تمسخر آژانس از سوی جمهوری اسلامی: ۳ مکان اعلام نشده گاوداری، معدن متروک و ضایعات‌فروشی‌اند

جمعه ۱۴۰۱/۰۹/۱۸

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پاسخگویی تهران درباره سه مکان اعلام نشده را مسخره کرد و گفت که این سه مکان، «یکی گاوداری، یکی معدن متروکه و یکی ضایعات‌فروشی» است.

اسلامی روز جمعه ۱۸ آذر در گفت‌وگو با رسانه‌های ایران، در پاسخ به این که چگونه این سه مکان به اورانیوم غنی‌شده با منشاء انسانی آلوده شده، گفت: «مکان‌هایی که [بازرسان آژانس] بازرسی کرده‌اند، یکی گاوداری، یکی معدن متروکه و یکی ضایعات‌فروشی است.»

او بار دیگر وجود چنین موادی را در این مکان‌ها به کشورهای دیگر نسبت داد و گفت: «در یک ضایعاتی نمونه‌برداری کرده‌اند که این ضایعات از کشورهای مختلف وارد کشور شده است. کارخانه‌های ذوب‌آهن گوناگونی در کشور داریم که کالای مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف تهیه و وارد کشور می‌کنند. ممکن است جایی ضایعاتی وارد شده باشد که آلودگی داشته باشد.»

او مبدا ورود این «ضایعات» را «عراق و کشورهای مختلف» اعلام و اضافه کرد: «در موارد بسیاری شاهدیم ضایعاتی که از عراق، از سوی بخش خصوصی یا افرادی که در کار خرید و فروش ضایعات هستند وارد می‌شوند، آلودگی‌هایی دارد. ما نمونه‌برداری کرده‌ایم و جلوی وارد شدن بسیاری از این ضایعات و کالاها را گرفته‌ایم. این آلودگی است و مواد هسته‌ای نیست.»

این اظهارات در حالی است که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی مبنی بر درخواست از جمهوری اسلامی برای همکاری فوری با آژانس در مورد سایت‌های مشکوک در ایران را تصویب کرد.

در قطعنامه آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان، از جمهوری اسلامی خواسته شده درباره ابهام‌های موجود در ارتباط با سایت‌های مریوان، ورامین و تورقوزآباد فورا توضیح دهد.

در این نشست، دو کشور کنیا و بروندی غایب بودند و رای گیری با حضور ۳۳ کشور انجام شد که ۲۶ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند اما چین و روسیه به این قطعنامه رای منفی دادند و پنج کشور آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، نامیبیا و قطر نیز به آن رای ممتنع دادند.

چند ماه قبل از این قطعنامه نیز شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی و آمریکا مبنی بر لزوم پاسخگویی فوری ایران به سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سه سایت مشکوک را با اکثریت قاطع تصویب کرده بود.

پیش‌نویس این قطعنامه را بریتانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا ارائه کرده بودند که با ۳۰ رای در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد اما روسیه و چین به آن رای منفی دادند.

شورای حکام در این قطعنامه از ناشناخته ماندن آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام نشده به دلیل همکاری ناکافی ایران عمیقا ابراز نگرانی کرد و از جمهوری اسلامی خواست «بدون تعلل» با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل داشته باشد.

سرپرست نمایندگی ایران در آژانس اما در واکنش به تصویب قطعنامه در شورای حکام گفت: «اقدام مقتضی را انجام خواهیم داد و ایران حق دارد در سیاست و رویکرد خود در قبال آژانس بازنگری کند.»

تنش میان جمهوری اسلامی و آژانس در حالی است که مذاکرات احیای برجام عملا متوقف شده و کشورهای غربی تحریم‌های جدیدتری را به دلیل سرکوب خیزش مردمی و همچنین ارسال سلاح به روسیه، علیه جمهوری اسلامی وضع کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر
دنیای چین
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.