هلال‌احمر کم‌کاری در زلزله خوی را گردن مردم انداخت و پیشنهاد کمک ترکیه را «تکذیب» کرد

جمعه ۱۴۰۱/۱۱/۱۴

رسانه‌های ایران خبر دادند که پس از گذشت شش روز از زلزله خوی هنوز مشکلات و نیازهای زیادی در این منطقه وجود دارد. رییس جمعیت هلال احمر اما تقصیر کم‌کاری در امدادرسانی به زلزله‌زدگان را گردن دخالت افراد غیرمسوول انداخت و گرفتن پیشنهاد کمک از ترکیه برای امدادرسانی را تکذیب کرد.

پیرحسین کولیوند، رییس جمعیت هلال احمر کشور، بدون اشاره به جزییات، علت برخی نواقص در امدادرسانی به زلزله‌زدگان خوی را «دخالت افراد غیرمسوول» اعلام کرد.

از سوی دیگر رییس مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران اعلام کرد که زلزله خوی «اتفاقی کاملا طبیعی» بوده است و پیش‌بینی زلزله در هیچ کشوری در دنیا امکان‌پذیر نیست.

این اظهارات به دنبال شایعات درباره منشا زلزله خوی و پس‌لرزه‌های مکرر بعد از آن مطرح شده است.

محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی اما «رسانه‌های معاند» را متهم به سیاه‌نمایی درباره امدادرسانی به زلزله‌زدگان کرد و گفت که این رسانه‌ها «خدمات ارائه شده به زلزله‌زدگان خوی را زیر سوال می‌برند».

در یک هفته گذشته جریان‌های خودجوش مردمی برای کمک به زلزله‌زدگان خوی شکل گرفته است.

گزارش‌ها اما حاکی از ممانعت نیروهای نظامی و امنیتی از ورود خودروهای حامل اقلام مورد نیاز به شهر خوی است.

رییس جمعیت هلال احمر هم علاوه بر مقصر دانستن مردم و افراد غیرمسوول گفت که ترکیه به صورت رسمی هیچ درخواستی برای کمک به زلزله‌زدگان شهرستان خوی نداشته است.

این ادعا در حالی مطرح شده که در روزهای گذشته، کرم کینیک، رییس سازمان هلال احمر ترکیه، در توییتی نوشته بود: «به دنبال وقوع زمین‌لرزه برای کمک (به طرف ایران) اعلام آمادگی کردیم. آن‌ها با بیان این که می‌توانند از عهده این وضعیت برآیند، از ما به خاطر ارائه این پیشنهاد قدردانی کردند.»

از سوی دیگر خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد به گفته منابع دیپلماتیک جمهوری آذربایجان، دولت ایران پیشنهاد باکو را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به زلزله‌زدگان خوی رد کرده است.

رد کمک‌های جهانی در شرایطی است که بر اساس ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال، تعدادی از مردم آسیب‌دیده، به دلیل وزش باد و بارش برف، شرایط سختی در چادرهای موقت دارند و خواستار ارسال کانکس برای اسکان هستند.

به گفته معتمدیان، تاکنون ۹٨ هزار نفر از شهروندان خوی در اردوگاه‌های موقت اسکان داده شده‌اند.

او گفت که تاکنون حدود ۷۰ اردوگاه در خوی ایجاد شده که این تعداد تا ۱۰۰ اردوگاه افزایش خواهد یافت.

با وجود این، گزارش رسانه‌های دولتی نیز از کمبود امکانات در این کمپ‌ها حکایت دارد.

خبرگزاری ایرنا در گزارشی نوشت: «در گوشه‌ای از اردوگاه یک لوله آب شهری هم قرار دارد و شهروندان برای تهیه آب و شستن ظروف به آنجا می‌روند. شستن ظروف با آب سرد در دمای زیر صفر درجه خوی بسیار سخت و طاقت‌فرساست.»

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نیز نوشت که پس از گذشت پنج روز از زلزله خوی «اقدامات و امدادرسانی‌ها شتاب بیشتری گرفته اما هنوز مشکلات و نیازهایی وجود دارد».

در شب‌های گذشته مردم خوی در اعتراض به کمبود چادر و وسایل گرمایشی برای زلزله‌زدگان، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.

بسیاری از مردم نیز چندین شب را در سرمای زیر صفر درجه این روزها با کمبود چادر در خیابان‌ها سپری کردند.

بر اساس گفته‌های اکبر نیکزاد، رییس بنیاد مسکن، در جریان زمین‌لرزه خوی هزار و ۷۵۰ واحد مسکونی تخریب و هفت هزار و ۵۰۰ واحد دچار خسارت شده‌اند.

در همین حال حمیدرضا خان محمدی، رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، اعلام کرد که پنج مدرسه از ۸۸ مدرسه خوی دچار مشکل جدی شده و نیازمند تخریب و بازسازی‌اند.

ساعت ۹:۴۴ شنبه شب گذشته، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵/۹ شهر خوی در شمال آذربایجان‌غربی را لرزاند که در جریان آن حدود هزار نفر مجروح و شماری نیز کشته شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز
خبر
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.