• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

روسیه از افزایش تنش در پس بن‌بست مذاکرات احیای برجام خبر داد

۱۹ بهمن ۱۴۰۱، ۰۸:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

یک هفته پس از گزارش آژانس درباره تغییرات اعلام نشده در تاسیسات زیرزمینی غنی‌سازی اورانیوم فردو، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، از افزایش تنش در پی بن‌بست در مذاکرات احیای برجام خبر داد.

اولیانوف با انتشار توییتی نوشت که بن‌بست مذاکرات احیای برجام با افزایش تنش‌ غیرقابل کنترلی همراه شده است.

این در حالی است که چند روز پیش، این نماینده روسیه گفته بود که پرونده برجام به بن‌بست رسیده است، اما این توافق همچنان قابل بازگرداندن است.

کمی قبل از اظهارات این مقام بلندپایه روسیه درباره افزایش تنش‌ها در مذاکرات برجام، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن هشدار داد که بدون کانال ارتباطی برجام و کانال دو جانبه تهران و آژانس، «اوضاع بدتر خواهد شد».

چند روز پیش، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضای خود، از این که جمهوری اسلامی تغییرات خود در تاسیسات اتمی فوردو را به این نهاد اعلام نکرده، انتقاد کرد و آن را مغایر با تعهدات ایران بر اساس ماده ۴۵ موافقت‌نامه پادمان دانست.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۲ بهمن گزارش داد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که در این تاسیسات، دو آبشار سانتریفیوژهای آ‌ی‌آر-۶ که اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کند به شکلی به یکدگیر متصل شده‌اند که بسیار متفاوت از آن چیزی است که ایران به آژانس اعلام کرده بود.

بر اساس این گزارش، آژانس این تغییر را در جریان یک بازرسی از پیش اعلام نشده در تاریخ اول بهمن از تاسیسات اتمی زیرزمینی فردو دریافته است.

با این حال، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به گزارش جدید آژانس گفت: «یکی از بازرسان آژانس سهوا گزارش کرده بود که ایران در سایت غنی‌سازی فردو تغییراتی در رویه بهره‌برداری انجام داده، اما پس از توضیحاتی که برای بازرسان داده شد آنها به سهو خود پی برد و موضوع عملا حل شد.»

اما آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در واکنش به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اقدام ایران در تغییر ترکیب سانتریفیوژهای خود، در بیانیه‌ای مشترک گفتند: «این اقدام که بدون اطلاع قبلی آژانس صورت گرفته، با تعهدات پادمانی ایران تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای مغایرت دارد.»

روز سه‌شنبه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با وال استریت ‌ژورنال گفت که جایگزین بهتری برای توافق برجام وجود ندارد و منتقدان احیای این توافق، به اندازه کافی از خطرات ایران اتمی آگاه نیستند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

مهرداد اخلاقی کیست؛ معمار موشک‌های سپاه به وزارت دفاع رسید
۱

مهرداد اخلاقی کیست؛ معمار موشک‌های سپاه به وزارت دفاع رسید

۲

اعتراض با موزهای بادی در ورزشگاه اتحاد؛ هواداران منچسترسیتی علیه لیگ برتر شعار دادند

۳

کاتز زیرساخت‌های انرژی ایران را تهدید کرد؛ نتانیاهو خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شد

۴

اخلاقی با ۲۳۷ رای وزیر دفاع جمهوری اسلامی شد و از آمادگی برای «جنگ چهارم» سخن گفت

۵

ناآرامی‌های فرانسه یک کشته و صدها بازداشتی بر جا گذاشت

انتخاب سردبیر

  • معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

    معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

  • واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷
    روایت شما

    واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷

  • آبدانان تا پاریس؛ مالکیت خصوصی، کرامت ملی و تناقض‌های اخلاقی اعتراض در جهان معاصر
    تحلیل

    آبدانان تا پاریس؛ مالکیت خصوصی، کرامت ملی و تناقض‌های اخلاقی اعتراض در جهان معاصر

  • ۲۰ روز جست‌وجو برای یافتن پیکر امیرمحمد حاتمی که با شلیک تیر خلاص به چشم کشته شد

    ۲۰ روز جست‌وجو برای یافتن پیکر امیرمحمد حاتمی که با شلیک تیر خلاص به چشم کشته شد

  • ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز برای شهروندان به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی
    روایت شما

    ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز برای شهروندان به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی