

در حالی که رهبر جمهوری اسلامی با مسوول دانستن «دشمن» در همه امور در پی توجیه تمامی ناکارآمدیهای جمهوری اسلامی است، در اظهارات تازه خود به شکلی دستوری گفت: «دیگر کسی نباید در فضای مجازی و غیر از آن، بگوید جمهوری اسلامی برای خود دشمن میتراشد.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه چهارم اسفند در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت که باید «علت اصلی دشمنیها برای مردم تبیین شود».
او با ادعای حاکم بودن «مردمسالاری دینی» در ایران، افزود: «با تبیین این علت اصلی، دیگر کسی نباید در فضای مجازی و غیر از آن، بگوید جمهوری اسلامی برای خود دشمن میتراشد زیرا این ذات مردمسالاری دینی است که موجب ابطال نقشههای بدخواهان و عامل دشمنی آنها است.»
کلمه «دشمن» یکی از کلمات پراستفاده در سخنرانیهای خامنهای است و او همواره تلاش کرده با مسوول دانستن «دشمن» در همه بحرانهای جمهوری اسلامی، از خود سلب مسوولیت کند.
پیشتر رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به انتقادها به دشمنتراشی از سوی حکومت ایران گفته بود: «بعضیها به ما میگویند شما با فلان حرف و حرکت و تصمیم، دشمنتراشی کردید. نه! ما با برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی دشمنتراشی کردیم! ما با مطرح کردن احکام الهی دشمنتراشی کردیم.»
خامنهای همچنین خیزش سراسری اخیر علیه جمهوری اسلامی را نیز به «دشمن» نسبت داد.
با این حال این ترفند رهبر جمهوری اسلامی در داخل ایران نیز منتقدانی دارد.
معترضان هم در جریان اعتراضات سالهای اخیر شعارهایی علیه این موضع خامنهای مثل «دشمن ما همین جاست، بیخود میگن آمریکاست» سر دادهاند.
خامنهای اما در سخنان امروز خود مدعی شد مجلس خبرگان رهبری «منتخب مردم» است و «مردمسالاری به معنای حقیقی» در آن تحقق پیدا کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد این مجلس همچنین «متشکل از علمای دین» است و «ترکیب جمهوریت و اسلامیت» را بیان میکند.
او همچنین مدعی شد: «مجلس خبرگان با مراقبتهای خود، تضمینکننده وجود و استمرار شرایط رهبری است که چنین جایگاه عظیمی، وظایف سنگینی را متوجه اعضای خبرگان میکند».
این در حالی است که مجلس خبرگان رهبری در دهههای گذشته هیچ نظارت و مراقبتی در این زمینه نداشته، همواره و تنها به ستایش خامنهای پرداخته و موضوعات حاشیهای کشور را که به این مجلس ربطی ندارد، مورد بررسی قرار داده است.
خامنهای افزود: «مهمترین وظیفه رهبری، رصد و حفظ حرکت کلی و حرکت بخشهای مهم نظام در جهت انقلاب است تا زاویهای از مسیر اصلی پیش نیاید و انقلاب اسلامی مثل انقلابهای دیگر منحرف نشود.»
این اظهارات در حالی است که مساله جانشینی خامنهای یکی از موضوعات مطرح در سالهای گذشته بوده و سیاستمداران و منتقدان زیادی از جمله میرحسین موسوی نسبت به «موروثی شدن» رهبری در جمهوری اسلامی هشدار دادهاند.