• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام‌های آمریکایی: اسرائیل در ماه‌های اخیر، عملیات‌ مخفی بسیاری در ایران انجام داده است

۱ تیر ۱۴۰۱، ۰۳:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

یک روز پس از آنکه وال استریت ژورنال به نقل از افراد مطلع از تغییر استراتژی اسرائیل در قبال تهدیدهای تهران خبر داد، مقام‌های آمریکایی گفتند که اسرائیل طی ماه‌های اخیر تعداد انبوهی عملیات‌ مخفی در داخل ایران انجام داده است.

چند مقام فعلی و سابق دولت آمریکا به شبکه سی‌ان‌ان گفتند که دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل حملات مخفیانه خود را به اهداف و دانشمندان هسته‌ای ایران افزایش داده‌اند اما اطلاعات قابل توجهی از جزییات عملیات خود را به مقام‌های ایالات متحده ارائه نمی‌دهند.

به گفته این مقام‌ها، اسرائیل در ماه‌های اخیر کشتن هدفمند و عملیات‌های دیگر خود را در منطقه خاکستری، علیه جمهوری اسلامی تشدید کرده است و با آنکه وقوع یک جنگ متعارف بین ایران و اسرائیل بعید است اما احتمال اشتباه محاسباتی که از کنترل خارج شود، وجود دارد.

شبکه سی‌ان‌ان افزود: اسرائیل در اغلب این موارد به طور رسمی یا حتی به شکل خصوصی نیز نقش خود را در این عملیات‌ تایید نمی‌کند.

به گفته یک مقام‌ آمریکایی، ایران در واکنش به افزایش عملیات اسرائیل، سطح هشدار نیروهای پدافند و هوافضای خود را افزایش داده است.

یک مقام آمریکایی و یک منبع مطلع دیگر نیز به سی‌ان‌ان گفتند که اسرائیل پشت عملیات کشتن صیاد خدایی، سرهنگ نیروی قدس سپاه پاسداران، در تهران بوده و به ادعای ایران مرگ دو دانشمند فعال در پروژه‌های نظامی در اواخر ماه گذشته نیز در اثر «مسمومیت عمدی» توسط اسرائیل بوده است.

این دو مقام به مواردی چون کشته شدن احسان قدبیگی در اثر حمله هواپیمای بدون سرنشین به مجتمع نظامی پارچین و کشته شدن برخی دیگر از اعضای سپاه پاسداران نیز اشاره کردند.

تشدید تنش میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران در حالی است که مذاکرات احیای برجام از چند ماه پیش متوقف شده است.

وال استریت ژورنال نیز روز دوشنبه ۳۰ خرداد به نقل از افراد مطلع، اعلام کرد که اسرائیل در قبال تهدیدهای تهران، «دکترین اختاپوس» را در پیش گرفته و به جای هدف قرار دادن عوامل و نیروهای نیابتی‌ جمهوری اسلامی در خارج، طیف وسیع‌تری از اهداف کلیدی هسته‌ای، موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی را در داخل ایران هدف حملات مخفی قرار می‌دهد.

منابع مطلع به وال استریت ژورنال گفتند که با توجه به پیشرفت قابل توجه ایران در تولید اورانیوم غنی‌شده با غلظت تسلیحاتی، اکنون هدف اسرائیل این است که جمهوری اسلامی را از تولید کلاهک هسته‌ای و موشکی که بتواند آن را حمل کند، بازدارد.

در همین حال، سی‌ان‌ان در گزارش روز دوشنبه خود تاکید کرد جو بایدن که خود را برای سفر به اسرائیل، کرانه باختری و عربستان سعودی آماده می‌کند، تحت فشار قرار دارد تا طرحی قابل اجرا برای محدود کردن ایران ارائه دهد.

یک مقام ارشد آمریکایی نیز گفت که یکی از اهداف سفر بایدن به خاورمیانه، اطمینان دادن به متحدان ایالات متحده مبنی بر جدی گرفتن تهدیدات ایران توسط آمریکا خواهد بود.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

فایننشال‌تایمز: روسیه با فروش ۹۰ پرتابگر موشک‌های هدایت‌شونده به تهران موافقت کرد
۱

فایننشال‌تایمز: روسیه با فروش ۹۰ پرتابگر موشک‌های هدایت‌شونده به تهران موافقت کرد

۲

پخش زنده «اعدام نمادین» ترامپ از صداوسیما هم‌زمان با گمانه‌زنی‌ها درباره ازسرگیری جنگ

۳

پس از شکست انتخاباتی، شماری از جمهوری‌خواهان از ترامپ خواستند مسیرش را تغییر دهد

۴

آمریکا دو فرد و یک شرکت را به‌دلیل تلاش برای تامین پدافند دوش‌پرتاب ایران تحریم کرد

۵

اکسیوس: ترامپ پس از شکست انتخاباتی، میان توافق یا بازگشت به جنگ قرار گرفته است

انتخاب سردبیر

  • شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ارزش دلاری حقوق معلمان در ۱۰ سال به یک‌ششم کاهش یافت

    شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ارزش دلاری حقوق معلمان در ۱۰ سال به یک‌ششم کاهش یافت

  • بازجویی کودکان دبستانی و نمایش تصاویر کشتار معترضان دی‌ماه در مدارس قزوین

    بازجویی کودکان دبستانی و نمایش تصاویر کشتار معترضان دی‌ماه در مدارس قزوین

  • پرونده کابالو؛ مسیر یک مرد از وست‌مینستر تا دستگاهی که روایت تهران را در جهان پخش می‌کند
    گزارش ویژه

    پرونده کابالو؛ مسیر یک مرد از وست‌مینستر تا دستگاهی که روایت تهران را در جهان پخش می‌کند

  • قطعه‌ساز موشک‌های سپاه پاسداران، اسپانسر باشگاه استقلال در فصل نیمه‌تمام

    قطعه‌ساز موشک‌های سپاه پاسداران، اسپانسر باشگاه استقلال در فصل نیمه‌تمام

  • پارلمان بلژیک قانون بازرسی خانه‌های برخی مهاجران فاقد مدارک اقامتی را تصویب کرد

    پارلمان بلژیک قانون بازرسی خانه‌های برخی مهاجران فاقد مدارک اقامتی را تصویب کرد