تظاهرات در شانگهای در اعتراض به سیاست «کووید صفر» چین

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۶

در حالی که ساکنان چندین شهر چین خشم خود را از قرنطینه طولانی‌مدت و سیاست دولت پکن در مقابله با شیوع کرونا ابراز کردند، صدها نفر نیز در شانگهای دست به تظاهرات زدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تجمع ساکنان شانگهای که از روز شنبه آغاز شده بود، روز یکشنبه ششم آذر به تظاهرات تبدیل شد.

بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، تظاهرکنندگان با سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر حزب کمونیست چین» و «مرگ بر شی جین‌پینگ»، خواستار لغو قرنطینه در استان سین‌کیانگ و دیگر نقاط چین شدند.

رویترز نوشت که تعداد زیادی از نیروهای پلیس تظاهرکنندگان را زیر نظر داشتند و گاهی در تلاش برای متفرق کردن آنها بودند.

اعتراضات در چین، در واکنش به آتش‌سوزی شامگاه پنج‌شنبه در آپارتمانی در منطقه سین‌کیانگ آغاز شد که ۱۰ کشته و ۹ زخمی بر جای گذاشت.

کاربران فضای مجازی با اشاره به ویدیوهای منتشر شده اعلام کردند ساکنان به دلیل محدودیت‌های اعمال شده برای قرنطینه و مسدود شدن برخی مسیرها، نتوانستند به موقع فرار کنند، اما مقام‌های رسمی این موضوع را که قرنطینه باعث فرار نکردن به موقع ساکنان شده، رد کردند.

موج اعتراضات در چین و در شهرهایی مانند پکن و اورومچی و شانگهای، از زمان به قدرت رسیدن شی جین‌پینگ در یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

افزایش دوباره شیوع کرونا در چین، مقامات را بر آن داشته تا دستور قرنطینه و سایر محدودیت‌ها را در چارچوب سیاست «کووید صفر» صادر کنند.

مقامات سین کیانگ روز یکشنبه اعلام کردند که خدمات حمل و نقل عمومی به تدریج از روز دوشنبه در ارومچی، مرکز این استان از سر گرفته می‌شود. بسیاری از چهار میلیون نفر ساکن این شهر تحت یکی از طولانی‌ترین قرنطینه‌ها در چین قرار گرفته‌اند.

روز شنبه، دبیر حزب کمونیست سین کیانگ، از مقام‌های منطقه خواست تا امنیت را تقویت کنند و از «نپذیرفتن خشونت‌آمیز و غیرقانونی اقدامات پیشگیری از کرونا» جلوگیری کنند.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های اجتماعی، تعدادی از ساکنان شهر لانژو در شمال غربی چین، روز شنبه چادرهای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را سرنگون و کابین‌های آزمایش کرونا را ویران کردند. معترضان گفتند علیرغم اینکه آزمایش کسی مثبت نبوده، قرنطینه شدند.

همچنین در دانشگاه‌های شهرهایی چون نانجینگ و پکن مراسمی برای گرامیداشت قربانیان ارومچی برگزار شده است.

در حالی که اکثر کشورهای جهان محدودیت‌های مرتبط با کرونا را لغو کرده‌اند، چین همچنان بر سیاست سختگیرانه «کووید صفر» اصرار دارد.

این در حالی است که آمار شیوع کرونا در چین نسبت به آمارهای جهانی پایین‌تر است. با این حال، موارد ابتلا به این ویروس در روز شنبه به نزدیک چهل هزار مورد رسید که بالاترین میزان در چند روز گذشته به شمار می‌رود.

اقتصاد چین در ماه اکتبر دچار رکود شد و تولید صنعتی کندتر از حد انتظار رشد کرد. همچنین فروش خرده‌فروشی برای اولین بار در پنج ماه گذشته کاهش یافت که نشان‌دهنده ضعیف‌تر شدن تقاضاهای داخلی و بین‌المللی در بازار چین است.

دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنین با خطرات رکود جهانی و کندی بخش املاک و مستغلات مواجه است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه
پوشش ویژه
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.