آغاز جادهسازی در میانکاله؛ فعالیت کارگران مجتمع پتروشیمی از سر گرفته شد

با وجود سخنان مقامهای دولت مبنی بر توقف اجرای پروژه پتروشیمی میانکاله، گزارشها حاکی از آغاز جادهسازی در این شبهجزیره و همچنین ادامه فعالیتها در محل احداث این پتروشیمی است.
با وجود سخنان مقامهای دولت مبنی بر توقف اجرای پروژه پتروشیمی میانکاله، گزارشها حاکی از آغاز جادهسازی در این شبهجزیره و همچنین ادامه فعالیتها در محل احداث این پتروشیمی است.
مژگان جمشیدی، روزنامهنگار، در توییتر خود با انتشار تصویری نوشت که «دولت بار دیگر با سوء استفاده از ایام تعطیلی رسمی، این بار ساخت جاده دسترسی بندر ترکمن به جزیره اَشوراده را در داخل تالاب بینالمللی میانکاله آغاز کرد.»
خبرگزاری ایسنا نیز روز جمعه در گزارشی نوشته بود عملیات ساخت این پتروشیمی به طور کامل متوقف نشده و حدود ۳۰ نفر از نیروهای خدماتی، راننده کامیون و تراکتور و ...، به مرتع حسینآباد رفت و آمد دارند.
از روز ۲۳ فروردین ماه، با حکم دادستانی، اجرای عملیات احداث پتروشیمی میانکاله متوقف و اعلام شد ادامه فعالیت منوط به صدور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست است.
با این حال روز جمعه ۲۶ فروردین، استاندار مازندران و همچنین امام جمعه بهشهر به شدت به مخالفان این پروژه حمله کردند و در نماز جمعه بهشهر نیز طوماری برای امضا در حمایت از این طرح ارائه شد.
پیش از اینها نیز محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، روز چهارشنبه ۲۴ فروردین در جلسه علنی مجلس گفت: «یک سرمایهگذار در دولت مجوز گرفته و چند ۱۰ میلیارد سرمایهگذاری کرده، بعد یکی میگوید که فلان موضوع دوباره بررسی شود و کار متوقف میشود. اگر مشکلی بوده چرا زمین پروژه را به نام او کردهاید؟»
پایگاه خبری برنا، روز جمعه ۲۶ فروردین در گزارشی خبر داده بود عبدالله عبدی، مالک این پروژه، از بدهکاران بزرگ بانکی است.
به نوشته برنا، «شرکت فولاد البرز ایرانیان» که عبدالله عبدی سهامدار اصلی آن است دستکم هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به بانک توسعه صادرات بدهکار است و عجیب آنکه ضامن تسهیلات این شرکت نیز عبدالله عبدی و شرکت سازههای فلزی آسماش هستند.
بنا بر همین گزارش، عبدی در سال ۹۹ نیز بر اساس رأی اولیه شعبه ۱۰۴۵ دادگاه کیفری تهران به جرم کلاهبرداری به هفت سال زندان محکوم شد اما این حکم هنوز تأیید نشده است.
تالاب بینالمللی میانکاله که قرار است این پتروشیمی در نزدیکی آن ساخته شود یکی از تالابهای مشهور با ۴۸ هزار هکتار وسعت در شرق استان مازندران واقع است و سالانه چند میلیون از ۱۳۰ گونه از پرندگان مهاجر در آن حضور پیدا میکنند.