امیرعبداللهیان روز یکشنبه ۲۱ فروردین در یک جلسه در وزارت خارجه ایران گفت: «طرف آمریکایی در دو، سه هفته گذشته زیادهخواهیهایی را مطرح کرد که در تعارض با برخی بندهای متن است.»
او اضافه کرد این «پیشنهادات و خواستههای» جدید آمریکا در حالی است که «بخش زیادی از متن در مسیر این مذاکرات مورد توافق قرار گرفته» است.
این اظهارات در حالی است که در روزهای گذشته گزارشهایی درباره مخالفت آمریکا با درخواست ایران برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی منتشر شده است.
همچنین در روزهای اخیر تهران و واشینگتن یکدیگر را مسئول توقف مذاکرات هستهای معرفی کردهاند.
همزمان با اظهارات امیرعبداللهیان، ۲۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه با انتشار بیانیهای، خواستار ارائه چند تضمین از سوی آمریکا در توافق جدید شدند.
این نمایندگان با اشاره به تحریمهای اخیر دولت جو بایدن خواستند در توافق جدید، اعمال تحریمهای جدید ممنوع شود و «همچنین قید شود که تحریمهای برداشته شده مجددا وضع نخواهد شد.»
تکرار درخواست خارج نشدن دوباره آمریکا از توافق هستهای ایران در این بیانیه در حالی است که مقامهای آمریکا اعلام کردهاند دولت این کشور نمیتواند چنین تضمینی بدهد.
در بیانیه نمایندگان مجلس همچنین مکانیسم ماشه «به معنای حفظ تهدید و شکست مذاکره» خوانده و از تیم مذاکرهکننده اتمی ایران خواسته شده از آمریکا تضمین بگیرد که که این مکانیسم را «به بهانههای مختلف» اعمال نکند.
این نمایندگان اضافه کردند: «شرط اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران برقراری کامل روابط بانکی، رفع کامل موانع صادرات، فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران، برگشت کامل و سریع ارز و منابع حاصل از فروش و ارائه گزارش این اقدامات به مجلس و تایید نمایندگان» است.
در روزهای اخیر، برخی از اعضای جبهه پایداری در مجلس از جمله محمود نبویان و علی خضریان با انتشار بخشهایی از پیشنویس توافق احتمالی، به این توافق اعتراض کردهاند.
با این حال، فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدی نژاد و عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت تیم مذاکرهکننده ایران اطلاعاتی درباره روند مذاکرات به مجلس نداده و نمایندگان مجبورند از رسانههای خارجی درباره روند مذاکرات اطلاعات دریافت کنند.