روند مذاکرات اقتصادی دوجانبه آمریکا و تایوان آغاز شد

آمریکا و تایوان مذاکرات دوجانبه خود را در چارچوب آنچه واشینگتن «ابتکار آمریکا و تایوان در زمینه تجارت قرن ۲۱ با هدف توسعه راههای مشخص تعمیق روابط اقتصادی و تجاری» خوانده است، آغاز کردند.
آمریکا و تایوان مذاکرات دوجانبه خود را در چارچوب آنچه واشینگتن «ابتکار آمریکا و تایوان در زمینه تجارت قرن ۲۱ با هدف توسعه راههای مشخص تعمیق روابط اقتصادی و تجاری» خوانده است، آغاز کردند.
مذاکرهکننده ارشد تایوان روز پنجشنبه (۱۲ خرداد)، در یک نشست خبری، این مذاکرات را «پیشرفت تاریخی» خواند و گفت که مذاکرات دوجانبه دو کشور «فرصتهای بیشتری» را برای «همکاری اقتصادی» باز خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سارا بیانچی، معاون نماینده تجاری آمریکا، روز چهارشنبه دیداری مجازی با جان دنگ مذاکرهکننده ارشد تایوان داشته است.
دو مقام آمریکایی نیز به خبرگزاری رویترز گفتند واشینگتن و تایپه «به سرعت برای توسعه یک نقشه راه» در این زمینه در هفتههای آتی حرکت خواهند کرد.
یکی از مقامهای حاضر در گفتوگوها گفت که هدف از این مذاکرات «دستیابی به توافقی با تعهدات سطح بالاست که رفاه فراگیر و بادوام ایجاد کند.»
قرار است اولین نشست از این مذاکرات آخر ماه جاری میلادی در واشینگتن و تحت نظارت دفتر نمایندگی اقتصادی و فرهنگی تایپه در آمریکا و مؤسسه آمریکایی در تایوان برگزار شود.
در غیاب یک سفارتخانه رسمی، دفتر نمایندگی اقتصادی و فرهنگی تایپه در آمریکا عملا همانند یک سفارت عمل میکند.
اعلام آغاز روند مذاکرات دوجانبه تجاری میان آمریکا و تایوان دو روز پس از تهاجم ۳۰ هواپیمای نظامی چین به منطقه دفاع هوایی تایوان صورت گرفت.
چین تایوان را یکی از استانهای خود میداند و اعلام کرده که در صورت لزوم این جزیره با زور پس گرفته میشود.
اعلام آغاز گفتوگوهای آمریکا و تایوان چند روز پس از آن صورت گرفت که دولت بایدن، تایوان را از برنامه اقتصادی آسیایی خود که برای مقابله با نفوذ فزاینده چین طراحی شده، کنار گذاشت.
در حالی که بیش از ۲۰۰ عضو کنگره آمریکا خواستار پیوستن تایوان به مذاکرات اقتصادی هند و اقیانوسیه بودند، به گفته یک مقام آمریکایی، کشورهای آسیایی شریک آمریکا از ترس خشم پکن، تمایلی نداشتند به گروهی بپیوندند که شامل تایوان باشد.
وزارت امور خارجه چین در واکنش به مذاکرات دوجانبه تایپه و واشینگتن، هشدار داده است اقدامات آمریکا هم برای این کشور پیامدهایی خواهد داشت، هم تایوان را به وضعیت خطرناکی خواهد کشاند.
وزیر دفاع آمریکا اما همزمان به یک نشریه ژاپنی گفته واشینگتن همچنان مایل به افزایش کمکها و انجام تمرینهای نظامی با تایوان است.