آمارهای متناقض از جان‌باختگان متروپل؛ استاندار سابق خوزستان و حامی عبدالباقی به امارات رفت

همزمان با اعلام آمارهای متناقض درباره تعداد جان‌باختگان ریزش ساختمان متروپل در آبادان، خبرگزاری ایرنا از سفر غلامرضا شریعتی استاندار اسبق خوزستان و یکی از حامیان مالک متروپل به دوبی در امارات متحده عربی خبر داد.

ایرنا روز یکشنبه ۱۵ خرداد اعلام کرد شریعتی که از حامیان حسین عبدالباقی مالک برج متروپل شناخته می‌شود روز شنبه ۱۴ خرداد از ایران به امارات رفته و تلفن‌ همراهش هم در دسترس نیست.

برخی سایت‌های اصول‌گرا این سفر را به معنای فرار شریعتی دانسته‌اند.

مجوزهای مربوط به ساخت ساختمان متروپل در دولت حسن روحانی صادر شده است. در همین حال گزارش اداره کل راه و مسکن خوزستان درباره تخلف‌ها در ساخت متروپل که به دست ایران اینترنشنال رسیده نشان می‌دهد مقام‌های شهرداری و منطقه آزاد اروند برخلاف قوانین مجوز ساخت این ساختمان در ۱۳ طبقه را صادر کرده و به هشدارهای ناظر درباره ترک در ساختمان و مشکل در ستون‌ها توجه نکرده‌اند.

در مقابل غلامرضا شریعتی، استاندار اسبق خوزستان، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی اعلام کرده بود مقامات دولت رئیسی به هشدار سازمان نظام مهندسی در دوم اردیبهشت امسال درباره این ساختمان توجه نکرده‌اند.

او این پرسش را مطرح کرده که چرا اجازه بهره‌برداری از واحدهای کسب و کار از جمله کافی‌شاپ، آبمیوه فروشی و داروخانه در این ساختمان نیمه کاره صادر شده است.

بر اساس مجموعه اسنادی که ایران اینترنشنال منتشر کرده بود، موعود شمخانی، برادرزاده علی شمخانی، نماینده خامنه‌ای و دبیر شورای عالی امنیت ملی، حسین عبدالباقی را برای سرمایه‌گذاری به شهرداری آبادان معرفی کرده بود.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون درباره نقش برادرزاده دبیر شورای عالی امنیت ملی در فعالیت‌های حسین عبدالباقی توضیحی ارائه نکرده‌اند.

آمار متناقض درباره جان‌باختگان متروپل

در حالی که برخی وب سایت‌ها در ایران از افزایش تعداد جان باختگان ریزش ساختمان متروپل به ۴۲ نفر خبر داده‌اند، احسان عباسپور فرماندار آبادان آخرین آمار جان باختگان را ۳۸ نفر ذکر کرد.

آمار اعلام شده توسط فرماندار چهار روز پیش توسط خبرگزاری تسنیم اعلام شده بود و پس از سفر رئیسی به آبادان نیز اعلام آمار جدید متوقف شده و اظهار نظر مسئولان کاهش یافته است.

با این حال برخی از وب سایت‌ها از افزایش تعداد جان باختگان به ۴۲ نفر خبر دادند. در همین حال فرماندار آبادان نیز درباره دلیل اعلام نشده آمار نهایی گفت که در روزهای گذشته «اعضای اجساد افراد در زیر آوار خارج شده که برای شناسایی به پزشک قانونی تحویل داده شدند.»

او اضافه کرد: «ممکن است برخی اعضای بدن‌های خارج شده متعلق به پیکرهایی باشد که قبلا از زیر آوار بیرون کشیده شده باشند.»

فرماندار آبادان تاکید کرد که تا اعلام نظر پزشک قانونی نمی‌توان آمار را به صورت رسمی اعلام کرد.

یک روز پیش از آن صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، گفته بود که بر اساس آمار دستگاه‌های مختلف، در مجموع ۳۸ نفر مفقود شده‌اند. از آن تاریخ تاکنون مقامات دولتی درباره وضعیت احتمالی این ۳۸ نفر اظهارنظر نکرده‌اند.

همچنین به گفته منابع محلی در هر شیفت کاری برای ساختن این برج، ۱۰۸ کارگر کار می‌کرده‌اند و دست‌کم این تعداد کارگر هنگام فرو ریختن این ساختمان، در محل بوده‌اند.

با این حال صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، روز دوشنبه نهم خرداد به خبرنگاران گفته بود که «آمار مفقود بودن ۱۵۰ نفر زیر آوارهای متروپل صحت ندارد.

ابراهیم رئیسی روز ۱۳ خرداد پس از سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های مردمی در آبادان و ۱۰ روز بعد از فروریختن ساختمان متروپل به این شهر رفت و از آن تاریخ آمار جدیدی درباره جان باختگان اعلام نشده و مصاحبه‌های مقامات درباره این ساختمان نیز کاهش یافته است.