سند رسیده به ایران اینترنشنال؛ جزییات تخلف‌‌های فنی متعدد در ساخت متروپل

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۱۵

گزارش اداره کل راه و مسکن خوزستان درباره تخلف‌ها در ساخت متروپل که به دست ایران اینترنشنال رسیده نشان می‌دهد مقام‌های شهرداری و منطقه آزاد اروند برخلاف قوانین مجوز ساخت این ساختمان در ۱۳ طبقه را صادر کرده و به هشدارهای ناظر درباره ترک در ساختمان و مشکل در ستون‌ها توجه نکرده‌اند.

در این گزارش اعلام شده که بر اساس طرح تفصیلی آبادان، حداکثر طبقات مجاز ساختمان هشت طبقه بوده اما برای متروپل مجوز ساخت ۱۳ طبقه صادر شده است.

بر اساس این گزارش، منطقه آزاد اروند و شهرداری باید درباره صدور این مجوز پاسخگو باشند.

بر اساس مجموعه این گزارش، موعود شمخانی، برادرزاده علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده خامنه‌ای در این نهاد، حسین عبدالباقی را برای سرمایه‌گذاری به شهرداری آبادان معرفی کرده بود.

پیشتر محمدرضا اسکندری، رییس سازمان منطقه آزاد اروند، گفته بود که منطقه آزاد در دوره قبل سه زمین به صورت غیرقانونی به هلدینگ عبدالباقی واگذار کرده بود که این قراردادها لغو شدند او اما درباره پروژه‌هایی که قرار بوده هلدینگ عبدالباقی در این زمین‌ها اجرا کند توضیح نداد.

در گزارش حادثه متروپل همچنین تاکید شده که پروانه ساختمان صادر شده از شهرداری آبادان مغایر با قانون نظام مهندسی بوده و شرکت «نقشیاد» که در این پروانه وظیفه تهیه نقشه ها را داشته فاقد پروانه اشتغال بوده است.

بر اساس این گزارش، شهرداری بر خلاف قوانین و بدون تایید سازمان نظام مهندسی خوزستان برای این ساختمان پروانه ساخت صادر کرده است.

شرکت نقشیاد اما اعلام کرده بود در اسفند ۹۶ با مالک متروپل قطع همکاری کرده و نقشه های ساختمان توسط افراد دیگر طراحی شده است.

بر اساس گزارش متروپل همچنین بازرسان اداره کل راه و شهرسازی پس از بازدید از این پروژه در مهر ماه ۹۶ خواستار جلوگیری از عملیات اجرایی تا رفع نقص و اعلام مهندس ناظر شده اند. با این حال بر اساس این گزارش پس از پیگیری های متعدد شهرداری آبادان دو سال بعد ناچار از پذیرش مهندسان طراح و ناظر دارای پروانه از وزارت راه و شهرسازی شده است.

با این حال در دی ماه ۹۸ مهندسین طراح و ناظر به دلیل انجام ندادن اصلاحات فنی از سوی مالک، به صورت کتبی انصراف داده‌اند. در این زمان اما تا طبقه سوم این ساختمان ساخته شده بوده است. همچنین حدود ۹ ماه بعد و در خرداد ۹۹ طراح و ناظر جدید از طرف دفتر نظام مهندسی آبادان به شهرداری معرفی شده‌اند.

بر اساس این گزارش اداره کل راه و شهرسازی تخلفات این پروژه را به نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان و همچنین شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی اعلام کرده است.

سازمان نظام مهندسی ساختمان موظف بوده تخلف را به سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کند اما گزارشی درباره اقدام نظام مهندسی وجود ندارد.

با این حال حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفته بود که سازمان نظام مهندسی در آبادان درباره تخلفات در این برج به مالک و شهرداری تذکر داده و فرمانداری و دادگستری نیز در جریان این تذکر قرار گرفته بودند.

بر اساس گزارش تخلفات متروپل، شهرداری در اسفند ۹۸ پروانه جدیدی را برای افزایش طبقات این ساختمان صادر کرده است. در این زمان همچنین شهرداری برخلاف قانون شرکت «صنعت پویان سبز کویر» که فاقد صلاحیت فنی بوده را به عنوان ناظر پروژه می پذیرد.

در دی ماه ۹۹ ناظر جدید پروژه خواستار توقف احداث ساختمان به دلیل ترک ها، خیز بیش از حد مجاز و کمانش می شود. ناظر در این گزارش هشدار داده که به دلیل افزایش سه طبقه به این ساختمان که بر خلاف طراحی و محاسبات اولیه بوده برخی ستون‌ها دچار کمانش شده‌اند و پس از تکمیل ساختمان احتمال مشکل در دیگر ستون ها نیز وجود دارد.

ناظر جدید همچنین در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز بار دیگر این اخطار خود را تکرار کرده اما شهرداری مانع احداث پروژه نشده است.

به گفته محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس، ساختمان متروپل به صورت «مشارکت بین شهرداری و گروه عبدالباقی» در حال ساخت بوده و شهرداری خود در این پروژه «منافع» داشته است.

او اعلام کرده بود که نظام مهندسی چندین بار از شهرداری خواسته اجرای این پروژه متوقف شود و تخلفات را به فرماندار و دادستان اطلاع داده است.

اصل سند اداره کل راه و مسکن خوزستان را از طریق لینک زیر ببینید

گزارش اداره کل راه و مسکن خوزستان

https://issuu.com/iranintl/docs/_14010313

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.