اظهارات فرحبخش در واکنش به بیانیهای بود که زنان فعال در سینمای ایران اوایل هفته گذشته در حرکتی ایجابی و با تنظیم آیین نامه حقوقی و پیشنهادی به هیات مدیره خانه سینما، خواستار تایید و اجرای مقرراتی مشخص به منظور پایان دادن به «خشونت، آزار، و باجگیری جنسی» شده بودند.
فرحبخش با «اشاعه فحشا» خواندن چنین حرکتی، گفت: «اگر مملکت صاحب داشته باشد، این ۸۰۰ نفر باید شلاق بخورند.»
او با حمله به آییننامه پیشنهادی، و تأکید بر «خیانت کثیف» امضاکنندگان آن، ادامه داد که حتی اگر ادعای خشونت و تعرض جنسی در سینمای ایران واقعیت داشته باشند، تأثیری در لزوم «شلاق خوردن» امضاکنندگان ندارد، چراکه سینمای ایران، به گفته او، از «تمام ارکان مملکت تمیزتر است» و «کسی آن خانمها را به رسمیت نمیشناسد.»
این تهیهکننده با متهم کردن خود بازیگران زن در مساله تعرض جنسی، و «احمق» خطاب کردن آنها، ادامه داد که «اگر کسی خواست یک غلطی بکند، یک جا بعد پشیمان شد، این تعرض جنسی نمیشود».
او همچنین سینمای ایران را «چیزی شبیه به اسلام» نامید چراکه به زعم او، هیچ فیلمی خلاف اسلام در ایران ساخته نمیشود.
فرحبخش زنان امضاکننده آییننامه پیشنهادی را، در نهایت، افرادی فاقد هر نوع ظرفیت حقوقی دانست.
این اظهارات واکنش سینماگران گوناگونی را در پی داشته است. هانیه توسلی، بازیگر، در اینستاگرام خود نوشت: «بشنوید و ببینید؛ این فضایی است که ما در حال تلاش برای تغییر آن هستیم».
در همین حال، محمد حسین قاسمی، تهیهکننده سینما، نیز در استوری اینستاگرام خود، و با اشاره به اینکه تعداد زیادی از فیلمهای خود فرحبخش «قابلیت اشاعه فحشا دارد»، نوشت، «فارغ از جریانهای سیاسی و فرصتطلبانه این روزگار، حمایت از حقوق زنان سینمای ایران که بازنمای خواست و نیت این جمعیت ۸۰۰ نفر بوده، امری الزامی و در چارچوب قوانین شرع است.»
آغاز اعتراض زنان دستاندرکار سینمای ایران به آزار و تعرض جنسی به اواسط فروردین امسال بازمیگردد. دهها تن از زنان دست اندرکار سینما در بیانیهای با محکوم کردن هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار، برای توقف آن، خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین شده بودند.
پیشتر نیز هیات مدیره انجمن صنفی برنامهریزان و دستیاران کارگردانان سینما در بیانیهای، این خشونتها را محکوم کرد و از افراد خواست در مقابل «هتک حرمت» سکوت نکنند. در همین حال، کاظم غریبآبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، نیز اعلام کرده بود که این قوه آماده است به شکایتها در حوزه خشونت علیه زنان رسیدگی کند.
با این حال، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی، چندی پیش، و بدون ابراز حمایت روشن از خواستههای زنان سینماگر، گفته بود که موضوع تعرض و آزار جنسی در سینمای ایران میبایست «بدون سر و صداهای رسانهای پیگیری شود.»