شاهزاده رضا پهلوی در پیامی که شامگاه دوشنبه ۲۰ تیر منتشر شد نوشت: «زنان ایران ۴۳ سال است که برای بازپسگیری حقوق بدیهی و اولیهشان، به ویژه آزادی پوشش مبارزه میکنند.»
او با استفاده از هشتگ #حجاب_بی_حجاب، از مردان ایران خواست که «دوشادوش زنان در صف اول این مبارزه باشند».
هشتگ #حجاب_بی_حجاب در روزهای اخیر به طور گستردهای مورد استفاده مخالفان حجاب اجباری و فراخوان آنان به اقدامهای اعتراضی در روز سهشنبه ۲۱ تیر قرار گرفته است.
مخالفان حجاب اجباری گفتهاند در روز سهشنبه بدون داشتن حجاب در اماکن عمومی حاضر خواهند شد.
یک روز پیش از این اقدام اعتراضی، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی روز دوشنبه با یورش به مادران دادخواه آبان ۹۸ شماری از آنها را بازداشت کردند.
درباره تعداد دادخواهانی که روز دوشنبه بازداشت شدند گزارشهای مختلفی منتشر شده است؛ پایگاه خبری هرانا شمار بازداشت شدگان را دستکم ۱۰ نفر، از جمله مادران پویا بختیاری، پژمان قلیپور، نوید بهبودی و ابراهیم کتابدار و برادر وحید دامور، از کشتهشدگان آبان ۹۸، گزارش کرده است.
در حالی که بازداشت این مادران دادخواه با بهت و خشم فراوانی در رسانههای اجتماعی مواجه شده بود، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران این مادران را به «دریافت پول برای ایجاد اغتشاش و ناامنی» متهم کرد.
مقامهای قضایی جمهوری اسلامی هنوز علت بازداشت یا اتهام بازداشت شدگان را توضیح ندادهاند.
فراخوان اعتراضی برای روز سهشنبه پس از آن منتشر شد که جمهوری اسلامی روز ۲۱ تیر را به عنوان روز «حجاب و عفاف» نامگذاری کرد و از برگزاری همایشهایی با هدف ترویج حجاب اجباری خبر داد.
دهها فعال حقوق زنان در بیانیهای اعلام کردند تعیین ۲۱ تیر به عنوان روز حجاب و عفاف، «تنها بهانهای برای نشانهگذاری جدید سرکوب بیشتر مردم و به طور خاص زنان ایرانی است».
روز دوشنبه همچنین جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس و برنده جوایز بینالمللی، هنگامی که برای پیگیری وضعیت دو سینماگر زندانی دیگر، محمد رسولاف و مصطفی آلاحود، به دادسرای اوین رفته بود بازداشت شد.
بازداشت این سینماگران ایرانی اعتراض سه جشنواره بزرگ اروپایی را به دنبال داشت و جشنواره برلین، جشنواره کن، و جشنواره ونیز در بیانیههایی جداگانه بازداشت سینماگران ایرانی را محکوم کردند.