

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن)، در سفر خود به «منطقه»، در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای مصری خود تاکید کرد ادامه کار علیه اقدامات ایران در منطقه مهم است.
بلینکن همچنین گفت: «برای ایالات متحده و همچنین برای بسیاری از شرکای ما در منطقه بسیار مهم است که در صورت لزوم با اقدامات مختلفی که ایران در سراسر منطقه و فراتر از آن انجام میدهد، مقابله و علیه آن اقدام کنیم.»
او با عبدالفتاح السیسی، رییسجمهوری مصر نیز دیدار کرد و پس از این دیدار در توییتی نوشت که با السیسی در مورد شراکت استراتژیک میان مصر و آمریکا گفتوگو کرده است: «در مورد نقش مهم مصر در ثبات منطقهای، همکاری دوجانبه و اهمیت پیشرفت در زمینه حقوق بشر گفتوگو کردیم.»
بلینکن از قاهره راهی اورشلیم خواهد شد تا با مقامهای اسرائیلی دیدار و گفتوگو کند. موضوع ایران از جمله موضوعات گفتوگوها خواهد بود و درباره جنگ اوکراین نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.
وزیر امور خارجه آمریکا اما دیپلماسی را «کارآمدترین راهکار» درباره پرونده هستهای ایران ذکر کرد و در عین حال گفت برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای، همه گزینهها از جمله گزینه نظامی روی میز است.
او در مصاحبه با العربیه گفت که ایران پیشنهاد بازگشت به برجام را رد کرده است.
بلینکن تاکید کرد کشورش به جستوجوی راههایی برای متوقف کردن «فعالیتهای شرارتآمیز ایران» ادامه میدهد.
این سخنان همزمان با سفر این مقام ارشد آمریکا به مصر، اسرائیل و کرانه باختری رود اردن و همچنین حمله به یک مجتمع تولید جنگافزار در اصفهان بیان شده است.
روزنامه والاستریت ژورنال در خبری اختصاصی به نقل از مقامهای آمریکایی و افراد آگاه به عملیات، اسرائیل را مسوول حمله پهپادی به یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان معرفی کرده است.
در همین حال جروزالمپست به نقل از منابع اطلاعاتی غربی و منابع خارجی نوشت برخلاف ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر «تخریب جزیی سقف» تاسیسات «توسعه سلاحهای پیشرفته» در حمله پهپادی شامگاه شنبه، این حمله «موفقیت فوقالعادهای» به دست آورده است.
بلینکن همچنین گفت هدف اصلی اقدامات نظامی آمریکا بهویژه رزمایشهای مشترک با اسرائیل، بازدارندگی متجاوزان است.
او تاکید کرد: «مانورهای مشترک نظامی با اسرائیل به ما امکان دفاع موثر میدهد.»
ارتش اسرائیل همراه با ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، از روز دوشنبه سوم بهمن، تا روز جمعه ششم بهمن، رزمایش مشترکی را برگزار کردند که بزرگترین رزمایش مشترک این دو کشور تاکنون بهشمار میرود.
در این رزمایش بیش از ۱۴۰ جنگنده، بمبافکن و هواپیمای سوخترسان، همراه با ۱۲ ناو، ناوچه و زیردریایی و سامانههای خمپارهای شرکت داشتند.
در پی پایان این رزمایش مشترک در جنوب اسرائیل، یک مقام آمریکایی که نامش ذکر نشده به رسانههای این کشور گفت: «تعجبآور نخواهد بود اگر ایران سطح توانایی مشترک ایالات متحده و اسرائیل را در مقابله با تهدیدها ببیند و متوجه شود این دو کشور قادرند به چه اقدامهایی دست بزنند.»
وزیر امور خارجه آمریکا درباره حمایت دولت این کشور از مردم ایران هم گفت: «ما تصمیم به تغییر رژیم را به مردم واگذار میکنیم.»
به گفته بلینکن، «رژیم ایران این ایده را در میان مردم رواج میدهد که آمریکا خواهان تغییر رژیم است».