او در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که موضوع این نامه مربوط به دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری یکی از مدیران در یکی از سامانههای اداری بود.
شهردار تهران در عین حال گفت که پس از گزارش رسانهها این نامه را دیده و با وجود مشخص بودن موضوع، پیگیری مجددی در این رابطه انجام شده است.
او گفت: «موضوع دسترسیهای غیرمجاز، فراموشی کلمه عبور، در اختیار قرار دادن کلمه عبور به غیر و از این دست موارد، در همه سامانههای فنآوری اطلاعات رخ میدهد و در هیچ کجا این به معنی هک سامانه نیست.»
سایت روزنامه شرق روز سهشنبه اول شهریور نامهای را منتشر کرد که در آن محمدرضا زارعلی، مدیرکل سابق امور مالی شهرداری تهران، درباره دسترسی افراد خارج از سازمان به کامپیوترهای شهرداری هشدار داده بود.
او خطاب به حراست شهرداری نوشته بود که برخی از نیروهای شهرداری گفتهاند «سیستم شما توسط فرد دیگری در درسترس میباشد».
زارعلی خواستار بررسی این موضوع برای جلوگیری از «سوءاستفاده احتمالی و آسیبپذیری خارجی و داخلی» شده بود.
زاکانی در مصاحبه با روزنامه شرق در عین حال گفت که «از گذشته سرمایهگذاری ویژهای» برای زمینهچینی حمله به زیرساختهای فنی شهرداری تهران انجام شده بود.
گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، وابسته به سازمان مجاهدین خلق، روز پنجشنبه ۱۲ خرداد اعلام کرد در آستانه سالگرد مرگ روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، طی یک عملیات بیش از پنج هزار دوربین کنترلی مراکز حکومتی و مناطق مختلف تهران و همچنین بیش از ۱۵۰ سایت و سامانه شهرداری تهران را از دسترس خارج کرده است.
در پی این اعلام، سازمان فنآوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، حمله هکری به وبسایتهای این نهاد را تایید کرد و آن را «اختلال عمدی» خواند.
همزمان سیستم گذرنامه فرودگاه بینالمللی «امام خمینی» و بیش از ۴۹ دامنه سامانههای وزارت جهاد کشاورزی و ادارهها و بانکهای تابعه نیز هک شدند.
روز ششم تیر نیز گروه هکری «گنجشک درنده» از هک شرکت فولاد خوزستان، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد هرمزگان خبر داد و ویدیوها و تصاویری از عملیات هک از جمله دوربینهای مداربسته منتشر کرد.