مقتدی صدر خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق شد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۲

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در عراق، گفت‌وگو با گروه‌های شیعه مرتبط با ایران را بی فایده خواند و خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور شد.

صدر در یک نطق تلویزیونی از شهر نجف گفت بیشتر مردم عراق از چهره‌های قدیمی احزاب سیاسی در نظام سیاسی این کشور، از جمله از چهره‌های جریان صدر، «دلزده» شده‌اند و خاطرنشان کرد برگزاری انتخابات جدید «چهره‌های کهنه» را کنار خواهد زد.

رهبر جریان صدر به هواداران خود گفت که «شایعه‌سازی» چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعه را درباره عدم تمایل جریان صدر به گفت‌وگو قبول نکنند و خاطرنشان کرد: «مذاکره‌های قبلی با آنها، با وجود همه قول و امضاهایی که می‌دهند، هیچ نتیجه‌ای جز ویرانی، فساد و وابستگی کشور نداشته است.»

صدر که روز سه‌شنبه از طرفداران خود خواسته بود از صحن پارلمان خارج شوند، از آنها خواست به تحصن در منطقه سبز بغداد ادامه دهند.

قرار است روز جمعه در منطقه سبز بغداد یک نماز جمعه گسترده برگزار شود.

از سوی دیگر، هادی العامری، رهبر گروه فتح، نزدیک به جمهوری اسلامی، از خواست مقتدی صدر برای برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق استقبال کرد و خواستار گفت‌وگوی فراگیر ملی برای تعیین زمان و سازوکار این انتخابات شد.

هادی العامری پیش‌تر نیز از فراخوان مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، برای گفت‌وگوی فراگیر استقبال کرده بود.

روز شنبه، هواداران صدر وارد منطقه سبز بغداد شدند و با عقب راندن نیروهای پلیس، پارلمان عراق را به تصرف خود درآوردند و اعلام کردند تا زمان تحقق خواسته‌های خود آنجا را ترک نخواهند کرد.

وزارت بهداشت عراق شمار مجروحان یورش روز شنبه را ۱۲۵نفر، از هر دو طرف مهاجمان و ماموران، اعلام کرده است.

مقتدی صدر که از جمله در پی محدود کردن نفوذ جمهوری اسلامی در عراق است، از مردم این کشور خواسته است فرصت طلایی جدید را از دست ندهند و نگذارند «فاجعه فرصت‌سوزی سال ۲۰۱۶» تکرار شود.

در انتخابات پارلمانی عراق که ده ماه پیش برگزار شد ائتلاف مقتدی صدر با کسب ۷۳ کرسی، اکثریت نسبی را در مجلس به دست آورد، اما با کارشکنی گروه‌های وابسته به جمهوری اسلامی، این ۷۳ نفر از نمایندگی مجلس استعفا کردند.

پس از این استعفای دسته‌جمعی، گروه‌های وابسته به جمهوری اسلامی دارای اکثریت در پارلمان شدند اما همچنان هیچ توافقی بر سر نخست وزیر جدید صورت نگرفت.

چندی پیش هیات هماهنگی گروهای شیعی یک چهره نزدیک به نوری مالکی به نام محمد شیاع السودانی را به عنوان نامزد مقام نخست وزیری معرفی کرد که این انتخاب با واکنش خشمگین و اعتراضات گسترده هواداران مقتدی صدر روبه‌رو شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
۲۴
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.