رابرت مالی: قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران صرفا اقدام غرب نبود بلکه جهان حامی آن بود

شنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۵

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، تاکید کرد که برخلاف ادعای حکومت ایران، قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و نقض شدید آن از سوی جمهوری اسلامی، صرفا اقدام غرب نبوده است.

او در توییتی با اشاره به حمایت بیش از دو جین از کشورهای جهان از قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران نوشت: «این قطعنامه ضد ایرانی نیست بلکه از مردم ایران و پاسخگو کردن کسانی که حقشان را از آنها دریغ می‌کنند، حمایت می‌کند.»

مالی پیش از این نیز گفته بود تصویب قطعنامه و تصمیم تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای رسیدگی به نقض حقوق بشر در ایران، درباره «قاطعیت جامعه جهانی برای رسیدگی به نقض جدی حقوق بشر و جلوگیری از مصونیت عوامل آن، هیچ تردیدی باقی نمی‌گذارد.»

روز سوم آذر، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشستی ویژه درباره سرکوب خیزش انقلابی ایرانیان از سوی جمهوری اسلامی، قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس بندی از آن، یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی برای رسیدگی به سرکوب اعتراضات در ایران تشکیل می‌شود.

در رای‌گیری این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد برای تصویب این قطعنامه، ۲۵ عضو رای موافق و شش عضو رای مخالف دادند و رای ۱۶ عضو نیز ممتنع بود.

ارمنستان، چین، کوبا، پاکستان، ونزوئلا و اریتره، شش کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اما در بیانیه‌ای، این قطعنامه را «مردود» دانست و «اقدام ضد ایرانی گروه معدودی از کشورهای غربی در تحمیل قطعنامه‌ای ضد ایرانی به شورای حقوق بشر» را قویا محکوم کرد.

ادعای جمهوری اسلامی درباره «غربی خواندن کشورهای حامی این قطعنامه» در حالی است که آرژانتین، بنین، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، گابن، گامبیا، آلمان، هندوراس، ژاپن، لیبی، لیتوانی، لوکزامبورگ، جزایر مارشال، مکزیک، مونته‌نگرو، نپال، هلند، پاراگوئه، لهستان، جمهوری کره، سومالی، اوکراین، انگلیس و آمریکا به آن رای مثبت دادند.

پس از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره وضعیت ایران و تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای تحقیق درباره جنایات‌های جمهوری اسلامی در جریان خیزش انقلابی ایرانیان، بسیاری از مقام‌های جهان و فعالان سیاسی آن را پیروزی مردم ایران توصیف کردند.

از جمله جمعی از فعالان سیاسی و فرهنگی در بیانیه‌ای ضمن قدردانی از محکومیت نقض حقوق بشر در ایران از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل و تصویب تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب برای بررسی جنایات جمهوری‌ اسلامی، به دولت‌هایی که به این قطعنامه رای منفی دادند، اعتراض کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.