گزارشها حاکی است در ده روز معاملاتی اخیر، بیش از سه هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان پول، از سوی اشخاص حقیقی، از بورس خارج شده و صف های فروش در بازار همچنان بر صفهای خرید سنگینی میکند.
بر اساس گزارشها، بحران در بازار بورس تهران روز یکشنبه هشتم آبان نیز همچنان ادامه داشت و با وجود افزایش هشتدهم درصدی شاخص کل بورس، اما شاخص هموزن، نیمدرصد افت کرده است.
این در حالی است که جمعی از سهامداران روز شنبه برای نشان دادن اعتراض خود به شرایط بورس، در مقابل سازمان بورس تجمع کردند و خواستار تغییر شرایط بازار شدند.
همچنین بنا بر تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، در چهلمین روز کشتهشدن مهسا امینی، معاملهگران تالارهای بورس در برخی شهرها از جمله اصفهان و تبریز دست از کار کشیدند.
ظرف سه ماه اخیر، بورس تهران، یکچهارم ارزش خود را از دست داده و ارزش بازار از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار، به حدود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
از طرف دیگر، خروج بیش از سه هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان پول، از سوی اشخاص حقیقی، طی ده روز گذشته از بورس، در حالی رقم خورده که مقامهای اقتصادی دولت و مدیران بازار انتظار داشتند واکنش سهامداران حقیقی به بسته حمایتی دهبندی که دیروز از سوی دولت اعلام شد، مثبت باشد.
رسانههای حکومتی در روزهای اخیر گزارش دادند که پس از ریزش شاخصهای بازار سهام در هفتههای اخیر، سازمان بورس اقدام به طراحی «سازوکاری برای کنترل عرضه در بازار سهام کرده است که در قالب یک بسته سیاستی آماده شده است».
در این بسته حمایتی، از جمله مواردی چون «بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده» و «واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکتهای تولیدی بزرگ کشور» در نظر گرفته شده است.
این بسته روز شنبه هفتم آبان ابلاغ شد اما در همان روز، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اذعان کرد که «وضعیت مدیریت» بازار بورس «قابل قبول نیست».
در سالهای اخیر وضعیت بازار بورس تهران به گونهای بوده که سهامداران بارها در اعتراض به این وضعیت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
آبان سال گذشته، غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد که شاخص بورس در ماههای قبل از آن ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و ۷۰ میلیارد دلار از سرمایههای مردم در بورس از بین رفته است.