هیات «برای بررسی وضعیت زندانیان و روند انتقال آنان به افغانستان» به ایران رفته است.

رییس عمومی زندان‌ها و رییس امور کنسولی وزارت امور خارجه طالبان نیز در این سفر حضور دارند.

طالبان پیش از این نیز گروه‌هایی از زندانیان افغانستانی را از زندان‌های پاکستان به افغانستان انتقال داده‌اند.

این در حالی است که از شمار زندانیان و اتهام‌های نسبت داده شده به آن‌ها گزارشی در دست نیست و معلوم نیست آیا این زندانیان تنها به دلیل مهاجرت بازداشت شده‌اند یا اتهامات دیگری به آن‌ها وارد شده است.

همچنین معلوم نیست این افراد پس از بازگشت به افغانستان با چه سرنوشتی روبه‌رو خواهند شد.

در حال حاضر هیچ نهاد حقوق بشری مستقلی نمی‌تواند بر وضعیت زندان‌های طالبان در داخل افغانستان نظارت کند. این در حالی است که در ماه‌های گذشته گزارش‌های گسترده‌ای از بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه بی‌رحمانه در زندان‌های طالبان در رسانه‌های افغانستان منتشر شده است.

به دنبال فروپاشی دولت افغانستان در کمتر از دو سال پیش، شماری از نیروهای امنیتی دولت سابق به ایران و پاکستان رفتند و برخی از آن‌ها به دلایل نامعلوم بازداشت شدند.

اما هم‌زمان با سفر این مقام بلندپایه طالبان به ایران، ‏گزارش‌هایی منتشر شده که حاکی است جمهوری اسلامی ایران، سفارت افغانستان در تهران را به طالبان واگذار می‌کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ارزیابی‌های اطلاعاتی نشان می‌دهند روابط رژیم‌های جمهوری اسلامی و طالبان به‌طور کم‌سابقه‌ای در حال افزایش است.

جواد عزیز، پژوهشگر، در تحلیلی برای افغانستان‌اینترنشنال نوشت: «با تعیین حسن کاظمی قمی، از اعضای ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، به عنوان سرپرست سفارت ایران در کابل، روابط بین جمهوری اسلامی و طالبان بیش از پیش گرم‌ شده است.»

این پژوهشگر تاکید کرد که کاظمی قمی از گذشته میانه خوبی با طالبان دارد و در سطوح دیپلماتیک به نام «خلیل‌زاد ایرانی» مشهور است.

حسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل نیز که اخیرا در یک فایل صوتی در مزار‌شریف از اقدامات طالبان تمجید کرده، عضو سپاه پاسداران است.

این تحلیل‌گر همچنین نوشت: «از جانب دیگر، سخنان تازه مقام‌های آمریکایی درباره همکاری بین القاعده و جمهوری اسلامی را باید جدی گرفت. اتهام آمریکا درباره‌ حضور سیف العدل، رهبر جدید القاعده در ایران، بدون شک به نزدیکی‌ تهران و کابل کمک کرده است. تهران در وضعیت مشابهی با طالبان در میزبانی از تروریسم بین‌المللی قرار گرفته و به این ترتیب جمهوری اسلامی و طالبان هر دو میزبان رهبران القاعده هستند.»

ایران در گذشته نیز به خانواده اسامه بن لادن، بنیانگذار القاعده، پناه داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
۲۴
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.