• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تظاهرات ده‌ها هزار اسرائیلی برای پنجمین هفته متوالی علیه اصلاحات قضایی

۱۶ بهمن ۱۴۰۱، ۰۷:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

برای پنجمین هفته متوالی، ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی علیه تغییراتی که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل قصد دارد در سیستم قضایی این کشور ایجاد کند تظاهرات کردند.

تظاهرات اصلی شامگاه شنبه در تل‌آویو برگزار شد که در آن نزدیک به چهل هزار تن شرکت کردند و همزمان، تظاهراتی نیز در حیفا، اورشلیم، بئر شبع و چندین شهر دیگر اسرائیل برگزار شد.

این در حالی است که در تظاهرات اوایل بهمن در تل‌آویو بر اساس برآوردها بین یکصد و ده تا یکصد بیست هزار تن شرکت داشتند.

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون پارلمانی اسرائیل در تظاهرات حیفا شرکت کرد و گفت تظاهرکنندگان به هدف «نجات دادن اسرائیل» تجمع کرده‌اند.

لاپید گفت که مبارزه برای نجات اسرائیل در خیابان‌ها، در کنست و در دادگاه‌ها ادامه خواهد یافت، چرا که تظاهرکنندگان نمی‌خواهند در یک اسرائیل غیردموکراتیک زندگی کنند.

شهردار تل‌آویو و فرمانده پیشین پلیس اسرائیل نیز از دیگر سخنرانان تظاهرات شامگاه شنبه در تل‌آویو بودند.

رونی الشیخ، فرمانده پیشین پلیس اسرائیل، تغییرات مورد نظر دولت نتانیاهو در سیستم قضایی اسرائیل را «کودتا» نامید و گفت به عنوان یک یهودی بارومند می‌گوید که این اقدامات بر خلاف آیین یهودی است و از یهودیان باورمند خواست که جلوی این تغییرات بایستند.

همزمان، پست فیسبوکی یک خلبان و فرمانده برجسته پیشین نیروی هوایی اسرائیل درباره نتانیاهو جنجالی شده است.

زئو راز، خلبانی که از فرماندهان اسکادرانی بود که چهل سال پیش در بمباران تأسیسات اتمی عراق دست داشتند، در توییتی نوشت که اگر نتانیاهو با تغییرات دستگاه قضایی، اسرائیل را به سوی دیکتاتوری هدایت کند، خونش حلال خواهد بود.

این توییت فورا با واکنش اهالی سیاست در اسرائیل، حتی مخالفان نتانیاهو، روبه‌رو شد.

راز مدعی شد که این توییت حرف او نبوده و از شخص دیگری نقل قول کرده و فورا توییت را پاک کرد، اما پلیس اسرائیل او را برای تحقیقات به ظن اظهار سخنان تحریک‌آمیز فراخوانده است.

از سوی دیگر، نتانیاهو نیز پیش از سوار شدن به هواپیما برای بازگشت به اسرائیل در پاریس به این اظهارات واکنش نشان داد و خواهان برخورد فوری و شدید پلیس و نهادهای امنیتی با اقدامات و سخنان تحریک‌آمیز شد.

رییس اداره امنیت داخلی اسرائیل، شاباک دیشب هشدار داد که شاهد افزایش شدید تهدید علیه نتانیاهو در اسرائیل هستیم و گفت شاباک در این زمینه با شدت عمل خواهد کرد.

فرمانده پلیس اسرائیل نیز گفته که این نیرو در برابر تهدیدهایی که علیه مقامات در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد از خود کمترین مدارا را نشان خواهد داد.

اعتراضات به دولت جدید نتانیاهو در حالی است که در روزهای اخیر این دولت با نخستین بحران درونی خود مواجه شد و گروهی از شهرک‌نشینان تندرو شهرکی غیرقانونی در کرانه باختری بنا کردند.

وبسایت خبری تایمز اسرائیل گزارش داد که نتانیاهو در جریان سفر به پاریس، در دیدار با سرمایه‌داران فرانسوی از برنامه‌ای صحبت کرده که بر اساس آن، رشته تونل‌هایی با قابلیت سفر سریع در مناطق مختلف کرانه باختری ساخته خواهد شد که از سویی شهرک‌های اسرائیلی‌نشین را به یکدیگر و به خاک اصلی اسرائیل متصل می‌کند و از سوی دیگر، مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطینی را به هم وصل می‌کند.

به نوشته تایمز اسرائیل، نتانیاهو قصد دارد از سویی با این اقدام تداوم سرزمینی مناطق فلسطینی را تضمین کند و از سوی دیگر، تداوم سرزمینی شهرک‌های اسرائیلی نشین را تضمین کرده و امکان الحاق آسان آنها به خاک اسرائیل را فراهم آورد.

به نوشته تایمز اسرائیل، چنین طرحی برای اجرا به حدود یکصد و پنجاه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
۱
تحلیل

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

۲

جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

۳

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پی‌اس-۷۵۲: شلیک به هواپیما هدفمند و عامدانه بود

۴

گزارش نادرست هوش مصنوعی نزدیک بود ارتش آمریکا را وارد عملیات علیه یک کشتی چینی کند

۵

ترکیه مجوز فعالیت شعبه مرکزی بانک ملت در استانبول را لغو کرد

انتخاب سردبیر

  • شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

    شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

  • تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

    تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد
    تحلیل

    زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد

  • آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
    تحلیل

    آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست