

در آستانه تصویب قطعنامه پارلمان اروپا که در آن از اتحادیه اروپا خواسته شده است سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود، جمهوری اسلامی ابراز نگرانی شدید کرد که تصویب چنین قطعنامهای «تبعات منفی» دارد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، شامگاه چهارشنبه ۲۸ دی در یک تماس تلفنی با جوزف بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گنجانده شدن موضوع درخواست تروریستی اعلام شدن سپاه در قطعنامه پارلمان اروپا را که روز چهارشنبه رای مثبت آورد، «رویکرد احساسی و رفتار نسنجیده و نادرست» خواند.
اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۲۸ دی به گنجاندن موضوع تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قطعنامهای که قرار است در پارلمان اروپا به رای گذاشته شود، رای مثبت دادند.
بر اساس رایگیری صورت گرفته در پارلمان اروپا، از ۶۳۸ نماینده حاضر، ۵۹۸ نماینده به گنجانده شدن موضوع تروریستی اعلام شدن سپاه در قطعنامه رای مثبت دادند. فقط ۹ نماینده رای منفی دادند و رای ۳۱ نماینده پارلمان اروپا نیز ممتنع بود.
طرح قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار است روز پنجشنبه ۲۹ دی در پارلمان اروپا به رای گذاشته شود.
اما امیرعبداللهیان مدعی شد: «متاسفانه ما امروز شاهد صدور پیشنویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیرحرفهای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است.»
او گفت که «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی» است که «نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم» داشته و دارد.
این در حالی است که پیشتر ایراناینترنشنال در گزارشی به ۴۳ سال سرکوب در داخل و ترور و عملیات خرابکارانه در خارج از مرزها از سوی سپاه پاسداران پرداخت.
همزمان غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدعی شد اقدام اخیر اتحادیه اروپا علیه سپاه «از سر استیصال» است: «این اقدام اروپاییها نشان داد که آنها ابزار دیگری برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران در اختیار ندارند.»
او توضیح نداد که اگر چنین اقدامی تاثیری ندارد، دلیل ابراز خشم و نگرانی مقامهای جمهوری اسلامی چیست.
همچنین محمود نبویان، نماینده تهران در مجلس گفت: «اگر واقعا منافع ملت ایران به خطر بیفتد، اتحادیه اروپایی را در لیست تروریستی قرار خواهیم داد و مدافعان ملت ایران و مدافعان مقاومت در منطقه میدانند با تروریستها چگونه مواجه شوند.»
در مقابل، اوین اینجیر، نماینده سوئد در پارلمان اروپا به ایراناینترنشنال گفت: «میخواهیم رژیم حاکم بر ایران را به زبالهدان تاریخ بفرستیم. باید به جای حرف زدن عمل کنیم. رهبران اتحادیه اروپا خوب حرف میزنند اما میبینیم که اقدام نمیکنند. ما در پارلمان اروپا به دنبال حصول اطمینان از تغییر واقعی هستیم.»
او همچنین گفت: «ما در پارلمان اروپا به دنبال حصول اطمینان از تغییر واقعی هستیم و میخواهیم علاوه بر قرار دادن سپاه در فهرست تروریسم، تحریم رهبران رژیم را نیز تشدید کنیم.»