

اشکان خطیبی، بازیگر سینما و تئاتر، از ۹۰ روز زندگی «در خوف و خفا» و تهدیدهای حکومت به دلیل مطالبی خبر داد که در حمایت از خیزش انقلابی ایرانیان در شبکههای اجتماعی خود منتشر کرده است.
روز شنبه سوم دی، اشکان خطیبی در شرایطی از بازجویی و احضار خود خبر داد که فشارهای حکومت بر هنرمندان ادامه دارد و حدود ۵۰ سینماگر کماکان در بازداشت هستند.
خطیبی در پستی اینستاگرامی نوشت که روز اول مهر ماه بازجویان با «خشونت رفتاری و گفتاری» اتهاماتش را به او تفهیم کرده و پروندهاش را به قاضی ارجاع دادند و پس از آن نیز از سوی «دیگرانی»، چندین ساعت «بازجویی و تفتیش عقیده» شده است.
او در ادامه این پست اینستاگرامی نوشت: «به بهانه توهین به مقدسات در خیابان مورد حمله فیزیکی لباس شخصیها قرار گرفتم و بارها تلفنی تهدید به مرگ شدم تا آنجا که خط تلفنم را واگذار کردم. دست از زندگیام، کارم و هر آنچه ساخته بودم کشیدم. در این مدت یکبار سکته کردم و هر روز از یادآوری آنچه بر سرم آوردند، دچار حملههای عصبی میشوم.»
این بازیگر تئاتر و سینما با اشاره به این که «زیباترین و شجاعترینهای ایران را هر روز و هر شب یا بر سر دار میکنند یا در خیابانها پرپر»، نوشت: «میدانم و میدانید که این ورق برنمیگردد. این خونها پاک نمیشود. اکنون گاهِ بیداریست چرا که روز برمیآید و صحنه آزاد خواهد شد.»
خطیبی همراه با این متن، تصاویر استوریهای خود را از ۲۵ تا ۳۱ شهریور که منجر به اتهامات وارد آمده به او شده، برای «ثبت و بایگانی» دوباره منتشر کرد.
این تهدیدها در شرایطی است که بازداشت ترانه علیدوستی از سوی نهادهای امنیتی و محبوس شدن او در زندان اوین همچنان ادامه دارد و با وجود واکنشهای جامعه جهانی و جشنوارههای مهم دنیا چون کن، برلین و لوکارنو، جزییاتی از تغییر در وضعیت او منتشر نشده است.
پیش از علیدوستی، بازیگران دیگری چون هنگامه قاضیانی، کتایون ریاحی و سهیلا گلستانی و همچنین حمید پورآذری، کارگردان تئاتر، به دلیل اعتراض به حجاب اجباری و اجرای پرفورمنس بازداشت شدهاند که اکنون با صدور قرار وثیقه به طور موقت آزاد هستند.
اما حسین محمدی، بازیگر جوان تئاتر که در ارتباط با پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روحالله عجمیان به اعدام محکوم شده است، در خطر اجرای این حکم قرار دارد.
روز ۳۰ آذر، رسول صدرعاملی، سخنگوی هیات مدیره خانه سینما، درباره جدیدترین گزارش کمیته حقوقی و قضایی خانه سینما، گفت که تعداد بازداشتشدگان صنوف خانه سینما از آغاز جنبش اعتراضی در ایران تا آن روز، ۶۲ نفر بوده است.
به گفته صدرعاملی، ۴۹ نفر از هنرمندان همچنان در بازداشت به سر میبرند.