• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تغییر سفیر جمهوری اسلامی در کابل پس از افشای سخنان جنجالی او درباره طالبان

۲۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

افغانستان اینترنشنال به نقل از منابع آگاه اعلام کرد سفیر جمهوری اسلامی در کابل تغییر کرده است. چندی پیش متن سخنرانی جنجالی بهادر امینیان، سفیر جمهوری اسلامی در افغانستان، درباره طالبان و افغانستان منتشر شد.

افغانستان اینترنشنال روز جمعه ۲۵ آذر گزارش داد پس از انتشار سخنان امینیان، او دیگر در کابل دیده نشده و معاون سفیر به جای او فعالیت می‌کند.

ماه گذشته گروه هکری «بلک ریوارد»، یک بولتن داخلی خبرگزاری فارس را هک کرد و متن کامل یافته‌های خود را بر روی یک کانال تلگرامی منتشر کرد.

بخشی از این فایل‌ها، رونویس متن سخنرانی بهادر امینیان، سفیر جمهوری اسلامی در افغانستان، در یک جمع معدود در تهران بود. سخنانی که آقای امینیان گفته بود اگر منتشر شود‌ و به گوش طالبان برسد، او دیگر نخواهد توانست به کابل برگردد.

سفیر جمهوری اسلامی در این سخنرانی، گروه طالبان را فاجعه، غیرقابل قبول، باعث شرمساری و خانمان برانداز توصیف اما در عین حال تاکید کرده بود جمهوری اسلامی چاره‌ای جز کنار آمدن با طالبان و حمایت از آنان ندارد.

او گروه طالبان را که بر اساس برخی گزارش‌ها با حمایت گسترده مالی و نظامی جمهوری اسلامی در افغانستان به قدرت رسیده،‌ با «لشکریان مغول» مقایسه کرده و پیشنهاد کرده بود جمهوری اسلامی با ایشان همانند مغول‌ها برخورد کند تا متمدن شوند.

سفارت جمهوری اسلامی در کابل اما بلافاصله به انتشار این سخنان واکنش نشان داد و ضمن تایید منبع اصلی نشر خبر، بازتاب آن را مغرضانه خواند.

از آن تاریخ به بعد بهادر امینیان در کابل دیده نشده است و حسن مرتضوی، معاون سفیر جمهوری اسلامی در دو هفته اخیر به جای امینیان، امور سفارت را پیش می‌برد و با مقام‌های طالبان دیدار می‌کند.

این هفته همچنین گزارش‌هایی منتشر شد که بر اساس آنها حسن کاظمی قمی، نماینده کنونی رییس‌جمهوری ایران در امور افغانستان، به جای بهادر امینان، سفیر جمهوری اسلامی در کابل شده است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اما «به این شایعات» واکنش نشان داد و اعلام کرد که آقای کاظمی قمی همچنان نماینده ابراهیم رئیسی در افغانستان خواهد بود.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
۱
تحلیل

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

۲

جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

۳

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پی‌اس-۷۵۲: شلیک به هواپیما هدفمند و عامدانه بود

۴

گزارش نادرست هوش مصنوعی نزدیک بود ارتش آمریکا را وارد عملیات علیه یک کشتی چینی کند

۵

ترکیه مجوز فعالیت شعبه مرکزی بانک ملت در استانبول را لغو کرد

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد
    تحلیل

    زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد

  • آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
    تحلیل

    آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

  • در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

    در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

  • چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟
    تحلیل

    چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟