وزیر داخله دولت طالبان: آمریکا را دشمن طالبان نمی‌دانیم

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۷

سراج الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) دولت طالبان اعلام کرد که این گروه با این که «به نیات آمریکا» شک دارد، اما این کشور را دشمن خود نمی‌داند.

حقانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان از جنگ طالبان با آمریکا در افغانستان دفاع کرد و آن را «دفاع از کشور بر اساس قوانین بین‌المللی» دانست.

او گفت: «آنها [آمریکایی‌ها] به شدت با ما جنگیدند و واکنش ما متناسب با آن بود.»

با این حال، این مقام طالبان اضافه کرد پس از توافق صلح دوحه، این گروه به دنبال رابطه دیپلماتیک با آمریکا و دیگر کشورهای جهان است و «حالا زمان دیپلماسی فرارسیده است».

سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، همچنان به دلیل انجام حملات تروریستی این شبکه در کابل و کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان در این حملات، در فهرست سیاه تروریسم آمریکا قرار دارد و این کشور ۱۰ میلیون دلار برای دستگیری او پاداش تعیین کرده است.

وزیر کشور طالبان تاکید کرد که رفتار این گروه برخلاف «تبلیغات برخی حلقات، پیام‌های مثبت به جهان و مردم افغانستان» داشته و به آمریکا وعده داد هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه این کشور نخواهد بود.

آمریکا طالبان را در لیست گروه‌های تروریستی حفظ کرده و محدودیت‌های مالی خود بر حکومت طالبان را لغو نکرده است. حدود هفت میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی افغانستان توسط واشینگتن مسدود شده است.

سیستم بانکی افغانستان بعد از روی کار آمدن دوباره طالبان تحریم شده و این کشور با بحران شدید کار و غذا و فقر گسترده رو به روست.

پیشتر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هشدار داده بود اگر طالبان سیاست‌های محدود کننده و فشار خود بر زنان و دختران در این کشور را لغو نکند، واشینگتن اقداماتی اتخاذ می‌کند تا فشار بر این گروه را افزایش دهد.

در همین حال، حقانی در مورد ممنوعیت تحصیل دختران از سوی طالبان گفت که این گروه با تحصیل دختران مشکلی ندارد، اما «آموزش زنان باید بر اساس طرز فکر و فرهنگ افغانستان باشد.»

او بدون ارائه جزئیات یا زمان خاصی، وعده داد: «به زودی درباره بازگشایی مکاتب متوسط دخترانه خبرهای خوب خواهید شنید.»

در حالی که سهیل شاهین، مسئول دفتر سیاسی طالبان در قطر تایید کرده که دخترانش به مدرسه می‌روند، منتقدان طالبان می‌گویند این گروه مدارس را به روی دختران بالاتر از کلاس ششم بسته، اما به دختران خود اجازه ادامه تحصیل در کشورهای دیگر را می‌دهند.

پیشتر احمد نادری، نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران، طالبان را «یکی از جنبش‌های اصیل منطقه» توصیف کرده و خواهان همکاری جمهوری اسلامی با طالبان شده بود.

مقام‌های طالبان و جمهوری اسلامی دیدارهایی انجام داده‌اند و دی ماه سال گذشته یک هیات اقتصادی و سیاسی ۲۶ نفره طالبان به تهران سفر کرد و با وزیر خارجه جمهوری اسلامی و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت‌وگوهایی انجام داد.

گزارش‌هایی هم درباره احتمال انتقال تسلیحات نظامی آمریکایی به جا مانده در افغانستان به ایران منتشر شده است. به نوشته رویترز، آمریکا در حدود ۲۰ سال گذشته تجهیزات نظامی به ارزش ۲۸ میلیارد دلار به افغانستان واگذار کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.