این شورا در پاسخ به ایران اینترنشنال اعلام کرد که با نگرانی، ادامه سرکوب فعالان جامعه مدنی و نقض حقوق اساسی آنان را یادآوری میکند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین ابراز نگرانی کرد بازداشتشدگان با نقض قوانین حقوق بشر به مواردی چون «اقدام علیه امنیت ملی» و «جاسوسی» متهم شوند.
این شورا تأکید کرد در این ماه بیش از ۱۳ نفر از جمله کارگردانان سینما، فعالان جامعه مدنی و اعضای خانواده قربانیان نقض حقوق بشر بازداشت شدهاند.
در ادامه دستگیریهای سیاسی اخیر در ایران جعفر پناهی، کارگردان و چند عضو خانوادههای دادخواه آبان ۹۸ بازداشت شدند.
حساب توئیتر «۱۵۰۰ تصویر» روز چهارشنبه ۲۲ تیر گزارش داد مقامهای قضایی جمهوری اسلامی برای محبوبه رمضانی و رحیمه یوسفزاده، مادران پژمان قلیپور و نوید بهبودی، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ که دو روز پیش بازداشت شده بودند، یک ماه قرار بازداشت موقت صادر کرده است.
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، خانوادههای دادخواه بازداشت شده را به ارتباط با «سرویس جاسوسی بیگانه» و دریافت پول «از یک رابط مالی خارجی» متهم کرد.
مادران پویان بختیاری، مهرداد معینفر و ابراهیم کتابدار، برادر وحید دامور، عموی پویا بختیاری و مادر و خواهر محسن جعفرپناه، از جمله دیگر بازداشت شدگان هستند.
مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در بازداشت است و رسانههای اصولگرا اعلام کردند او به اتهام «اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی» و «نشر اکاذیب جهت تشویش اذهان عمومی» بازداشت شده است.
برخی فعالان سیاسی در شبکههای اجتماعی با اشاره به موج جدید بازداشتهای سیاسی در ایران نوشتهاند به نظر میرسد برنامه جدیدی برای سرکوب و کنترل فضای جامعه از سوی نیروهای امنیتی در دست اجراست.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین گزارش تازه دبیر کل این سازمان درباره سرکوب اعتراضات در ایران را یادآور شده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، ماه گذشته در یک گزارش رسمی تأکید کرد فضای مدنی و دموکراتیک در ایران همچنان سرکوب میشود و فعالان و مدافعان حقوق بشر اغلب با آزار و اذیت و دستگیری مواجه هستند.