امیرعبداللهیان: از سوءتفاهمات با باکو عبور کردیم

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که این کشور «از مرحله سوءتفاهمات» با جمهوری آذربایجان عبور کرده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که این کشور «از مرحله سوءتفاهمات» با جمهوری آذربایجان عبور کرده است.
امیرعبداللهیان روز دوشنبه ۱۳ تیر در یک نشست خبری مشترک با جیحون بایراماف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان گفت: «در ۱۰ ماه گذشته از مرحله سوءتفاهمات به خوبی عبور کردیم و اکنون در مرحله پیشرفته فزاینده مناسبات همهجانبه تهران و باکو در راستای منافع دو ملت هستیم.»
سال گذشته، تنشها میان ایران و آذربایجان پس از آن افزایش یافت که دو راننده ایرانی کامیون از سوی نیروهای آذربایجان بازداشت شدند.
نیروی زمینی ارتش ایران رزمایشی در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان برگزار کرد و مقامهای جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای این ادعا را مطرح کردند که اسرائيل در مناطق مرزی آذربایجان با ایران حضور دارد.
اما جمهوری آذربایجان این ادعا را رد کرد و آن را «بیاساس» خواند.
از آن زمان تاکنون، دو بار ابراهیم رئیسی و الهام علیاف در کشورهای ثالث با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند و به گفته امیرعبداللهیان، قرار است علیاف به زودی به ایران سفر کند.
همچنین در حالی که ترکیه مهمترین متحد جمهوری آذربایجان در منطقه محسوب میشود، امیرعبداللهیان گفت که به زودی نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه در تهران در سطح وزرای خارجه برگزار خواهد شد.
پیشتر رجب طیب اردوغان در سفری به در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، شعری را خواند که در آن به «جدایی ارس با زور» سخن گفته شده بود.
در واکنش به خواندن این شعر، نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل به رییسجمهوری ترکیه اعتراض کردند.
گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه فرانسه
حسین امیرعبداللهیان شامگاه یکشنبه با کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه درباره موضوعهای مختلف از جمله مذاکرات احیای برجام تلفنی گفتوگو کرد.
به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی گفت: «طرف آمریکایی بدون رویکرد مبتنی بر ابتکار و پیشرفت در دوحه حضور یافت.»
این در حالی است که پیشتر بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه مشترکی اعلام کردند هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی در مذاکرات احیای برجام در دوحه مطالبههای اضافی و غیرواقعی جدیدی را مطرح کرد.
این سه کشور اروپایی امضاکننده برجام همچنین خواستار آن شدند که تهران بدون تعلل بیشتر، از پیشنهاد روی میز که «به نفع مردم ایران» است، استفاده کند.
علی باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی در مذاکرات هستهای احیای برجام، شامگاه یکشنبه گفت زمان و مکان دور بعدی این مذاکرات، در تبادلات او و انریکه مورا، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا وجود دارد و در حال نهاییسازی است.
سفر رییس حشدالشعبی به تهران
همچنین منابع خبری در عراق اعلام کردهاند فالح الفیاض رییس سازمان حشدالشعبی روز یکشنبه وارد تهران شد و قرار است با برخی مقامات بلند پایه در ایران دیدار کند.
این سفر در حالی صورت گرفته که گروههای مورد حمایت ایران میگویند تا ده روز آینده دولت جدید در عراق را تشکیل و نخست وزیر را انتخاب خواهند کرد.
انتسار غریباوی نماینده مجلس از ائتلاف دولت قانون، گفته چهارچوب هماهنگی گروههای شیعی بهطور فشرده در تلاش و گفتگو با دیگر جریانها هستند تا در ده روز آینده رسما دولت تشکیل شود.
غریباوی بدون اشاره به جزئیات گفت نخست وزیر آینده از سوی این گروهها تعیین شده است.
پیشتر اعضای برجسته گروههای مورد حمایت ایران از انتخاب نوری المالکی برای تصدی پست نخست وزیری خبر داده بودند.