اعتراضات دانشجویی و دانش‌آموزی؛ شورای فرهنگیان: مراسم ۱۳ آبان سرپوشی بر تجاوز به مدرسه است

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۲

با گذشت بیش از شش هفته از آغاز خیزش انقلابی مردم، تجمعات دانشجویی و دانش‌آموزی در کنار اعتراضات خیابانی مردم ادامه دارد. از سوی دیگر، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای مراسم ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز را سرپوش نهادن بر تجاوزهای گسترده نسبت به ساحت مدرسه خواند.

روز پنج‌شنبه ۱۲ آبان نیز جمعی از دانشجویان و دانش‌آموزان با شعار علیه جمهوری اسلامی دست به تجمع زدند.

در دانشگاه آزاد سقز دانشجویان با فریاد «آزادی، آزادی، آزادی» تجمع کردند.

دانشجویان دانشگاه آزاد کرج تجمع کرده و شعار «مرگ بر کل نظام» و «امسال می‌ده کشته سپاه، مرگ بر کل نظام» سر دادند.

دانشجویان دانشگاه آزاد مریوان در اعتراض به سرکوب خشونت‌بار معترضان مردمی و دانشجویی دست به تجمع زدند.

این دانشجویان در تجمع خود شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور»، «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» و «بسیجی جیره خور آخرشه خوب بخور» سر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس در تهران نیز دست به تجمع زدند.

دانشجویان این دانشگاه سرود «یار دبستانی من» و «وطن» را همخوانی کرده و شعارهایی چون «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سر دادند.

علاوه بر دانشگاه‌ها، اعتراض‌هایی دانش‌آموزی نیز در داخل و خارج از محوطه مدارس ادامه دارد.

بر اساس ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال، دختران دانش‌آموز در شهریار پس از تعطیلی مدرسه در خیابان راهپیمایی کرده و شعارهای «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم» سر دادند.

ویدیویی دیگر نیز نشان می‌دهد دختران دانش‌آموز مدرسه‌ای در فردیس کرج شعار «آزادی» سر داده و در مقابل زنی که به آنان توهین کرد فریاد «بی شرف، بی شرف» سر دادند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان نیز در بیانیه‌ای برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز این مراسم را «عملی فریبکارانه در جهت اغفال اذهان عمومی» و در راستای «سرپوش نهادن بر شقاوت و تجاوزهای گسترده نسبت به ساحت مدرسه و دانش‌اندوزی» خواند.

این شورا، شلیک مستقیم گلوله به سوی دانش‌آموزان و بازداشت بی‌رحمانه تعداد بی‌شماری از آن‌ها را در سراسر ایران حاکی از «ددمنشی مزورانه اربان قدرت» توصیف کرد و در ادامه این بیانیه، تاکید کرد: «شرمساری در کشتن کودکان بی‌گناه، لکه ننگینی است که با هیچ آبی پاک نخواهد شد.»

روز چهارشنبه نیز بیش از دو هزار و ۳۰۰ چهره علمی و دانشگاهی آمریکا، از جمله دارندگان جایزه نوبل، نشان ملی علوم و مدال فیلدز، در نامه‌ای از جو بایدن خواستند برای جلوگیری از «سرکوب وحشیانه» و کشته شدن دانشجویان معترض در ایران اقدام فوری انجام دهد.

امضا‌کنندگان نامه با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی اعتراضات در بیش از ۱۷۰ شهر ایران و ۱۰۰ دانشگاه کشور را با خشونت سرکوب کرده‌اند، تاکید کردند: «هر گونه حمله به آزادی یک جامعه دانشگاهی، به منزله حمله به آزادی همگان است.»

از سوی دیگر، بیش از ۵۰۰ پژوهشگر در کمپینی خواستار آزادی همه کنشگران و دانشجویان زندانی در ایران شدند و از جامعه علمی جهان خواستند، صدای مردم باشند.
در دومین ماه خیزش سراسری مردم ایران، دانشگاه‌های سراسر کشور به یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات تبدیل شده است.

با وجود سرکوب شدید نیروهای امنیتی و لباس شخصی، تجمعات گسترده دانشجویان همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

کاوش
جهان‌نما
خبر
مستند کوتاه - جنگ برای استقلال

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.