ساعاتی پس از خروج بایدن از شرق آسیا، کره شمالی یک «موشک بالستیک قاره‌پیما» آزمایش کرد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴

تنها چند ساعت پس از خروج جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا از منطقه شرق آسیا، کره شمالی چند موشک بالستیک را آزمایش کرد که احتمالا یکی از آنها «موشک بالستیک قاره‌پیما» بوده است.

رییس ستاد ارتش کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد کره شمالی سه موشک بالستیک از شمال پیونگ یانگ، پایتخت این کشور شلیک کرده است.

گارد ساحلی ژاپن نیز حداقل دو پرتاب را گزارش کرد و شبکه‌های تلویزیونی این کشور خبر دادند موشک‌ها ظاهراً خارج از منطقه اقتصادی ژاپن فرود آمده‌اند.

بر اساس اعلام ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، این آزمایش‌های موشکی دست‌کم در یک مورد به «موشک بالستیک قاره‌پیمای تازه توسعه یافته» مرتبط بوده است.

پیش از آغاز سفر بایدن به شرق آسیا، کره شمالی آزمایش‌های بی‌سابقه موشکی انجام داده بود و گزارش‌هایی نیز درباره احتمال یک آزمایش اتمی جدید منتشر شد.

در همین حال ژاپن روز چهارشنبه اعلام کرد ممکن است کره شمالی آزمایش تسلیحات هسته‌ای نیز انجام دهد.

بایدن اولین سفر خود در دوران ریاست جمهوری‌اش به شرق آسیا را روز پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت آغاز کرد.

رییس جمهوری آمریکا و همتای جدیدش در کره جنوبی‌، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت اعلام کردند اتحاد چند دهه‌ای کشورهایشان نه تنها برای رویارویی با تهدیدهای کره شمالی، بلکه برای حفظ امنیت منطقه هند و اقیانوس آرام و حفاظت از «زنجیره‌های تأمین جهانی»، به گسترش نیاز دارد.

بایدن پس از کره جنوبی به ژاپن رفت و روز دوشنبه در توکیو با فیمیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن و همچنین امپراتور این کشور دیدار کرد.

او روز سه‌شنبه نیز در اجلاسی با رهبران استرالیا، ژاپن و هند حضور یافت.

رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه دوم خرداد در یک کنفرانس خبری مشترک با فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، در پایتخت این کشور اعلام کرد در صورت حمله چین، واشینگتن متعهد است از تایوان دفاع نظامی کند.

بایدن گفت که چینی‌ها در حال حاضر با پرواز بسیار نزدیک در منطقه تایوان و با تمام مانورهای نظامی‌ای که انجام می‌دهند، «در حال معاشقه با خطر» هستند.

رویترز نوشت به نظر می‌رسد این اظهارات بایدن یک تغییر در سیاست موجود آمریکا مبنی بر ابهام استراتژیک در مورد تایوان باشد.

چین در چارچوب سیاست «چین واحد»، جزیره دموکراتیک تایوان را جزو قلمرو خود می‌داند و می‌گوید این جزیره حساس‌ترین و مهم‌ترین موضوع در روابط پکن و واشینگتن است.

در همین حال وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات بایدن اعلام کرد آمریکا نباید از استقلال تایوان دفاع کند.

بایدن اظهارات مشابهی را در مورد دفاع از تایوان در ماه اکتبر گذشته بیان کرد اما در همان زمان، سخنگوی کاخ سفید گفت رییس‌ جمهوری آمریکا هیچ تغییری در سیاست این کشور اعلام نکرده است.

به گزارش رویترز، یکی از تحلیلگران از این اظهارات به عنوان «گاف» بایدن یاد کرد.

با این حال، گرانت نیوشام، یک سرهنگ بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که اکنون در یک مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن فعالیت می‌کند، گفت که معنای سخن بایدن واضح است و «اگر چین به تایوان حمله کند، آمریکا منفعل نخواهد بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
وقتی نفت ملی شد
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.